Gallisk mytologi.

 

 

 

 

Studie om pågående gallisk mytologi ...........
konstnären projicerar sig genom tanken att återfå de gamla berättelserna från gallisk mytologi.
Dessa rekonstruerade huvuddelar gör det möjligt för oss att återuppfinna historien om våra förfäder tack vare övertygande, histotiskt beprövade element.
Du kan till och med arbeta med det genom att hjälpa oss att sammanföra allt.
Gallisk panteon.
Jag kunde gruppera en effektiv panteon av den galliska kulten tack vare ett tips:
Alla galliska gudar har verkligen en professionell tillskrivning.
Alla representerade en del av mistelbollen.
Jag tror också att varje druid som var ansvarig för att tilldela en sådan eller sådan gudomlighet var tvungen att utveckla verktygen och användningen av dessa branscher i tillräcklig utsträckning med sin miljö.

Listan nedan lär dig hur du lär dig att hantera ett tillstånd, en stam.

Kernunos: den gemensamma andan
Lugus: kreativitet
Donn: minne
Les Mattres: territoriet
Épona: hästavel-moderskap
Belenos: medicin-medkänsla
Ésus: byggarna (träet), det chockerande. Volontär.
Borvos: keramikformning
Smertullos: jordbruksekonomi
Bélisama: draperi (jungfru med nålar), skönhet
Ogmios: undervisning-vältalighet
Teutates: rättvisa (läder), beslutet
Taranis (Thor, hammaren): blixt, metallresistens.
Moritasgus: gruvorna
Andartae: lärande vapen
Damona: mejeriprodukter
Sylvanos: skulptur-trohet
Brigania: försvarsskydd
Boduo-Catuo: försvarets speider
Grannos: framsyn
Sequana: rigor

...... etc ...

Du kommer att märka att triaden Teutates-Esus-Taranis citerade i striderna motsvarar handeln med läder, metaller och trä som användes för att skapa vapen och motsvarar även motstånd, chock och beslut.

Nb: för människor som fortfarande tvivlar på att det finns en gallisk panteon, skulle jag säga att om det finns en kalender som är gemensam för flera stammar, finns det daterade festivaler som motsvarar flera gudomar.
Och samma gudar är en del av samma panteon, det är så i alla civilisationer.

Obs: enligt de senaste resultaten från Niort (3 statyer av gudinnor, Matters), verkar det som om Epona var en av de tre Matters.

i början,


Det var för länge sedan, riktigt länge sedan.
I början av mänsklighetens historia är denna informella potential av varelsens natur som rör sig i essenser förpliktigad till livets utveckling. Först kan man säga att ett frö föll från stjärnhimlen och sjönk djupt i leran från början, det var Lias som misslyckades.
Ett träd föddes som måste ha gjorts lite senare. Sedan föddes en anda från detta träd som spridit sig och föder alla livsarter på jorden.
Är det gud? Jag kunde inte säga men ändå alla de levande bar en del av den stora andan i dem. De har samma principer idag.
Barnens storbarns barn öppnade sina ögon för att dra nytta av manen som matade var och en, och hominiden glömde var han kom ifrån, konstigt för och slutligen beror det på att han skapade sig själv då, att människan, alltför bortskämd varelse, började sluka den värld han nu underskattade.
Den ursprungliga andan fanns alltid och med sina tacksamma barn bestämde han sig för att göra något bättre, ja, mycket bättre. Vi var tvungna att utbilda dem, ge dem respekt, ge dem en plats vid sin sida.
Trädet talade inte människors språk, så istället för att försöka övertyga dem, visade han dem de hundra vägarna, av vilka endast en tillät att nå den gudomliga anden.
Mänskligt liv förökar sig, men i de fasor och turpitudes som de tillförs av det fysiska livet.
Få kom till den gudomliga andan, väldigt få.
Dessa få smidda skogen med gudarnas tankar.
Det är deras historia som jag kommer att försöka berätta.Abaginus.
Lugus kom ner från himlen genom gudinnan Pyrenns berg, lutade över kanten av en rasande torrent, han kunde se hur klart vattnet var. Det är här som ABaginos, även kallad Baginus, föddes, öppenheten. Detta hände i Bigerriones territorium. Han var ett geni av styrka.
Den senare lovade en kult med stark klarhet, dess vatten gav dem böndernas livlighet, en riktig magisk dryck. Deras utseende var kristallklar, precis som deras hud, med en berömd gnista i mitten. Denna magiska och berusande källa fick dem att gå vidare i alla väder på de hårda pyreniska sluttningarna. De var "de som rör mycket".
De skröt ständigt av att vara de mest uthålliga och sprang över klipporna för att ta reda på vem som skulle komma snabbast vid toppmötet som sägs vara den skarpaste. Det var där säkerhetsstenen för Baginus hittades, en kvarts som kallades "Abagi", öppenhet.
Vi vet att geniet planterade ett visst träd som gav frukt av livlighet och andra medicinska användningar, höjdens bok, även kallad "Fagus".
Vi vet också att han skyddade Gallia vid flera mirakulösa tillfällen. Du vet ... Gallia, den som grekerna kallade Gaia.

Nb: Det visar sig att termen är mitt i upphettade diskussioner som rör så kallade indoeuropeiska ursprung. Stöds av människor som komfrån öster. En bibelsk stam som på allvar börjar driva mig "på bönan" för att prata artigt. Jag kallar dem "stam av sebraens barn".
Jag kan med exakthet säga er att "Bagus" boken är också "Fagus". Därifrån kommer ett ord som är välkänt för fredsmakare: "Pagus", landet. Det anger öppenheten på en plats där en cirkel och inte dess omgivningar som med andra.
Nb2: detta närmande mellan boken och landet (1: a riket) får mig att undra om det finns två andra träd som definierar Albios (3: e riket) och andernad, ask och pil är de andra två viktigaste träden. ?????
Abosïne.
Det fanns en man som heter Abosïne, han utbildades av druiderna när han fortfarande bara var ett barn.
Senare, som tonåring, använde han dålig magi. I stället för att kommunicera med nattstjärnornas universum vågade han titta på solen i ansiktet. Det var förbjudet eftersom de därifrån återfödda infernalska passioner de sa. Han blev bländad och glömde sina läror.
När solen druknade hans sinne var det hans hjärta som han värmde för mycket i slutändan. Därifrån blev Abosïne skrytande, aggressiv, han respekterade ingen som inte följde honom frivilligt eller med våld. Gudarna var upprörda och skickade en varelse som heter Orgetorix för att stoppa denna mänskliga olycka.
Bråkmakaren skrek högt att han var starkare än alla andra, och en dag mötte han varelsen vid floden.
Han ville se solen i ansiktet för att hämta inspiration från sin styrka, men något hindrade honom. Andlöst sänkte han huvudet mot reflektionerna av floden men en grön hombre täckte vattenytan. Det var Orgetorix, en halvfisk, en halvväxt varelse. Galen ville bli ännu starkare än gudarna och slog vattnet i den gula floden flera gånger. Solen går ut i hans själ, det var ett helignad. Abosïne var förlorad och hade därmed tappat all sin styrka framför sin egen styrka, den för hammaren som kallades "ordos". Han förvandlades direkt till en näckros och kunde inte röra sig. Rotad i djupen av den levande ande. Vi minns honom under lång tid under namnet "vattenkatt", skurken som inte respekterar någonting. Det onda han hade gjort måste botas och från den växten tjänade sinnen i sömn.Nb: "Ordos" är hammaren från Tanaris, Orgetorix är varelsen som definierar perditionens gränser.
Adamos.
Den långa vägen.
Jag kommer inte ihåg när det började,
Jag var ung när jag gick, varför gick jag exakt? .... Jag vet fortfarande inte.
Något ledde mig, något som var konstigt för mig.
Så jag var i början av en sökning och jag visste inte det. En uppdrag som varade i tusen år.
Jag gick länge, kom upp mot de världar jag besökte, resan hade många överraskningar i väntetid för mig, några var bra i början, ..... tills jag anlände till de fördömda, riket brinnande anderos eftersom jag hade varit alldeles för långt ur världens ljus. Det var en svår väg, en hänsynslös trakasserier, överallt försökte dammarna mig, överallt, vid varje steg, lidande! Kroppens lidande, själens lidande, ett outhärdligt lidande.
De helvetiska varelserna letade efter mig och jag var tvungen att gömma mig för att inte lämna spår efter mig för att överleva, faran var överallt.
När jag sov sov jag som en död man och hemska smutsiga djur hoppade vilda på mitt ansikte för att väcka mig, jag fruktade för mina ögon medan väggarna som omringade mig höll mig i blindhet. När jag var vaken bodde jag som en odöda ... men levde jag fortfarande?
Jag vet inte vilken styrka som gjorde det möjligt för mig att röra mig ibland, för trots allt detta var jag avancerad, hopplös, och jag korsade därmed platser och hela förstörda regioner .... längst ner i de värsta avskedarna var jag tvungen att kämpa för att klättra upp på toppar som förde mig tillbaka till chasms.
Överallt där de spärrade min väg, var jag tvungen att gå runt alla hinder, bakom en av dem som alltid gömde flera andra .... fruktansvärda prövningar.
Jag visste inte ens vem jag hade blivit, vem jag hade varit, jag visste inte ens var jag hade kommit eller vart jag hade gått innan ... om jag hade varit där .... det här var länge sätt.
Och under alla dessa århundraden lärde jag mig bara en sak .... du vänjer dig där du slutar tänka, men hur som helst måste du gå ner på vägen .... och jag har varit där.

Och en dag såg jag ljuset.
Först och främst kunde jag inte längre springa, men jag var på väg mot någon värld som fortfarande var okänd för mig.
Det var kallt, en skänd bris passerade genom mig. Jag visste först då att jag hade lämnat Anderos, lugn regerade runt.
Det jag såg mitt i ljuset, förvirrade mig sedan, ett gigantiskt varende sov och satt mitt i en lysande täckt med smaragder. Det var enormt, huvudet nådde molnen!
Vad sa jag?
Molnen var hennes hår.

Han var verkligen en gud.
Dagarna gick och jag tittade på guden på natten, han hade stjärnor på huvudet, om dagen rörde han sig knappt, han var tung och robust.
Jag vet inte hur mycket time jag spenderade det, kanske månader. Sedan öppnade han ögonblick och ögonen blev himlen grön. Han hade hundratals ögon, tusentals. Det fanns överallt runt mig och ovanför mig.
Jag försökte se honom i ansiktet men det var omöjligt, medan han tittade på mig från överallt på en gång.

En enorm spricka hördes, guden talade och han sa detta:
välkomna Adamos, du är hemma ... vita hjortar.
Från våra prövningar kommer frälsning,
Resan till Anderos driver oss mot gudomlig kreativitet.
Säsongens dans leder oss mot förnyelse och förbättring.
Du har fortfarande mycket att göra.

Då kände jag att ett slags grenar växte på mitt huvud, som den gudomliga varelsen som stod framför mig.

Adiantos.

Det fanns en demi-gud som heter Adiantos, han var en ljusgud som roade sig mycket för att förvåna de rörliga människorna. Först var han en enkel människa, men en dag gav Lugus honom en ring med exceptionella krafter. Det att lysa under alla omständigheter och att imitera sakerna av passion genom att ge dem ännu mer styrka. Denna ring hade ett namn: Adiantunnes. En som innehåller magens iver. Han hade blivit en stor kock, mycket berömd, genom att helt enkelt bambulera människor. Ingen visste att dess kraft bodde i ringen, då och då såg vi den blåsa på ringen medan vi gnuggade den så att dess ljusstyrka fångar ögonen runt.
Musik steg upp i deras sinnen och tog dem bort i en långvarig takt som beordrade dem att göra olika verk. Denna plötsliga agitation gjorde dem också avundsjuk, förrådda av sin stolthet, och ställde sig sedan till Adiantos tjänst.
Nb: på primospråk, "Adi": inre tankar, "Ana": kön, Atu: mottagarkocken.
"Den som använder tankar" där "den typ av ledare som monopoliserar tankar."

Aesus.Aesus var en man som föddes under fiskens tecken. En man som älskade att titta på stjärnhimlen i himmelhaven.
Vid den tiden täckte skogarna galliska territorier och många människor bodde i clearings.
Aesus var omtvistad, han kom inte överens med chefen för sin by eftersom han var för frisinnad.
En dag bestämde han sig för att lämna sin stam att gå och hittade sin egen clearing. Resan varade i 33 år och han rensade sin själs vägar lika mycket som den heliga skogen.
En dag kom han fram till en lysande i mitten som växte ett gigantiskt träd som nådde stjärnorna.
Han trodde att det här var det bästa stället att bygga sitt hus eftersom en levande källa var i närheten, och eftersom han var en timmerjacka och en snickare, började han hugga ner trädet för att använda virket från dess grenar. Han arbetade länge och yxan blåste resonerade i flera år i skogen. Det var när jätten föll att mannen insåg att han hade klippt det eviga livets träd, för på dess grenar bodde en enorm tjur, liksom tre kranar.
Han var bara tvungen att se grenarna och bagagerummet eftersom skadorna gjordes, tjuren gav honom en god funktion.
I många år kände Aesus till och beredde trästyckena som gjorde att han kunde bygga ett mycket stort hus. Människor kom överallt för att bo med honom, stammen expanderade så mycket som huset tillät, det vill säga på obestämd tid eftersom trädet från vilket skogen kom från ständigt stötte bort och träet saknades aldrig.
Grail.
Aesus arbetade veden och en dag hade han tanken på att snida ett snitt i hjärtat av det heliga trädet. Den hade kraften att fylla sig själv med klart, klart vatten som botade sår och sjukdomar. Han gillade ofta att klippa och fick sålunda kunskapen om mirakulösa botemedel.
Han blev den första druiden och kände framtiden lika mycket som tidigare.
I slutet av året stalades gralen av en träskhäxa och Aesus var hjälplös.
Donn, den ädla tjuren säger sedan till honom: "Du är för 1/3 djur, för ytterligare 1/3 är du människa, det är bara den sista 1/3 av dig själv som har blivit ett gudomligt träd. Så för att överleva kommer du att måste återfödas. Vila två månader. Återuppta din resa, i ytterligare nio månader kommer du att korsa de åtta andra gudomliga riken av vatten sedan du föddes fisk och i den nionde kommer du att återfödas. "

Aesus återupptog sin resa som hade fört honom hit i hans förflutna. Alla medlemmar i hans stam älskade honom och de undrade ofta var han var.
"Var är vår kung," sa några.
"Han kommer tillbaka, Aesus kommer tillbaka," svarade de andra.
Vad vi vet är att dagen efter vinternedgången, nio månader efter början av våren, var ett nyfött barn mycket lik honom.

Vi har översatt de galliska inskriptionerna som handlar om Esus.
Han beskrivs systematiskt som en frälsare och en healer.
Hans yxa är den för skogarna från den galliska eran.
Inget att göra med en blodtörstig guddom.

Inkarnation av tjurguden på miljön.

Med en stor yxa avbildas Esus som hugger ner trädet i Tarvos-trigaranos, den trehövda tjuren, i skogens äng. Vi vet också att han var i gott ställe med Teutatès och Tanaris när gallrarna kämpade. Så det är en frivillig enhet. Om vi ser noggrant på att Theseus dödar minotauren i hans labyrint, kan vi satt Esus tog ledningen av sitt öde genom skogens mörka labyrint genom att hugga ner det heliga trädet av tjuren, eller gallrarna hade alla skrämt sig för att överge sig, av rädsla för att gå förlorade, och på grund av druidernas förbud att våga sig långt in i skogen, det mörka passaträdet är fruktade (kanske döden); Då är tjurguden vänlig Esus genom att erbjuda honom de tre tidens krafter (madrasserna) och rätt riktning.

Han är en solid timmerjacka som gör ljuset och raderna, utan tvekan en byggare, de galliska husen byggdes av trä.

Så Esus blev mästaren i framtiden och i hans ändlösa öde men det är framför allt tolkningen av behärskningen och byggandens goda känsla, han fortsätter genom att bryta sin ljusväg med en yxa i rätt riktning och genom mörkret . Det är därför han ordförde med de andra två stridande gudarna. Det är ett mycket galliskt beteende, rädslan för döden fanns inte men det goda bedömningen av situationen och riktningen att ta skedde i besluten, mycket klokt att lyckas mot stormen av fiendens kontrovers.

Esus är den som representerar passagen genom mörkret, befälhavaren på den ädla tjuren, mästaren i livet efter döden, men särskilt den som vet rätt riktning att ta tack vare kraften i de tre tidskranarna och som besegrar mörkret i slutet av året, dagen för vintersolståndet eller solen återupptar sin utveckling genom att förlänga dagarna. Ljus tar kanten över den mörka perioden. Det är friheten att skapa nyheten hos en man som har tillgång till en annan framtid.

Myten om Esus är en poetisk metafor för överföring av blod, gener, den ädla tjuren är förmodligen en framställare av framtiden. Är det en myt nära Zeus som förvandlades till en tjur och tog nymfen Europa till ön Minos för att rädda den, reflekterande över ett folks framtid genom helig kvinnlighet. Ja, åtminstone delvis.

Myten om minotauren är också en metafor för det övervinnade mörkret genom en ariansk tråd som representerar vägen. kvinnor är synonymt med gauliska livsvägar. Dessa två berättelser liknar för ideologiskt så att de inte kommer från samma blodåra.Aganntobo.
Det fanns gudar överallt i Gallien, alla hade sina roller.
Aganntobo var en forntida gudom som tillhörde ett territorium. Det var som en anda i det förflutna som måste respekteras, de gamla.
Dessa gudar av landinnehav gjorde rättvisa

till de av deras ättlingar som bad om det. De var gudarna i familjen bosättningen. De kallades "de som fixar de bästa valen", och uppenbarligen inbjöds de bara till innehav av territorier och fastigheter, en slags rättvisegud för arv och nya territorier. Idag skulle vi kalla det "de notariella och koloniserande gudarna".


Nb: det verkar som om det är faderniska gudar vars slutlighet är etablering på en ny mark eller på en grund som ärvts från de gamla.
Agedios.
När människor växte upp, hittade de inte många andra varelser som de kunde jämföra sig med. Barnen överträffade sina föräldrar, och föräldrarna kunde inte förstå dessa förändringar. Vi tänkte på en trollformel, familjer berättade att han var en varelse i skogen som hade bosatt sig i stammen av ett hundra år gammalt träd. Saken kom från tidigare, i hans minne höll han reda på alla de som hade träffat honom. När vi närmade oss den aktuella platsen, ropade en röst till besökaren som frågade honom vad han skulle föra honom igen. Människor flydde alla, nästan alla. De flesta av dem var rädda för vad de inte visste. Och saken såg absolut inget känt ut.
Och en gång kom en Allobroge, ett konstigt folk dessa Allobroges, mitt i den lilla raderingen som trädet hade bildat tack vare dess hombre. Och han gick ut för att ta en tupplur på denna plats så full av lugn, han kände inte de berättelser som vi gillade att utdela på denna plats. Utan rädsla eller oro lägger han sig på mattan med torra löv.
Hans namn var "Cauaros".

Han slumrade gradvis, ljudet från bladen genomträngde hans tankar när plötsligt en kraftfull röst invaderade luften. Det var som en gammal mans röst men mycket djupare än röstsnören kunde ha producerat. Det såg ut som om vibrationen kom från överallt på en gång.

"Vad tar du med mig?"

Cauaros hoppade och svarade instinktivt snabbt: "Inget alls, det är mitt!"

- "Vad tar du med mig?" Insisterade rösten.

- "vad du inte kan ha!", svarade främlingen genast.
Då insåg han att han just hade pratat med ett träd. En gren knakade försiktigt i toppen.

- "Jag behöver något annat, vad ska du ta med mig?" Ökar massan på skogen.

- "vad jag har, jag behåller det, vilket är du därför träd som överstiger alla? Jag har aldrig hört talas om dina magiska charm i min stam." Retorterade den lilla mannen.

- "Så du är en Allobroge! Jag har redan träffat dina bröder och systrar tidigare. Och de ville inte heller ta med mig. Så var kommer dessa stammar ifrån att ingen verkar vetaoch vem känner inte dem själva? ".

- "Vi är moders söner och inget delas i det gamla trädet."
"Så vad har du gjort bra för att alltid behöva mer än du kan ge," tänkte Cauaros internt.

- "Jag hörde dig," åskade trädet.

- "vad är detta mirakel?" Undrade människan.
- "Jag är Agedios, den mest vågade av träden, den rikaste och mest färgstarka av alla. Vet att sedan de mörkaste tiderna kommer jag ihåg allt som inte hör till denna världs logik. För att överleva mina rötter behöver skillnader."
Likgiltighet dödar mig.
Kommer du, din utlänning, att förstå mig och ge mig tillbaka?


Människan insåg då att den enorma rösten kom från ett trumpetformat hål mitt i den åldriga stammen.
En andra liten sprickbildning i grenen nådde Cauaros öron.

En kvist föll lätt på humus från tidigare blad. Sedan, förresten, gick hon upp på någon sorts ben, det fanns 3 par totalt, två ögon i form av framstående knoppar tittade på främlingen.

Ageion.
Aganntobo-fäderna gav sina gränser till män, guden Ageion höll gränserna för himlen. I staden som vi kallar Agen idag tillbedde vi himmelens väktare, de pyreniska foten vid horisonten visade platsen där himmelutan låg från Albios. Guden var en klarsynt och gav sin vision över enorma avstånd. Där, i slutet av slutet på människans värld, låg gränsen till gudarnas värld, ljuset som bergen skulle ha var varmt till hjärtat och bra för själen. Det var Ageïon som visade vägarna för hälsa och de framtida ättlingarna, kort sagt de futuristiska sätten. Gdonnios var varelser begränsade av deras jordiska mänsklighet, Ageïon kände dem men å andra sidan visste han inga gränser i åtanke. Det kallades också "Agann", där "Ageïon poängen, den som syftar väl.Nb: 100%, Ageïon var synenes gud och skyddaren av gränserna med himlen, en gud från ovan. Det verkar som det heliga berget av gudarna

var i det här hörnet. Och kanske var hans heliga helgedom Gavarnies cirkus. Vi kallade utan tvekan denna gud "nålen", i betydelsen "målet".
Kyrkornas spiror, alla pyramiderna runt planeten, var vad som var menhirerna, dessa bergstenar från himlen: kopior av berghelvet är fortfarande gamla. Platsen där kopplingen mellan människors värld och gudarnas möte. -10 000 år.
Om du åker dit kommer du att förstå vad som är och var kulturen på himmelska vattnet kommer från. Sinnets renhet.
Och Aganns fisk, livets vilja att stiga genom att följa vägarna. Skalans glöd för att återspegla tanken på himlen.
Ageïon, Agann, silverreflektionen, månens, allt detta är kopplat till färgerna på denna fisk och till det himmelska vattnet. Regnbågsforell.

Albius.
Borvos, skapelsens gudslamm, hade gått in i medelvärlden genom att förvandlas till Moritasgus. Grävlingguden åldras, som alla som bebod jorden, när han blev lugnare, störde hans sensualitet honom i slutet av natten, han var tvungen att gå från och med nu till världen uppifrån.
Solen började stiga, gryningen tände världen, det var den grävande guden som förvandlades till det som från nu av kallades "Albios", köttlig begär hade blivit empati.
Albius såg sig själv varje morgon, hans förståelse av jordiska saker fick honom att förlåta tidigare misstag. Det sades att dess klippor av ljus var de mest omfattande, att de stödde himlen. Män utsåg de högsta stjärnorna på himlen till hans ära, Albius, den upplysta. De ägnade honom en plats på gudarnas berg, det var Albudones, det ljusa centrum för förståelse och empati.
På jorden kallades platsen "Alboduron", mitten av stencirkeln, Stonehenge, bland andra mer kontinentala cirklar.
Platsen där gryningen bryter.
Du kan också kallas Albius: filosofen.


OBS: Albius var verkligen den lysande gudens förståelse. Återigen förvirrade Indo-teorin det med ordet "levande".
Det franska ordet för det är naturligtvis "l'Aube".
"Duron" utser inte en dörr, den utser ett öppet centrum.

Ana.
I början av världen fanns det inte så mycket annorlunda, allt var platt, färglöst och icke namngivet. Gallia grät på denna öppna slätt och Ana föddes av tårar.
Fuktigheten i de första suckarna ljusnade i alla riktningar.
Hela planeten var snart täckt av det som nu såg ut som tårar av glädje.
Ana tittade på världen med medkänsla och färgerna kyssas, sedan rörde hon marken och ingenting kom ut ur formerna, hon försökte räkna dem glatt eftersom vissa såg likadana ut och därifrån började vi förstå något annat. Så föddes alla levande varelser på jorden såväl som alla som ännu inte levde. Det är denna berömda gudinna som gav sitt namn till allt som fanns, bra eller dåligt.
Hon kallades också: "den stora gudinnan mor till alla saker", gudinnan för genrer som skapade alla skillnader och allianser.

OBS: Ana är enprimordial gudinna, en av de äldsta i vår mytologiska tro. Hon är verkligen gudinnan i genrer, det etymologiska beviset är systematiskt nästan varje ord.

Fogat.

Mänskligheten lärde sig att tänka, det kom ihåg ord, deras betydelse.
På vägen till året, på vinterdagens första dag, hade träden tappat sina blad, gräserna frusna i ett dödligt utseende. I dessa ögonblick förstod människan inte längre och människor blev galna.
Det var på vägsidan, på morgonen med kalla stämningar, som en gudinna med namnet Anexiaé verkade ta hand om sjuka själar. När hon såg en av dessa försvunna ögon resenärer, förvandlade hon sig till en helbore, vintern steg. När det sistnämnda närmade sig viskade Anexiaé i örat: "Ät mig, ät mig och du ska höja ditt huvud. Ät mig och du kommer att se vidare", den söta parfym trängde in i den sjuka andan, mannen sänkte och svalde en del av växten .
Den krökning som ålagts av dess tidigare börda hoppade upp. Han började slänga sin galenskap mitt på vägen.
Några minuter gick och han slutligen kom upp, rakt denna gång.
"Men vad är detta mirakel?" Han grät lite högt.
De som gick i närheten hörde honom, såg att han just hade förändrats och närmade sig för att fråga.
Parfymen kom därefter till öronen: "ät mig, ät mig och du kommer att lyfta ditt huvud, äta mig så kommer du att se vidare!".
Och alla började spela sina bördor, de botade också.
I bilagan erkändes borrhålen för hårdheten av sin vård. Hon förstörde en del av saker för att stärka resten. Hon kallades, gudinnan för hygien, fempetals som stelnar. Anexiaé åberopades då också för alla slags saker som behövde stelnas. Hon var soliditeten gudinna.
Nb: det är ok, "Anexiaé" anger verkligen den soliditet som ges till något, fysiskt eller moraliskt genom ett test eller ett jobb.
Andartae.
Han var en krigare som hade tillbringat hennes liv med att arbeta med sina kampförmågor, hon kallade sig Bodicea, en ättling till Aoife den stora.
Hon föddes i en brittisk stam på den stora ön i slutet av världen.
Hans familj var ädla men dålig avstamning och Bodicéa var tvungen att lära sig att försvara sig tidigt. På sin 15-årsdag gick hon på jakt eftersom det var en hobby som hedrade livlighet hos människor som ägnade sina liv till krig.
När hon följde en grunt ström efter spåren som lämnades av en hare, täckte Morganas dimma hela regionen omöjligt.
Den lilla krigaren förlorade sig och var tvungen att söka tillflykt i ett hål i ett träd för att tillbringa natten.
Där hade hon en dröm inspirerad av älvorna som hon aldrig skulle glömma: i de rökiga virvlarna och svärtade av lågorna i en hård konfrontation, hörde hon spikar och svärd som krossade brutalt, sköldarna delades, spridda tusen träflis i alla riktningar. Höga krigarkvinnor minglade och skymtade varsamt våldsamt, ropen slet ihop den glödande natten.
Det faktum att ingen man deltog i kampen överraskade den brittiska flickan.
Genom pausen som hade tillåtit henne att komma in i bagageutrymmet såg den magra lilla flickan en lång kvinna på väg mot sin tillflykt.
Hon var klädd i en dublett och en stor röd kappa, i händerna fladdrade ett stort spjut lätt på ena sidan och på den andra, som om det inte väger tyngre än en fjäder. Utseendet knäpper snabbt för att se henne direkt i ögonen.
Hennes ansikte var hårt, som om han hade klippts med en skruvkrok, hennes muskulösa kropp kontrastade verkligen med kvinnorna hon träffade i byn. Men när hon talade kände Bodicéa henne omedelbart. Det var som tjutande av arga vindar, sättet skar allt det rörde i närheten.
Bakom karaktären fortsatte de rasande ljuden från striden desto vackrare.

-Andartae ...., mumlade hon i ett respektfullt andetag.

Det var björngudinnan som stod framför henne, den till vilken varje gallisk kämpe var skyldig hennes styrka och smidighet. Hans framtida öde också.
Även de starkaste männen vågade inte utmana en följare av den gudomliga döden. Dessa kvinnor sades ha en björns styrka, de var snabbare än en hare och deras många års lärande systematiskt gav dem fördelen framför erfarna soldater.

Du visste aldrig var den unga byborna försvann, det var bara flera år senare som hon återvände bland sin familj.
Hon hade förändrats mycket, mycket växer. I hennes hand frystes ett långt spjut som hon aldrig satte ner. En stor och tung mångfärgad kappa täckte axlarna.
Dessa två föremål, vi kände dem väl i den galliska kulturen, de var två symboler som bara lärjungarna i Andartae det fruktansvärda visade.
Vågde knappt tala framför dessa kvinnor där, de utsågs alltid till krigsherre och det sägs att gudinnan skyddade dem vart de än åkte ...
Det sägs också att de alla blev trollkarlar som utövar augury och att de flesta människor som ville använda magi mot dem, plötsligt dog och försvann för alltid.


AndrastaOckså kallad Andartae är översättningen bokstavligen: drottning av björnar.

Detta djur har alltid kontakt med floder full av fisk.

Björnen var för de galliska stora krigarna, mycket starka. En stengravering visar oss denna gudinna med en björn som närmar sig henne.

Namnet på King Artur kommer också från Artos, översättning av björnen


Det är en nymf, gudinna som inspirerar krigarnas sätt. Varje muse är en livsväg bland de galliska människorna.
Aryah.
Många slags träd växte, lika mycket som stammar.
Det var en gudinna från början som bestämde sig för att skydda träden någon annanstans, hon kallades Aryah eller Arnalia i Guldkusten.
Hon kom ner från det heliga berget, det hände vid Areverni, Arvernes.
Aryah förvärrade hjärtan och botade sår. Det skapade vägar som består av grönt, dessutom är dess säkerhetssten den gröna skiffer, Aria, som vi hittar i Arvernes i kronblad. Dessa var de dyrbara lamellerna som användes på vissa sköldar, särskilt Arvernes, ett fantastiskt färgämne erhölls från dem. Denna så kallade renhetssten täckte stigarna med sin grus där Aryah passerade.
Det berömda heliga berget som såg väldigt precis ut som en eld är där borta. Det sägs att alla jordens träd var täckta med dess skifferblad och det var det som bildade de första bladen. De skyddade människors sinnen. Våra förfäder bar dem säkert i sina frisyrer.
Denna gröna materia tjänade som pigment Bland Eduens var det där gudinnan hade tagit namnet Arnalia.
Obs: namnet på den gröna gudinnan var Aryah, även känd som Aryanna, Arianne.
Oavsett hur hårt jag ser ut, verkar myten vara korrekt för mig. Den är väldigt gammal.

Baase.
Det var naturligtvis fysiska skillnader, och det fanns en gud för varje storartad sak. Baïase var muskulaturens.
Gallrarna var atletiska, bland de pyreniska stammarna utövade vi styrkesporter som att kasta hammare, yxa, bagageutrymme.
Vanor har alltid haft sina platser och Baïase hade blivit en del av vardagen. Det kallades också "grönt trä", det nervösa. Den muskulösa guden var också förkroppsligad i stridpinnar. Linjerna i träet, som kalendern hade blivit ett exempel på fysisk form och andliga formaliteter. Han var en gud och som sådan var hans muskulatur mest imponerande, av de som markerar andarna. Det var "den som håller linjerna, ritningen, påverkan av ett minne.


Nb: i primospråket är det guden i absolut form, viljan allierad till spänningen.
Passat på franska i formen "balaise", är detta fallet att säga.

Baxei.
Alla hade sin gud, den som hjälpte dem i vardagen. Baxei var den bärande guden, den som ger styrkan att bära allt, särskilt vikten av hårt arbete. Vi kallade honom "den stora nötkött mannen, hans signatur finns över hela Gallien, till Belgica där han kallades" Basso ", korgens gud. Till de människor som frågade eller bodde i Baxei svarade vi att han det var fortfarande på resa. Det var han som gav sitt namn det baskiska folket, det hade kommit så, faktiskt var baskarna på den tiden redan vana vid överflyttning och transporterade sig själva och verksamheten i vardagen, i de sunda höjderna där får betade på sommaren, sedan på vintrar gick de tillbaka ner till slättarna där temperaturen var bättre. Dessa folket av bärare följde deras huvudguds vägar. Det sades att Baxei var igenkännbar bland alla gudar eftersom det var han som bar Pyrenéerna på ryggen. Några jordbävningar skulle snart ha tillskrivit honom till honom eftersom den bärande gudens oproportionerliga styrka erkändes.Nb: han var en gud av rörlighet och vägar, det finns en koppling till de mycket kloka korgar, portalernas krage och den kroppsliga kvaliteten. För att jämföra med guden Baïase rapporterade de två mycket tydligt med kraftspel, fruktansvärt aktiva och jordbävningarna skulle jag säga. Ordet "brassière" på franska kommer från den galliska "baxo" som också betyder en korg.

Belenos.
Cambotin.
Under början av våren, för Belenos högtid, kom något ut ur marken, mellan gudträdets rötter.
Mycket snabbt växte två vingar på sina sidor.
Det var Cambotin, ormen.
Den här flög mot topparna genom att hålla fast vid trädstammen.
När han klättrade växte andra vingar på ryggen, var och en hade 7 fjädrar och på dessa fjädrar drogs sju ögon.
Ormen växer till en jätte och lindas runt trädet.
När han nådde rätt höjd pressade han flera huvuden på honom och därmed förvandlades han till en manlig hydra.
Han stod uppflugen på grenarna länge och gömde sig för att jaga damaskusen från himlen, men Belenos övertygade honom och han förvandlades till en marmorsten så att han inte kunde röra sig och lindade den runt pinnen för evigt. Det är fortfarande uppe idag, vi kan se det med stjärnklara nätter.Belenos

Den inre solguden, han tillhör världen nedan.
I galliska betyder "balli" "rundhet", tack.
På gundestruppens kittel hittar vi kärnor som håller ram-ormen, det är en gammal konfiguration av Belenos, denna stick-orm är därför en healare (vi finner den i europeiska trosuppfattningar fram till början av den sista centeny.
I en annan skulptur av Kernunos sitter han på tidens vagn, mellan kreativitet (1: a hjulet) och minne (2: a hjulet).
Och ramormen under alla kurvor representerar livets väg, livskraften. Denna ramorm är faktiskt Belenos representerad i dess djurform

Bélénos, representerad med en caduceus och Telephore, den grekiska läkaren på ett galliskt mynt, är guden för manlig skönhet och god hälsa.

Belenos är guden för god form, läkaren och helaren, men också allt som ger hälsa, hälsosam mat till exempel, såväl som sport eller god sömn.

Organiseringen av den galliska gudstjänsten var centrerad på en pragmatism av alla tider och logikuppskattningen av sakerna och denna gud som man också kallade "solen" är en av de viktigaste, utseendet är mycket viktigt för dessa människor som alltid sökte en sätt att visa god ande.


Bélissama.

Bélissama, jungfru med taggar.
Marcos hade förlorat broren som gav honom benen och han kunde inte längre röra sig fysiskt.
Lug gjorde en gudinna framför honom under den sjätte månaden på året var det Bélissama, jungfru med törnen.

Han medgav att skulle gå den här unga kvinnan som just dök upp med förvåning och glädje eftersom hon var vacker som solens hetta.
En förtrollande parfym omgav honom, en doft av kvast.
Marcos stängde ögonen för att vrida rullarna och kände sig transporterad över marken. Vingar hade vuxit bakom honom.

"Här Marcos, jag visar dig vägen till luften, men lämna din kropp bakom dig för att den inte kommer att passera genom mina törnen," nynnade den fördjupa skönheten.

Marcos flög bort, åkte på den lilla vinden och kom fram till toppen av Bélissamas kulle, där kunde han se framtiden för vad han odlade.
det var han som senare kallades "vindens ryttare", den projicerade andan.
Han hade blivit det flygande fröet som han planterade på andens länder.

Känd som Belem'na, Belma, Belimina eller Belmina, du känner henne också med namnet Belissama, gudinnan i bin
Namn på en gallisk gudinna som lär oss genom etymologisk studie att hon är väldigt vacker. Namnet är förknippat med en fransk kulle som stöder kvast. Kvasten kommer från det galliska ordet balano, Balinegenata, dotter eller kvastens son, ättlingar. De mjuka och rundade formerna på kullen och det här namnet på vackert bekräftar oss att det är gudinnan för kvinnlig skönhet för unga kvinnor och kvinnor, vår galliska afrodite är söt som honung, fängslande som en parfym
, stark som ett bi och vackert som en fjäril, hon är en gudinna i unga och klara vatten.

Det väcker nakenhet men en annan aspekt får oss att förstå att det är speciellt. Alla kvinnliga gudar tillhör vattenkulturen. Belemna med sitt namn associerat med en torr kulle, så det kan bara vara molnigt vatten. Dimma för den förtrollande själen. Hon har en skotsk motsvarighet: Eihne, dotter till Dagda., En höjdprinsesse. Belemna innehåller den galliska termen NEMA som hänför sig till himmelens hämnd, regnbågarna, förutom ett rykte som narkoman. Kan det vara avundsjuka förkroppsligad?

Skönheten hos den unga kvinnan som ligger på kupolen på Vix-krateret är utan tvekan hennes representation, vasen som utan tvekan innehåller ungdommens klara vatten som de som begravde det utan tvekan ville ha evigt som regn, ren och jungfru, vi kan smeknamn det: "den som stör andarna". Kvinnan som begravdes med denna magnifika krater bar en tiara inklusive graveringar av den gudomliga hästen, ett tecken på gudomligheten för en exceptionell kvinna.

Det är kvinnans magiska anda.Boccus.
Och vi gick med gallrarna, hände oss åt stora grupper. Det fanns en gud för allt som orsakade en djup känsla. Boccus var en glädje gud mycket välkänd i hela Gallien. Han hade fått dryckeskärlen, binektar och sagebrush som användes för att förbättra smaken på vin, även cervoise, malt. Han var därför framför allt en gud med livets nöjen, en gud som talade mycket i militära läger och som förenade grälarna som tidigare var mellan galliska eftersom deras karaktärstyrka inte ofta erkände förlåtelse. Boccus var där för att lättare på stämningen.


Nb: primospråket hänvisar till en översättning som "den kroppsliga viljan", den för dagens epikuréer, Boccus som också kallas Baicorix kommer inte från Grekland där den kallades Bacchus med något annorlunda. Det är inte säkert att han är en gud, snarare en mytisk kung. Det har markerat det galliska språket mycket, så jag antar att det är minst 3000 år gammalt.

Bodoua.
I Berry, Bituriges territorium, fanns det en mycket speciell gudinna.
Hon bodde i ett träd som du kallar "Björk" mycket nära sitt gamla namn: "Bétulla". Gudinnan Bodoua när hon var förkroppsligad i människors land gjorde det i form av en kråka. Ett djur som har för vana att varna alla för sina genomträngande rop när något konstigt närmar sig.
Hon kallades också: "vakternas gudinna", budenikorna, de som varnar.
En viss ritual gjorde att kråkstenen kunde visas, genom värmeing i trädets bark, en blank bitumen, en svart och skarp obsidian. Hans krigare höll Biturige-territoriet från sina genomträngande rop. Främlingar tyckte att de var galen och föredrog att vända tillbaka.
Dessa stammar byggde sina hus i detta björkved eftersom det också var gudomens hem.
Hans säkerhetssten som man hittar där borta är en obsidian, det är vaktstenen.
Denna gudinna skyddade skogens centrum där väl etablerade dessa mycket stora mästeträd som kallades "kungar".
Det måste vara i dessa omgivningar som alla Galliens druider mötte, vid foten av dessa enorma träd, där man måste hitta ett visst antal menhirs och dolmens.


Biturige Cube-folkets grundmyter. Deras namn betyder: vaktmästarnas kungar av skogen, av skogen, på grund av banbrytandet av obsidian och inte "världskungar" som vissa hävdar.
Bitumen är ett annat ord av galliskt ursprung.

Bolussos.
En dag när Belenos vandrade på mäns land mötte han det gudomliga trädet i tusen färger. Guddoktorn promenerade ofta på landsbygden för att studera nya växter, det verkade förtjusande för honom. Så han bestämde sig för att åka upp dit för att få mer och mer kunskap. Det var faktiskt kunskapens träd som stod där framför honom.
Bélénos förvandlades till en murgröna orm med namnet "Bolusseron". En växt med tusen ögon som gjorde det möjligt att utforska alla världens hörn. Han hade hållit sin rams horn. Ormen började klättra från trädets bas och grep med all sin styrka den gigantiska stammen.
Han klättrade så högt som möjligt men vid en gren svängde hans styrkor honom. Stammen under honom hade tappat kraft, Bélénos hade lärt sig så mycket som det hade varit möjligt för honom att göra men kom till slutet av dess markmöjligheter, lyckan övergav den, denna blockering irriterade honom till högsta punkten. Hans törst efter att lära sig och få mer makt förråder honom. Med ett sista streck kastade han sig själv i luften, i hopp om att nå andra högre grenar, ville han bli ännu större än Kernunos.
Men solen förblindade honom och han missade greppet.
Således föll guddoktorn på marken och ville gå för långt in i himlen.
Hans fall var snabbt och en del av honom sjönk under jord, i Anderos, kungariket av brinnande lidenskaper.
Sedan den tiden kallades den del av Bélenos som föll "Bolussos" den svarta ormen, svart och brun. Den senare vandrade mellan mittenvärlden och "Anderos", den hade behållit sin form av ormgrön murgröna, den här gången rent landlig. Fördömd att krypa mitt i fallet, han hade blivit skallig, menad, gammal och blind, hade fortfarande sina Vädurhorn. Sedan dess kallades läkaren: bestickaren. Den som hade gått för långt. Den stigande ormen är fortfarande symbolen för ljusmedicin idag, medan den krypande ormen representerar korruption.

Nb: det är verkligen klättring murgröna som har medicinska egenskaper, inte krypande murgröna.

Borvos.
Källorna till Nièvre erbjuder ett vackert panorama, de i omgivningarna som är Borvos portar, varma källor. Bland boianerna är folken allierade med moderjord. Borvos, som kom ut ur den heta, fuktiga marken, hade en vurm efter keramik, det var han som lärde Boïens konsten att forma lera till fasta kokta föremål. Vi vet inte när det började men vi hittar en speciell sten i Boiska territorier, även på de platser där de invandrade. En trästen.
Den kommer likgiltigt ur marken, igenkänd av dess skal i form av bark och dess ändar i grenar. När du träffar den avger det ett ljud och gnistor, insidan av dessa stenar är brun, som ser ut som trä. Det är stenen hos fasta människor, av livlighet. Dessutom kallas det "gnistrande sten", vilket gör karaktären av dess stammar. Denna säkerhetssten där kallas "Boïa". Kallas också het sten.
Nb: Borvos kallas också "Bolvinus". Det har att göra med varm medicinsk lera, trä, skärning på grund av flintens kant.
Jag hittade fortfarande allucinanta förbindelser med sanskritiska ord, "Gaûh" skulle vara "Boú", där "Gwïuos". Så vissa människor förvirrar "de levande" med "leran". Eftersom man kan förväxla salt och peppar är det vad som helst.

Brãuo och Corobadios.
Krossen och de gula dvärgarna.

I vindens land var ett folk med små män, dessa dvärgar som kallades Corobadios var de första av denna gamla linje som kallas små korn.
Deras småhet hade gjort det möjligt för vinden att transportera dem långt när de till fots inte kunde resa. De flög över varandra utan att någonsin kunna etablera sig ordentligt.

I landet med enorma stenar föddes en jätte ras. De å andra sidan vägde alldeles för tungt för att kunna transportera sig till annat land än de osynliga bergen. Så gigantiska som de är, dessa hade en stor brist, inte kunde se var de promenerade, deras rörelse kunde göra ett stort ljud men bara ljud ... ljuden från bergsgiganter lyser upp i öknarna och oundvikligen hamnar gett förlorat.
En av dem, vars namn var Brãuos, beslutade krossen att erövra vindens land.

"Dessa små varelser är ingenting trots deras mångfald, min styrka kommer att leda dem till steg. Det är de som kommer att vara mina slavar och transportera mig" sa han till sig själv en dag.
Så han lämnade de ljussynliga bergen och närmade sig gränsen till de gula dvärgarna.

Vi såg honom anlända långt ifrån, dessutom skrämde Brãuos ingen. Bara krossade nyfikenheten på sandkorn.

Å andra sidan var han förvånad över att se ingen i början, han undrade var det kända folket hade passerat, vars förmåga att transportera sig överallt facetiskt.

Så ... långsamt rörde han sig obekväma på grund av hans övervikt, denna åtog sig att korsa gränsen.


Det var just nu som han förstod sitt misstag.
Inte förrän satte han foten i detta land än en intensiv skam påminde honom om verkligheten.

"Men det är utformat" hörde mannen utan att kunna skilja varifrån rösten kom.

"Av alla gudar, vad är denna magi?" Undrade den fula.

- var du gömmer dig gäng dvärgar!

-men det är designat där! Återrapporterade klamren.
"Han är dum där han är blind" upprepade en av dem.

-Vem är du bladlöss, vad heter du?
Du måste lyda din nya mästare!

- vet inte, svarade dvärgen.
Jag är Corobadios.

-Du måste lyda mig! Var är din chef? Han måste lyda mig! Var är alla dina bröder, de måste lyda mig! Du måste föra mig genom luften, jag vill flyga!

-men det är designat där! Alla dvärgarna tog sig till hjärta.
"Min chef är Corobadios" hörde jätten svagt.

-Ha, du är minst två!
Ring alla dina bröder och ge mig var och en sitt namn!

-Tja då säga mina vänner, här är en som förstår ingenting alls där väl då, han gör det med avsikt. Han måste vara en gigantisk lögnare eller bara en liten drömmer!
Otaliga skratt fladdrade, ekar överallt.

-Jag är den största av alla varelser, du kommer att lida min ilska tills den sista om du inte följer min storslagna person!

Jätten gick framåt och lägger till slut den första vikten i vindens land.
Han insåg plötsligt att han just tappat en fot. Det var inget under honom som kunde stödja honom.

Ingen vet hur länge hösten varade, vädret var inte detsamma beroende på region.
När det monströsa och lurviga anlände till marknivå där det sjönk, såg det kullarna, sedan bergen och slottarna för dvärgarna.

"Det är inte en trovärdig sak" utbrast han i en stor skrik som tog upp miljoner mikroskopiska gula saker.
Sedan försvann jätten i den gulnade mängden som sedan täckte den ...

En ny kulle hade dykt upp i vindens land. En liten kulle. Från den gigantiska bocken fanns det inga minnen kvar på Corobadios land.Nb: "brãuo" är ett galliskt ord som har kommit ner till idag i form av "braillo" på patois, "le brailleur" på franska.Brigania /


Brigania

Hon är fortfarande känd idag som Brigitte, en bra älva. Brigorna var galliska utposter, fort ofta placerade på kullar.

Brigania är därför gudinnan till territoriella framsteg och försvar av gränser. Dessa fort användes av resenärer för att söka tillflykt i ett bra skydd vid gränserna för Gallien-stammarna. Hon är en gudinna för gryningen och civilisationen som skyddar mot kraften i hennes gränser. Definitivt en defensiv krigare också.

Inklusive vattenkulturen kan Brigania sägas vara morgondagens gudinna.

Camulos.
Kingdom of Camulos, en gud med ouppnåliga höjder. Det är i detta land, kanske det hos Segusiaves, som ett speciellt gudomligt träd växte i fred, det kallades "Melatia" trädet som botar sår. Det är också genom detta att guden i fråga inkarnerades i bergen under uppträdandet av en chamois med namnet "Camos". Han var agilityens kung och det sades om hans berg att det var ett land av färdighet.
En dag beslutade en björn som fick smeknamnet "Artorix", ganska smart men inte för alla, att erövra kungariket Camulos. Han gick länge i de branta sluttningarna och förvärvade så småningom kraften på detta berg där han lyckades springa nonchalant.
Han ankom vid foten av trädet och insåg att det inte fanns någon fångst som skulle göra det möjligt för honom att klättra upp till toppen av berget.
Stammen var slät, den steniga barken gled med varje test, de eftertraktade kottarna sprider sina sparande färger över honom. Han väntade länge vid foten av jätten men törnen föll på hösten, ädelstenarna förblev fast förankrade i de gudomliga venerna. Han väntade igen, men det extremt massiva virket föll inte heller. Det var till slut kamraterna som gick förbi, knackade hårt på naglarna, som tog ner fruktens hälsa. Denna lilla sten var den eftertraktade fingerfärdigheten. Björnen i fråga blev då så smidig i andan att den fick smeknamnet comaterecos, den med en smidig ande.
ulos "är från samma familj som betecknar skickligheten med roten" Camo ". Stenen som finns i steniga venerna i de höga Alperna, orange eller brun, en brun kvarts.
Björnen har alltid varit huvudpersonen i galliska berättelser. Det kan variera och förvandlas till andra arter.

Catamantaloedis.
När romarna invaderade gallerna, använde de förräderi mer än mod. De lyckades slå ut stamcheferna mot varandra genom att lova dem framtida fred och kommersiell förmögenhet. Sedan dödade de en tredjedel av befolkningen och minskade resten till slaveri. Det är sanningen.

Ändå fanns det ledare som hårt motståndade manipulatorerna från Rom. En av dem fick smeknamnet Catamantaloedis, trollkarlkungen. Han var en Séquane monark som pratade passionerat till sitt folk, som alla lyssnade på hans diatribes med glöd. Han gav sina fiender mycket besvär och kom därmed in i gallisk historia. Vi kallade den här mannen "den som äger de hundra vägarna av passion", det var hans magi. Han samlade många stammar runt honom tack vare hans ord och de kom in i arenan med honom. Det var hans Eduans grannar som utan tvekan förrådde honom, av rädsla för hans makt över människor. Monoteismen hade gjort dem felaktig mot andra stammar.
Catamantaloedis kom således ihåg för evigt som kungen som förökade sin glädje, en trollkarl som har förtjänat att gå in i gallisk mytologi.Nb: allt detta verkar troligt. Primospråket gör det möjligt att hitta den djupa betydelsen av smeknamnet Catamantaloedis. Det är mycket användbart att känna honom.
Jag citerar,
"Ca" eller "Ka": lagens plats.
"Ta": utanordnar.
"Ma": tvilling, försoning.
"En": från Ana, genren.
"Lo": indikerar något andligt.
"Édis": från passionsvärlden.

"Mantalo": en gruppering av rutter,
"Cata": ett möte, en cirkel.
"Manto": tankeord, talat ord.
"Talos": glöd.

Så jag översätter: den som samlar lusten. Detta är primospråket, det grundläggande språket som stöder det galliska språket.

Detta smeknamn "Catamantaloedis" betecknar utan tvekan en Druid eftersom det verkar som om den senare bar mycket färgstarka namn. Detta förklarar varför vi inte har enkla namn som betecknar tidens Druider.

Cingeti.
Det fanns hjältar och bland dessa fanns det några som alltid passerade framför de andra krigarna och ledde resten av truppen efter dem. Det är de som vi smeknamnet Cingeti på grund av deras hjälm kantade med två vingar vid varje tempel.
Det kallades "hökets säte", alla striderna började med dessa män och kvinnor där. Deras rykte var väl etablerat och den bevingade hjälmen lovade mycket motstånd för de motsatta.
Det var en general som hette Ségos som utmärkte sig vid många tillfällen. Han attackerade alltid först och tvingade sin egen beundran. Hans spjutkast, Tanaris åska, fick fienden att skaka.Nb: det verkar verkligen som att bärarna av vingade hjälmar passerade framför de andra genom att träna dem. Termen Cingeti verkar också korrekt för mig att beteckna den berömda hjälmen.

Cuculãtos.
Naturligtvis blev vissa sjuka och därifrån tog druiderna hand om dem, grader av Belenos. Men det fanns någon annan i rummet när Druid tillkännagav, det var Cuculãtos, prinsen av underväxten.
Det sades att han alltid var närvarande trots att han var osynlig, han representerades som ett huva som inte kunde åldras, hans muskler var lika hårda som ek. Det sades också vara en kämpe, det är därför de sjuka åkallar det, att läka snabbare.
Den röda prinsen var en hjälte bland gallerna, men också en vildig. Vi såg att vissa patienter hoppade överallt efter dess passering, som om människor togs med ett underhållande djurliv. Cuculãtos hade gjort sig känd i hela Gallien för sina goda kontor, han följde ofta med Bélenos på sina resor.Nb: Cuculãtos är verkligen en gudomlighet i botningen men särskilt av den fysiska animaliteten, det vill säga att den konditionerade remisserna genom att påskynda botarna med ett mirakel, det verkar som om den röda prinsen har något att se med en bark där en medicinalväxt av underväxten mycket förfriskande för blodet.
dagda
Dagda var en ung man när han bestämde sig för att resa för att lära sig vägarna i världen och han var en expert seglare och en bra fiskare.
En gång under fiske fångade en stor fisk i sina nät, en gigantisk lax som ledde båten till de molniga öarna ovanför den tidens kända strömmar.
Skrovet brast på kustens stenar och Dagda fälldes ut i vattnet. Han trodde att han dör när en uimpi sjöjungfru kallade honom till sin låt. Människan simmade hårt och länge, animerad att han var av ny energi. På stranden väntade en ung kvinna på honom.

"Vem är du?" Frågade den skeppsbrutna mannen.
"Jag är Ana och du anlände till min ö", svarade det glödande utseendet.

Dagda blev förvånad över att upptäcka att vattnet som omringade honom innehöll en värme som han aldrig hade känt i havet som gränsade till hans ursprungsby.
"Jag är långt hemifrån och kan inte gå tillbaka, var kan jag bötad trä som gör att jag kan bygga ett nytt fartyg "
Rädd det.
"Du kom från den andra sidan av ditt hav och här trä är knappt bortsett från några få rötter" lärde hon honom.
"Din väntar inte på dig eftersom du har drivit för länge. Du kan bo här, Ana-folket välkomnar att du kommer att se" sa hon igen.
"Jävla öde!" Pesta le Dagda.
"Säg inte ut stormen i mitt rike, ödet är ödeens fader. Kom ihåg dig," sjöng sirenen, gåtfull.

Således kunde fiskaren bara bygga en liten båt och lämnade aldrig ön dold i molnen.
Han ångrade inte så länge, för i mitten av detta land gick laxen upp i bäckarna för att lägga ägg, och låt dem sedan fångas i slutet för att mata stammarna.
Nykomlingen fångade den stora fisken i handen, och den tog på sig en blank nyans som förblev förankrad på hans hud.
Dagda matar alltså rikets barn. Han blev kär i gudinnan Ana och de hade en dotter som heter "Étunia" som betyder "den som ger tillbaka ljuset".Mitt i sitt nya land förde en havsfågel ett stort frö som växte lätt i det heta klimatet som härskade över platsen. Snart skyddade ett gigantiskt träd den enade stammen Ana.
Ett träd som ingen någonsin har klippt ner.

Nb: från tolkning av betydelsen av "dagos", "Dagodevos" ... osv ... i galliska texter skulle jag säga att Dagda har en relation med formen på en silverfisk i form av ett svärd eller dolk. Det är en rent macho-känsla för resten (vilket inte förvånar mig med tanke på tiden) eftersom den också används i betydelsen "penis" och parêtre (far).
Vi kommer att fortsätta att jämföra den med en fisk som dess galiliska alter-ego, Dagan.


Druiderna kallar honom "den goda guden" men det skulle snarare vara "födelseguden" eller "den virila guden".
Formen på de galliska svärden representerar Dagda, manens kön representeras av bladet.

Daeserte.
Det fanns också övertygelser på grund av de platser och minnen som hade dykt upp, det var i en sjö som Daeserte den sökande bodde. Det kallades också: gudarnas hand. Det var förbjudet att komma och fiska i vissa heliga sjöar, om du av en slump åkte till dessa platser där som blöder, tog en spökehand din fot för att försöka träna i vattnet. Daeserte var en tapper dödare av alla de som utövade helignad. Runt de heliga skogen han förkroppsligades i buskarna av fängslande brambles, han gjorde det ondskefulla galet men han skyddade de goda människorna de sa. Under religiösa initieringar var det nödvändigt att följa bedömningen av gudarnas hand. Det är först efter att ha genomgått testet att du erkändes som giltig eftersom Daeserte, bra där dåligt var en magistermästare lite sprudlande ibland.Nb: Det finns också en koppling till den vanliga tullen, fiske, det faktum att bevilja önskningarna. Han är en mästergud

re kallas också "Baeserti". Tydligen är han en manlig gudom men kanske inte, verkligen verkar det som om han kan komma in i människor för att vägleda dem. Det är också en skyddshund, där ett skyddsdjur. Han är också gud ... för det klumpiga, i den meningen att han fungerar som en ursäkt.

Dahus.
Vi vet inte när han föddes, men vi vet var, i gryningen och morgondagens dumhet. Han kallades Dahus den gråa, en gud av imprecision, intryck och instinkt. Han kom från världen av passioner underifrån. Han var en kung lika mycket som en förbjuden, en förstörare för att han ibland ledde till avgrunden men hans motsats, en välvillig lyckebryggare ibland. Hans vilja var hemlig, omöjlig att skilja, vilket gjorde honom till en religiös prins.
När vi inte visste vad vi skulle göra ringde vi honom för att upplysa människorna inuti. Det var ett skydd i obegripliga situationer som han orsakade sig själv. Men nu var Dahus ibland också en falsk gud för att ingenting av honom hade en konkret verklighet. Han var den mörka, den dolda, vagnen som inte går rakt, viljan som måste förbli hemlig när dess mål, helt indirekt. En god gud och en dålig gud för det är det han representerade: gott och ont.


Aiduos

Den tillhör världen nedan, Aidubno.
Aiduos är representerad i den legendariska, sittande korsbenen i gallisk stil, bor under jord eller snarare under träden och har en sköld. UIDIO betyder på galliskt: "ond eld" (religiös passion, obscurantist), en gammal legende talar om en silversköld.
Det var en gud av Eduens som kämpade mot Arvernerna tillsammans med romarna och som senare fick "stadens frihet" (att tala) i Rom.
(kanske för att hitta den nya religionen där).

Aiduos har en motsvarighet i Grekland, Adès, helvets mörka gud.
Dusios på galliska betyder: demoner

I gallisk kosmologi betecknar Donn spiritualitet i albion, Donnotarvos är djuret som utser adel i bitu och Aiduos förverkan av kroppen. Tre plan, spirituell-själ-kropp.


Det är undervärldens gud, Aidubno, som representerar mellanvärldens, Bitu, idébalansen mot världen ovan, Albios. Mellanvärlden motsvarar de galliska territorierna på jorden som är uppdeladeween gott och ont.


Nb: det kallas också Aïduos, grekerna gör det Ades, det är en gudomlighet av imprecision, blinda passioner som också kan bli destruktiva eller gynnsamma också bland gallerna. Det är en gudomlighet mellan stigarnas långsamhet.

Damona.
Onoava på himlen, var Sirona i den passionerade världen underifrån. På jorden var hon Damona, doen, för i mellanvärlden är gudarna aldrig förkroppsligade i mänsklig form. När Lugus föddes, dök upp en ung föräldralös hjort på jorden, Adamos, när Donnat föddes på himlen, dök upp en ung kalv på jorden, också föräldralös. Och det fanns andra djur som förkroppsligade gudarna på jorden. Moritasgus, Albius och Borvos bland andra.
När doen såg ett av dessa gudomliga barn dyka upp i den heliga raderingen, kunde hon inte hjälpa till att tillhandahålla moderomsorg. Således växte alla jordens gudar, under Damonas mjuka blick, kvinnlig vänlighet.


Nb: Jag bekräftar att Damona verkligen är den jordiska gudinnan av vänlighet och ömhet, de två nektarna som ger näring och växer barn i lycka. Så det är inte kohud som terminologin på sanskrit antyder. Det kommer inte från den indoeuropeiska strömmen. I grekisk mytologi kallas det Amalthea, en get bland dem.

Det är allt bra för Damona.

Divic.
Lugus hand.

Bland alla de som föddes över tid fanns det en man och många tog honom för en halv varelse tidigare. De flesta brydde sig inte, det fanns några som trakasserade honom. De senare var trots allt väldigt lite, mananten var skrämmande att se. Det verkade som om en förbannelse följde honom vart han vandrade och ändå karaktären i fråga hade ett bra hjärta, för bra hjärta som man kunde säga.
Sanningen är att han föddes i en tid som inte var hans, verkligen, denna kom inte ihåg absolut ingenting av dess förflutna.
Han kallades Divic, det var ett smeknamn eftersom ingen hade velat namnge honom sedan hans födelse.
Divic betyder "den brinnande handen", ljuset som förstör dusios.

Personen var fattig, Divic var väldigt skrämmande. Det sades om honom att han vid varje steg glömde sin framtid. De enda som närmade sig honom med ett leende var olyckliga människor. De visste mycket väl att de dagar han var där skulle de inte ha mycket arbete. På kvällen skulle de festa mer än det var möjligt.

För de andra gick berättelserna bra.

"Jag såg Divic i morse, världen kommer att vända upp och ned!"

"Fan, till och med
loppor vill inte ha den. Nästa säsong blir bra! "

"Gänget som rasade på de mörka vägarna hade några problem, det sägs att de stal en bit bröd från Divic! Ingen undkom."

Prinserna vågade inte uttala hans namn.

"Den förbannade kungen anlände i morse. Han kan inte stanna hos oss! Vilken olycka, soldaterna vågar inte närma sig honom. Vilken olycka. De säger att träden blommar bakom honom."

Kvinnorna som träffade honom blev kär i honom och kunde närma sig honom.

"Den här mannen är väldigt vacker. Men hur hårt, med honom vid vår sida. Vi skulle vara tyst under lång tid" sa de.

Och så spårade mannen i fråga sin väg mitt i de myter som grodde outtröttligt.

"Lämna honom i fred, vi vill inte ha några problem!", Slutade vi med att säga.

Någon frågar gamla Druid om det en dag. Visaren hade redan hört talas om resenären.

Han sa att karaktären i fråga hade kommit till dörren till den andra världen men att han inte vågade korsa den helt. Det är från detta ögonblick som han bär en silverhand. Druiden sa också att den som gav Divic vad han hade i överflöd fick samma sak multiplicerad med tio ... men att han som stal det, oåterkalleligat förlorade allt han hade på kort tid.
En rolig historia i sanning.Nb: Jag påminner dig om att "Dusios" är förflutna spöken.

"Divic", även kallad "Dïuic", betyder "det gudomliga" i betydelsen "generositet" i varje mening av ordet. Inte "hämnd".

Donn.

EID


Kernunos beundrade Nemetonias värld, Lug tände upp Etunias dagar.
Och Adamos transporterades med lätthet varje gång han tog en av Ivis-vägarna.
Men Donn förstod inte, för i hans värld, den andra delen av stjärnkronan, rörde ingenting.
Hans markfoder, Donnotarvos, den ädla tjuren med metafysiska visioner insåg då att en fara hotade hans position som vårdare för eviga idéer. På himlen förändrade Kernunos dessa genom att ändra positioner, en stjärna där en grupp stjärnor hade inspirerat honom med några djupa tankar men en annan fick honom att glömma det och inspirerade honom till en annan.
För Lugos var det Étunia som dök upp för honom i brett dagsljus, sedan från dag till dag bytte han sin outfit, inspirerade honom tusen olika saker, ökade, fulla, minska, hans outfit ändrade sig alltid. Och sedan snart, till och med hans frånvaro inspirerade honom med andra känslor, det är så hans hjärta fylls med regnbågens tusentals färger tror jag.
På jorden var resultatet upp till Adamos eskapader. Varje gång han tog en av ivis-vägarna, föddes en ny varelse, det var från honom som alla levande varelser med kroppar på jorden kom.
Det var snart en mängdolika varelser som inte förvärvade sig i Etunias trädgårdar, och snart invaderade de alla kulturer, härjade en del av dem, de matade på dem.
Värre är att de började slåss med varandra, under månens frånvaro åt de mest ogudaktiga andra ...

Dvoricos.
Kungarnas blod.

Cheferna jämfördes med de majestätiska träden som en förlängning av deras jordiska gudomlighet.
Deras blod blev då gudarna fulla av kunskap. De stora ekarna motsatte sig deras soliditet genom århundradena, det var där som stod Dvoricos, temperamentens gud. Dess väsen täckte undersidan av de heliga barkarna med sin rödaktiga nyans, inte stigande i skuggan, skyddad av dess grova karaktär. Dvoricos lärde druider kunskapen om trädet genom hans blodtemperatur. Ljusa nymfer som kallas Dervones hjälpte honom vid varje varv i hans material, där dessa flickor visade sina flyktiga färger av samma röda som deras fars blod, var en röd jaspissten som kallas "Devia", den som berömmer sprit med hängivenhet. Detta jadeöga var humorens sten, den magi som doldes i alla varelser i världen. Blodstenen som sopade bort känslor. Kunskapen som Dvoricos förde till män var inte att avslöjas för alla och en stor hemlighet regerade bland anhängarna av denna gud.Nb: Dvoricos hade också för namnet "Dervoricos", kungen av ekens hängivenheter, livskraft och soliditet, de goda hälsorna hos de karaktärer som hävdar sig.
Han verkar ha smeknamnet "den tredje kungen" med hänsyn till de tre världarna.

Eberri.
Eberri var guden för de stora besättningarna för varje yrke. Han var en gud av rikedom och överskott som fick smeknamnet "den bubblande våren" där "den buska", den rika. Genom hela Gallien hade en nötkreaturmarknad upprättats och dessa hästhandlare av tiden hade alla en slags röd huvudbonad som liknar en basker. Det var en av de distinkta färgerna
som förde handlare där andra symboler representerade andra yrken någon annanstans. Eberri var en hård arbetare som brinner för sitt yrke som hade sina egna fester året runt.


Nb: ordet "Beret" på franska kommer från den galliska "Biro", vilket innebar att ha en buskig filt, se "Eburro". Den röda färgen på baskiska basker kommer därifrån, den är gammal. Samma färg verkar ha reserverats för vissa gudomliga grenar, vi hittade den på Cuculãtos.

Elhe.
Elhe var en mycket välkänd gudinna, det sades att hon återvände att bo i bergen på vintern för att täcka henne med mjukheten i hennes hud. Hennes vattenelement var snö, den silkeslen looken av kvinnlig hud. Hon föddes i världen ovan och fåglarna fick från henne namnet på sina vingar, gudinnan hade också gett dem sin silkesnygghet. Anläggningen var den stora comfrey, vi kände igen den på grund av den mjuka beröringen av dess blad. Hon hade en sjö, eftersom hon var en dam i sjöarna, dessa lugna och fridfulla områden. Vissa vägar tillhörde honom att man kallade "de enkla vägarna" så mycket att dessa var utan fallgropar. Det gav också sitt namn till Alésia den söta, den lugna staden.Nb: Jag bekräftar att Elhe var gudinnan till graciösa och fina vidder, en gud i huden. 100%

Epona.

Marcos, tack vare att hans vingar hade blivit en demi-gud, flög han över rensningen av den stormiga Tanaris och den åttonde månaden, landade mitt i en vit lysande och upplyst av solen.
Den ädla tjuren hade tillskrevet detta rike till en enhörning som väntade på honom, kännbar igenom hans enda horn.
Med ett slag av hornet grävde den senare ett hål där vindens ryttare begravde sig själv med trötthet, sedan sovnade han för natten, ett nytt träd växte på den plats han tidigare ockuperade.
Nästa morgon hade ryttaren tagit formen av centauren.

Ungdomsträdet gav frukt snabbt, frukt som såg ut som stora, släta, glänsande bollar.
Två av dem föll till marken, en på natten och den andra på dagen.

Den första grävde ett djupt hål och från denna tunnel dök en natt varelse, Moritasgus, grävlingguden som odlade glömska. När han såg vad som var omkring honom återvände han till sitt hölje så fort han kunde.

Den andra frukten sjönk inte så mycket att den var ljus som luft, och det var lera, lega, som täckte den av sig själv. En liten knubbig täckt av andras förfäder började le i dagens ljus. Det var Boruos, keramik- och souvenirguden. Senare producerade han många krukor, diskar och vaser för att välkomna de nya frukterna som skulle falla från trädet.
Épona var den rena enhörningen, mamma som var ansvarig för födslar, lärande och den leende framtiden, alla vindrittare som följde Marcos 'väg beundrade honom respektfullt.

I skrift.

Epona

Det är gudinnan Etunias representation på mediets värld, Lugs hustru.

Epo betyder att täcka, Epona, inkubatorn.
Denna vers som har hittats tillhör säkert den eponiska kulten: "min dotter, ta min spindel whorl".
Kvinnors matrisroll i det galliska samhället överförs från mor till dotter, de är vävarna av future.

Epona är en gudinna som representeras av en kvinna som tar en häst som stöder en liten flicka eller en före tonåring, hon har också en korg som innehåller frukt. Epona betyder: den som täcker, beskyddaren av stamens fruktiga frukter.

Jag tror att denna gudinna som dyrkats av våra förfäder är gudinnan för mogen och hälsosam frukt. Den unga damen som representerar den som övergår från statusen som barn till statusen som kvinna, som bärs av hennes rod, över de andra. Den här flickan är också representationen för en ren jungfru, det är representationen av det som inte är pervers.

En framtidsbärare som har en relation med Athena, beskyddaren av Zeus och konsten i allmänhet. Hon är därför gudinnan som ger en god framtid, gudomen i åtminstone kvinnors utbildning och moderens representation. Är Epona framtidens mästare?Hästar var av stor betydelse för gallrarna, Epona är också gudinnan för hästar som bär framtiden.
Epona, inkubatorn betyder på det abstrakta språket: "den som ger värme".
Detta betyder att gudinnan för hästar och helig frukt är gudinnan som ger tröst, styrkan att fortsätta.
Den gröna gudinnans vägar.


Erda.
Djupet för varje sak beror ofta på kreativitet eller minne. För att kunna uppskatta de mest avlägsna elementen måste du veta hur man ska se bakom dem eller veta hur man tar ett steg tillbaka. Erda var en gud i himmel och vatten, djupt. Den örn som är inskriven i stjärnorna ägnades åt honom. Denna gudinna med djup vision fick vanligtvis chocka människor att kalla dem till ordning. Djupet i hans kungarike matchas bara med dödsriket från det äldsta minnet där de var inskrivna. Den svarta örnen representerade henne på jorden, där igen visionen, den chockerande förståelsen av vad man inte kunde dra sig tillbaka från henne. Hon var gudinnan i djupet i havsdjupet, av stup, hon var också en gudinna som överförde liv efter döden. På en annan nivå var det utan tvekan det som man också kallade Morgana.Nb: från "Are": den omgivande visionen, "eda": sinnets hemlighet. Hon är ofta förknippad med Ordos: hammaren som uttrycker en chock, verkligen en gudinnesinspirerande vision, där som för in i den djupa världen, det är säkert också en av de tre som styr de dödas rike, den för den svarta örnen. . Kallas också: Aereda.
En gudinna för ögat djup, det är en sanningens gudomlighet.

Erge.
Vissa berg har former av evighet. Detta var fallet med gudinnan Ergés berg som gav dem sitt namn. Hans träd var att bli och engagemang. Hon var en gudinna uppifrån. Det var hon som ledde prestationerna och genom att hon hade en personlig relation med varje personlighet. Det sades att hans handling var gränser och obegränsad, en huvudman.
Vi såg det i bildandet av häckar, munar och raviner. Framtiden för var och en berodde på Ergé som var en mor för gallrarna. Hon instruerade, hon hade arbetet förberett och gav kurserna att hålla. Hon var en av gudinnorna som leder hjältar till sina mål. Hon organiserade vidderna lika mycket som krigskampanjerna från sina råd. Så defensivt som attackerande, Ergé, bergsnymfen var fast, hon backade inte ner från någonting, det var hon som införde sina territoriella gränser. Den upprättade vad som måste göras för evigt, en gud för kulturell evighet.


Nb: och ja, Ergé var en gudinna för organismen, en tankeorganisatör eller en mycket välorganiserad klient. Dessutom uppenbarligen denna familj med franska ord som beskriver organisationen av arbetet, idéer där striderna tillhör honom.
"Érigo", i det galliska primospråket betyder begränsning och gränslöshet, det är där något måste bli.
Från "Eri", omkretsen och "Go" -aktiviteten.

Erimos.
Érimos var en demi-gud, en doens son och Adamos, från sin födelse insåg vi att han ständigt tittade på himlen och att hans fötter aldrig rörde marken utan att flyga bort.
Han promenerade överallt utan att uppmärksamma vart han åkte och hans mamma var alltid tvungen att hålla ett öga på honom.
Denna moderöverdrag hindrade honom från att vara en integrerad del av en eller annan grupp. Han fortsatte att vandra, sorglös, näsan i luften och beundrade de färgade lamporna. En dag träffade han Eridobno, den svarta örnen, en kvinna också. Den senare tog den till himlen för att visa honom luftens renhet och spriten uppifrån på natten. Erimos bad den gudomliga örnen att aldrig sänka honom ner till marken för det var inte hans plats, han förstod inte världen i mitten, människan. Omedelbart förvandlade Eagle den till luft, vatten och ljus, Érimos projicerade sig själv Erasinos. Och Erasinos var en liten regnbåge som alla kunde se från medelvärldens fyra hörn, den här gången satte Erimos sina två fötter på marken under dagen. De oskyldiga bodde sedan det ögonblicket i riket av rena hjärtan, de som, hur ljusa de än kan vara, är oförmögna att vika

 

edness utan att någonsin ha kunnat gömma sig för det onda som förföljer dem, utan någon feghet heller. Varelser som dock ligger långt över det vanliga partiet, eftersom fantasin leder sin väg. De är de verkliga oskyldiga människorna som inte kan förstå om det onda bor i världen omkring dem eller inte, deras huvud ständigt i molnen. Människor tar dem ibland för galningar, när de ofta är de klokaste.Nb: "Érimos" betyder "rent hjärta", det är vår galliska Hermes.
Det verkar som att det galliska namnet på regnbågen faktiskt är "Erasinos".

Etullilia.
Bland de schweiziska, stora ängar där inte många träd växte täckte de milda bergen.
Det fanns en gudinna från ovan med namnet Etullilia. Symbolen var en gul asterism som kunde ses på avstånd. Det sades vara fruktbarhetsstenen i de kalla bergen. Hans namn var "wius", bergstjärnan. Oavsett var vi så asterism växte växterna glatt, många, och schweizarna levde i fred mitt i mjuken hos dessa sugrör. Det är kanske denna gudinna som utnämnde de många stammarna i bergens betesmarker. Där ängarna var rika och många. Det finns en blomma som säger att du mest liknar karaktären av Etullilia som vi också kallade Etuwilia är edelweiss.
Det betyder "gul asterism av bördigt land", det handlar om det.Nb: våra förfäder visste att Kina, detta ord "wius", finns också där med samma typ av betydelse: "wuche", den gula asterismen. Jag sökte efter denna sten länge och jag hittade den äntligen, vilket ger bokstaven "w" till min symbolik.
Etunia.
Arbetet fortsatte, ingen slösar bort sin tid när han gör det av några orsaker.
Gallien organiserade sig, alla upptagna med sina yrken, livet som tillhandahöll deras behov av hela varelser. Varelser som skapelsen hade fått en nyfiken känsla av jämförelse. De var samvetsgranna och medvetandet är kunskapens dotter.
I de nordligare regionerna hade en stam uppfört en kult för en gudinna som alla avundade, Etunias kult, även känd som Éduina eller till och med dem: Areduina. Denna stam av de nuvarande Ardennerna älskade framför allt bergen att ingenting kom till korruption. Den mycket stora komplexiteten i de tapper landskap som var täckt med lila på hösten. Dessutom kallades Étunia också "den röda gudinnan", den rodnande månen som får levande växter att växa på natten. Frihetens trädgårdar som ingenting kunde hindra när de var prolix i sina trassliga former. I Irland kallade hon sig Eithne, Eden.
Det är i dessa landskap fulla av nåd som ett mycket speciellt folk föddes. Etunia var en magnifik gudinna, alla konstnärers mor. Det sägs att från hans förening med Lugus föddes för länge sedan ett barn av frihet som ett svart monster försökte sluka. Jag tror att jag kommer ihåg att han senare hette Merlin, trollkarlen. Men det är en annan historia, låt oss komma tillbaka till denna gudinna som gav henne namn under hösten, vars färger alla män letade efter, den som försiktigt antände sina hjärtan.


Etunia universets gudinna i konstens trädgård.
(där gudinnan i de kreativa jordgårdar)
Bilderna är mycket representativa för själva essensen av den gröna gudinnan.
Druidisk disciplin utvecklar tankekonsten parallellt med den anda som härrör från moderens natur.

Gudinnan har ett namn: EDEN (Etunia den ursprungliga gudinnan).

Det är produktivt endast tack vare ljus och vatten. Alpha och Omega.
Vi är alla hans barn.

Hon är nutidens mästare, mitten, dagen och natten (det är då Némétunia)
(Se gamla skulpturer).
Galliska ryttare dyrkade henne under efternamnet "Epona" om dagen i medelvärlden och "Nemetona" på natten, i världen ovan är det Etunia.
I den underjordiska världen är det utan tvekan Nantosuelta.
Dess referensstjärna är månen.

Etunia betraktas som jungfru, det beror på att det är gudinnan som genererar andan, hänsynen till den fysiska kroppen saknas från dess princip. Det bär därför också Belissama-principen.

Hennes manhjälte är ingen annan än den mest berömda av de galliska gudarna. Det ena folket kallar ”mästaren över all konst” och ”nationens erövrare”. Öra.
Etunia är ordet som blev Eden bland kristna. Det är namnet på den gröna gudinnan, den dagliga motsvarigheten till Nemetona, en gudom som tar emot solens värme, gudinnan till gröna växter. Hon hette också Eythne, där Anna. hon är en primordial gudomlighet, och Lugs fru, han reinkarneras på jorden när Etunia kallar sin hjälte.

Du kommer att känna igen det med namnet Athena.
Hon är också konstens beskyddare
Måste gudinnan till intelligent tanke.

Hon är andens ljus, återfödelsens ljus, förkroppsligad med den galliska drottningen

FONIOS
Phonios.
Det fanns så många stenar att fördelas att gudinnan med säkerhet bestämde sig för att kalla på en jätte underifrån. Hans namn var Fonios, fusionsmedlet. Hans hand var hård att ingenting kunde öppna, huden röd och veckad. Han bodde i håligheterna som ledde till den passionerade worenNedan. Uirona, även känd som Urnia, gav alla skapelsens stenar till den röda vakten, och han rullade dem med nåd och han rullade dem länge för att mjukna upp hörnen. Det var en furstlig skatt här det färgstarka klustret. Alla hittade stenar var förenade, alla mänsklighetens färger allierades sedan till en grupp. Det kallades den här nya stenen: "Fani", blandningens sten. Förfäderna berättade sina historier för ett av dessa möten under lång tid, denna stora hög med mångfärgad pudding tjänade som ett landmärke. Det hade blivit sökat i de ferruginösa grottorna i Brocéliande-regionen. Ett roligt område var när det fanns många gruvor.

Vi är.
Först av allt, före världens första morgon fanns det bara en svart sol,
I mitten av natten kråkade en tupp högt, det var den galliska hanen, guden Gara,
Det gudomliga djuret som hittills gömdes på natten hade just brutit fröet och separerat universum i hälften,
Han åt den första delen och gryningen avancerade, färgerna på hans fjäderdräkt gavs till jorden,
På morgonen omringade regnbågen den stigande solen,
I slutet av dagen, precis mitt på natten, åt han den andra delen av fröet, och universumet går ut,
Men strax efter det började caliaco sjunga igen och en annan morgon föddes.

Nb: guden Gara, sade gudgråt kan bara vara den som inkarnerar i form av den galliska kuk. Det är han som väcker världen, det är livets första skrik.
Jag noterar att färgerna på de gaussiga kläderna för gallrarna kan komma från denna myt.

"Caliaco", tuppet, uttalades troligen "Galiaco", "Galli-Iaco".
Vilket betyder: Gallias lag. Emblemet var den galliska kuken.

Gudinnor Garmangabi.
Det fanns en sed som var väl förankrad i alla galliska stammar, den kallades "gari", på franska: gråten.
Detta sätt att uttrycka livet delades överallt. Gari definierade medlemskapet, önskan, de gjordes till kärlekslåtar som också kallas: garaten.
En sann kultur av det levande gråtet hade sänkt sig.
Gravida galliska kvinnor skulle åberopa gudinnorna Garmangabi för att föda en stor livskraft och driva Stora Gari från födseln. Detta är långt ifrån det förflutna, även i dag skriker det nyfödda barnet för god hälsa.
Dessa Garmangabi-gudinnor var gudarna i det första andetaget, de av de kloka kvinnorna kallade dem: skrikarna. Klarheten och sundheten i det första ordet förskådade Gallienes framgång.


Nb: 100%, det levande gråtet var verkligen en gallisk sed.
Det finns också för många handlingar i det dagliga livet. Jag vill säga att faktiskt, när man tittar på beteendet hos dagens franska folk, har gallerna inte förändrats mycket. De sjunger sina kärlekar högt, de utövar sina rättigheter i all legitimitet, de ropar fortfarande sin livskraft, idag som i går, som deras förfäder gjorde.
Ordet "gråt" på franska kommer från det gäliska "gari".

Goben.
Det fanns en tid då människor behövde ett exempel på renhet, och Adamos gav dem eldarna av skapelse och avund, men det fanns fortfarande en brist på civilisation för stammarna att tillskriva dem.
Lugus kommer att få Goben den rena och skicka honom till jorden.
Goben var en speciell gud, han var sannings- och noggrannhetsguden en forskare och en skrubber. Hans materia var järn.
Han var också mineralguden, han sades se långt, och inga sanningsplott undkom honom, precis som metallplottar.
Således, tack vare Gobenos, smide män starka, oförstörbara verktyg och gjorde det mest renade av produkter. Den första var en järngaffel som gjorde det möjligt att försvara och arbeta i åkrarna, den andra var en plog som återvände till jorden för att göra det. hans skatter dök upp, den tredje var en topp som tillät honom att gräva stenen och hitta ädelmetaller där.
Goben hade konsten att avslöja de verkliga sakerna, statyer gjorda av de renaste metallerna ägnades åt honom.Nb: orättvist förvirrad med Ucuetis, den tidigare smeden, Goben, säger Gabenos, är verkligen guden för mineralrenhet särskilt. Han är en valfri gud. Han visar sig vara ansluten till Volkanus-Adamos gud av skapelsens bränder och till Ucuetis den metallbildande guden, så han är smeden. Goben visas också kämpar naken i en mycket ren klänning, liksom en sköld, en symbol för soliditet. Han var en gallisk gud, vi finner roten i flera ord. Bland vikingarna efter accenten är Goibniū.
Det verkar som att Gabenos är smeden av järn, Ucuetis den av brons och så Adamos skulle kunna vara den av tenn.

Bra.
Mattrarna återvände varje år för att tillhandahålla all sin vård till det galliska folket, de passerade genom Pyrenéerna på vulkanernas tektosages territorium.
Det var på Gardetoppen som de lägger ett kärleksägg. Ett evigt ägg som födde en välkänd gud. Det var Grannos, den som förutsåg avkomman och plantorna. Han sägs ha haft en magisk båge, och att alla veteöron på korn som kom från marken i själva verket var pilar som den galliska cupiden sköt ner. Och varje pil blev ett drivkraft. Dessa tips kom från skalet som hade ammat Grannos, en pink kvartsskal med en inklusion, en kranägg. Det kallades Grannos, brännaren eftersom det var han som förde allas hjärta till kärlekens förtjusningar. De människor som drabbades av Garanus, Grannos, blev initiativrika fram till kollapsen. Han var son till kranarna som gav sina namn till Garonne. En flod full av dessa rosa kvarts. Tack vare deras avslag, regerade överflödet tills tolosaternas territorium. Kemi fungerade överallt. Grannos säkerhetssten är den som är en garanti för en framtid, det är kärlekens sten idag, innan det var den från de första kärleken, fröet som tänder hjärtan. Berget där det växer ligger i södra Frankrike, dess träd är en aska som ger rosa frön. Grannos sades vara guden för den stora lysande visionen eftersom han var den som uppfyllde önskningarna om framtida lycka. Han såg vad ingen annan visste om framtiden.
Nb: Grannos är också känd som "Garanus", "Giarinnus". Med den myten där tror jag att jag är 100% nära. Gardens topp kallades "Garra".
Ett franskt ord kommer från galaiska: "borgensmannen". "Kornet" också.
Säkerhetssten: "Gara", framsynten.
Om han ibland förknippas med Belenos beror det på att läkarna också är mycket försiktiga.


Det finns en gud som berättas för den stora ljusvisionen som kallas Grannos, den som är relaterad till de stora kulturerna som också kallas amarco-litano under de stora folkloriska firandet när stammen sår frön, Grannos ljusblick blir förvirrad med hans handling, är välvilliga och lovar stora skördar.
Om Smertullos är skördaren, är Grannos den som sår frön av framtida produktiv mat, han är guden för goda plantor.

Graan på gallisk, grön på engelska, green i Viking betecknar grönska.

Grannos är därför göden av gröna grödor, jordbrukarnas.


Harauso.
Varje plats besattes av sin gudomliga ande bland gallerna, särskilt när den får storslagen utseende. Harauso hade sina palats i främre landskap, han kallades den lummiga guden på grund av bekant humor, han skickade människor spåren. Det var en anda av vind och frihet, en symbol på några kända platser. Det sades att det var en förälder som gav sina luftvägar några ekon. Denna facetious gud var en av de stora ekon som upprepas som ett långt spår. Man trodde att hans djur måste vara mycket stort och mycket starkt, som en björn där en auroch gav sina ljud tillbaka genom förfäderväggarna.Nb: det är en gud av bergen som har att göra med vindens svullnad, orationerna och därför en naturlig sång, friheten och en stor intryckskraft, det är en symbol för platsen, och så härledde jag att detta är en gud av ekon, det finns viss viljestyrka.

Hercunia.
Det hade flyttats och ingen kom ihåg var den första stammen kom ifrån.
Vi pratar fortfarande om en glömd gud Ercunios idag, i förväg att han skulle vara en havsgud. Det är mycket möjligt att detta är vad grekerna kallade Okeanos. Det fanns en helgedom omgiven av berget på en plats där en stam som kallades "ekarna" bodde, ett folk som hade ett rykte för att visa sin adel och lojalitet.
Det är Kernunos ord, rycka grenar på en plats som skakas av jordbävningar. Dessa hercuniater sägs ha kommit från väst, från deras hav och var ättlingar till ekguden. Deras skog kallades Hercunia, parallellt med havet när den sträckte sig i hundratals mil, vars fronds gav intrycket av att vara vågor när vinden dansade grenarna.


Nb: det finns verkligen en gammal historia i detta avseende, alla överfarter tar oss tillbaka, den heliga skogen Hercunia, berget där åtminstone en fristad i den där väl som hör huren, Ercunios trädet, Okéanos havet och kultens vattnet, en stam av ek ... etc. det verkar äldre än den grekiska civilisationen som talar om "Argonauts" medan man talar om en gallisk stam av "Ercuniates".
Kernunos, Ercunios, Okéanos, Chronos är slutligen bara samma personlighet.
Och denna berömda bergsresort finns i Europa.

Horolat.
Där solen gick ner var det gudens vila, sömn och goda råd. Horolat bodde i det bergiga väst. Han var en stor förfader som förkroppsligade det gamla rådet. De som vilar i reservatet, på baksidan av människans plågade värld, en slags visdomsgud som glider ord i människors öron. Vi såg honom bor på lugna platser som ängar eller myrar. Vi bar ett slags armband för gud att föra hans ord, en lycka charm som garanterade en viss adel av själ, kunskap, visdom. Det sades att han höll gränserna med världen ovan, en gammal man representerade honom, också han var en budbärare.


Nb: en gud av bergsvishet men framför allt lugna platser som gör att du kan ta ett steg tillbaka från viktiga beslut. En gud av lugn, svalhet och visdom.

IAE.
I början var ïaé, èaé födde Mantula, Mantula födde Gallia.
Ïaé var en mormor, hon gav sin vätska till jorden, det var det första gräsett guden i de galliska territorierna.
Den stora moder gudinnan, paredre för alla kvinnor som följde. Det kallades också L'aïeule, den gamla, det som genererar vad som är. Mantula lämnade Hiaés hus för att besöka jorden, hon fick veta var allt var. Det testamenterar Gallia all sin kunskap samtidigt som alla länder. Men Gallia kom ihåg bland annat, och hon lärde män var deras blod och anda kom ifrån genom att genomföra bland annat menmanhiaceremonin.
Nb: från vad jag har, Hiaë där ïaé är en mycket gammal gallisk gudom, går den åtminstone 5000 år tillbaka. Det är kanske hon som är representerad i en liten skulptur av gravid kvinna som har gjorts i början av kända tider.
Mantula visas först på det galliska språket och sedan någon annanstans, det representerar fysiskt de färgglada banorna för en plats själ. Att gräva. Gallia, det är Gaia, jorden, moderlandet, det första hemlandet som producerade resten. Gallisk kultur är mycket äldre än grekisk kultur. I själva verket tappade Druiderna skriften så att de inte smutsade och förstörde deras verkliga rötter, Västeuropeiska, Antediluvianska. De ville inte blanda orden i deras gamla heliga språk.

Jag kan ha fel men inte allt.
Tidigare och förvirrad på franska Som "hiers", betecknar Hiaë faktiskt "aïeule". Det minsta vi kan säga är att det är gammalt i forntida ande.

Ianuaria.
Tiden gick, arbetena fortsatte, den galliska byggnaden. Och ungdomen trivdes.
Ianuaria var en dotter till Épona, sittande på en röd häst, vi gick den i tydlig syn för att visa att successionen var säker. Den älskade ungdommen strävade efter att omgruppera musik som svällde hjärtan. Bland venetierna, men också i Guldkusten bland mandubierna och trikassorna, såg vi en riktig kult för den som representerade sötma i glada och festliga dagar som vinkade i gudinnens ljud, de som samlade tonåringar.
Den galliska kulturens adel förkroppsligades genom deras vanliga sånger. Ianuarias flöjt förtrollade spriten på majestätiska skiffer som bar inom sig fullstenens sten. Ett rött agat. Således förhindrade stenens ven blodet från dem som alltid bodde där. I detta land Armorica som betyder "lugna människor", hittade vi polerad sten på södra stränderna värmda av den varma, släta och hala vinden som tillkännager sommarens gåva. Således reformerade grupperna för att gå in i året i god överenskommelse.


Nb: Ianu: "ungdomen", Aria: "luftrenheten".
Stenen med namnet "Anao": fylden också känd som den nära sten.

Iluro.
Iluro var en prins av regnet, av de fladdrande molnen som sprider sig över slättar och rena vegetationsberg. Denna lysande gud i luften regerade på platser ofta ovanliga, för blygsamma i sitt uttryck. Han kallades också den diskreta eftersom hans tysta flykt skapade sinnesfrid. Han var en god gud som åtföljde resenärer och välvilliga främlingar, en luftmatare, en fuktig lukt som hjälpte till att så närliggande kullar.Obs: Förhållandet till moln med flygande element är ganska väl markerat i studien. Han var en gud av de molniga bergen säkert. Det finns en koppling till regnet, dammet, fågelflockarna kanske väl och det ljus som reflekteras där. Mängden stjärnor också. Han är en gud av

Språkkälla: Français


5000/5000
Nombre maximala karaktärer: 5000
e enkelheten och det majestätiska. Transhumances ??? Det kan vara.

Ilurgorri.
I den heliga rensningen avancerade världens träd tidens stora hjul. Ibland samlades stammen i en cirkel i förening med jätten.
Vinden surr ibland med sin rörliga luft mellan grenarna, den kallades Ilurgorri, visselpipan ledde människor in i en virvlande dans, och alla följde cirkeln som ritades på denna rensade plats.


Nb: Ilurgorri betyder på första språket "ande som flyger i luften aktiverad av gråten", jag slutsatsen att det var en visselpipa som ledde till en dans. "Iluro" är tillägnad luften sötma, "gorri", i Garra, gud-gråt.
Så det är den söta kärlekens gud som inkarnerar i ett brus, en dans där en sång.

Jiamos och Ianos.
Jiamos och Ianos var föräldralösa barn som inte tillhörde samma stammar. Men de hade samma benägenhet.
Jiamos såg ut som sina nära och kära, de sa att han alltid packade ett sätt att komma undan. Medan Ianos ständigt divergerade och ville lämna. Det var en konstant och en dissociator.
Men en dag kom en man för att hämta dem för att ta dem till det heliga berget, och de träffade varandra.
Jiamos den sällskapliga kände inte igen sin bror Ianos som den instabila. Den första tittade på bekanta landskap medan den andra, omättlig, ville gå till deras djup.
Senare gjordes stora utmärkelser i Jiamos och en cirkel drogs som lämnade och återvände till samma plats vid varje vintersolstånd. Medan Ianos aldrig lämnat för att gå tillbaka, om han lämnade några minnen, lämnade inget honom förutom vad han hade brutit.


Obs: Mycket viktigt, Jiamos kallades Iammos i forna Gallien, Tvillingarna, en halvgud som definierarkopplingar och stabilitet. Symbolen är den för två djur (Aurochs of Stonehenge) där två ansikten ser på varandra. Innan dess hänvisade han till medlemsdesign.
Gammal minst 5000 år gammal.
Ordet på franska är "aldrig", vilket definierar vinterens orörlighet.

Tvillingmånaden, Giamos, är i den ljusa vårtiden. Som påminner mig om att den galliska kalendern började med ljusperioden, vilket innebär att den första kalendern, Stonehenge-kalendern och de två huvuden på aurocher som skulle börja vid vintersolståndet, är den äldsta. Det fanns ett andra ord från Belenos som började för vårjämningen. Sedan började kelterna sitt under Samain-perioden, eller vinterjämjock.

Ianos är mycket annorlunda, han hänvisar till den unga mannen som avviker och flyttar sig från sin bas, inte stannar kvar på plats, som aldrig går tillbaka. Dess symbol är den av de två ansikten som inte ser på varandra, skulpturer har hittats.

De två slogs samman senare i berättelsen medan de i den galliska eran identifierades väl. Det finns till och med en inskription som talar om "giemini ianuaris", de olika tvillingarna.

Lådor.
Det fanns byar, vägar och städer nu. Och dessa fyrkanter krävde sina territorier i full frihet, skyddade av aktierna. Var och en av dem antog sina egna lagar genom gudinnorna Kasses vilja. Det var i byarna, i mitten av Gallias civilisation, som kvinnors församlingar höll platsens lagar. För denna centrala del, utöver kvinnornas vilja i hushållet, tillhörde helt och hållet matriarkin. De kallades ekens gudinnor, de som väver platsens vilja. Dessa gudinnor hade elegansen av sina hattar i emblem. Det är en fågel av ek som visslar när han utbyter argument med sina kompisar, kan vara larken. Besluten fattades för platsen av gudinnorna Kasses och alla måste respektera dem, det var luftens lagar, fast, utan någon korruption.


Nb: Detta är något vi redan visste, nämligen att stadens centrum var oberoende, men också föremål för matriarki. "Kasses", där "Casses" betyder "platsens vilja", lagen. Mer exakt förkroppsligad av bokstaven "K".

Kommer sjunga.
Människor kom och gick, men de fann sina liv hårda och ville uppfinna saker som skulle lugna deras sjukdomar.
En av dem beslutade att fråga den ädla tjuren var världens centrum var, där jorden, vattnet och luften hade skapats, lata, ana och aria.
"Du hittar skaparens entré lätt eftersom det är i berget du kan se längst bort från horisonten. Du måste hitta ingången och ta bort dig själv inuti," sade tjuren.

Kernos tog en första väg och sökte på det berömda berget länge.
Han kunde inte hitta henne.
Han återvände hem och frågade Donn samma fråga.
"Du kan gå över dig
för livet på detta berg utan att någonsin se det, hitta ingången och inuti ser du berget "lärde honom tjuren igen.
Kernos gick och sökte dagar och dagar efter ingången till det heliga berget, och han fann det inte. Men han märkte vid svängningen av en väg två stora tvillingdammar och kom ihåg dem.
Han återvände ännu en gång till byn för att ställa Donnotarvos en sista fråga.
"Jag hittade inte ingången men jag märkte två stora dammar vars källor måste vara i deras djup" förklarade han.

"I stenens ögon är det någon du känner som kommer att visa dig vägen, vet att bara Kernos kan hitta det du letar efter," säger andens gud.

Kernos förstod fortfarande inte men han var trött och gick till vila. Han hade en dröm och i det såg han ett stort träd växa i berget, det var ett ihåligt träd och på platser på dess bark fanns färgade ädelstenar.

När han vaknade lade han, han hade lärt sig var ingången till detta träd som såg ut som ett berg.
Ofta efteråt gick han till reträtt till det heliga berget som nu bar hans namn.KERNUNOS

"Och den första draken delades upp i två och skilde män och sinnet från män".

Kernunos

(Cronos)

Två särskilda representationer av kärnor har kommit till oss. Den första skulpturen är av en hjort horned gud med ett öga, sitter korsben på en gigantisk orm som äter och fångar sina offer i sin väg.

I själva verket är det ett öppet öga på den fysiska skapelsens värld och en annan stängd som tittar på den interna tankens värld.
Kreativitet och minne.

Bakom ormen håller en man ett tidshjul (Lug). Framför ormen håller en annan man, som liknar den första (Esus), ett annat hjul. En vit del, en svart del.

Vad du behöver veta för att dechiffrera bilden är att våra förfäder praktiserade kulturen i ljusets vatten. Många arkeologiska fynd bekräftar denna första avhandling.

I de italienska Alperna har en ormgravering hittats, som ligger över en slingrande dal som dras av en ström som går till liguriska havet. Denna ideologiska efterlikning får oss att tänka att den jätte ormen är en flod. Inte långt därifrån finns resterna av en civilisation, kallad

 

stele statyer, i Aulla-dalen, i utkanten av vattnen på odderna, av vilka flera andra statyer har hittats inte långt från Brocéliande-skogen som på 'andra platser i Europa och särskilt i södra England'.

Det verkar som om civilisationen av kulturen i vattnet var mycket omfattande, 3000 år före vår era. Är detta den berömda civilisationen Atlantis?

Därför kommer förståelsen av vad hjulen är och namnet på Kernunos.
Vattenormen är som livets rullning, vi har alla hört att livet är som en flodrulle, född från en källa och som slutar i döden. Kernunos är därför Cronos, sittande på en orm som får sina barn att leva och dö, den tidens orm som våra förfäder kallade vouivre för en kort tid sedan. Det är en kvinnlig gudom.

Den andra representationen av Kernunos visar honom som distribuerar mat från en påse mellan en rådjur och en tjur. Hälften för livets början, förmodligen den andra hälften för slutet. Dessa två djur är en bildtranskription av de två män som håller hjulen på tiden för den första studerade symboliska skulpturen.

Våra förfäder delade hela tiden mellan en ljus period och en mörk period (se avsnittet på Coligny-kalendern), därför mellan den vita hjorten av legender och den svarta tjuren. Ett levande öga och ett dött öga på tidens guds ansikte. Tidens två tvillinghjul snurrar, vilket orsakar att vattenormen vinkar att ingenting kan stoppa. Liv och död. Vitt och svart som vänder för alltid.

Att veta att för det galliska folket är döden inte slutet, bara en passage mot en annan återfödelsecykel. Tjuren är inte en förstörare, den är en obskur smuggler men inte nödvändigtvis utrotare. Dessutom beskriver denna bild av tidscykeln flödet av året, året bakom vilket det alltid kommer en annan årlig cykel och så vidare. Visst är denna modell också tillämpad på livslängden, en kreativ period, vit och en period av nedgång, mörk. Ungdom och ålderdom.


Hjorthornen som bärs av kernunos, det är Lugs studie som ger oss deras mening.


Lagodos.
Hos det galliska folket finns det ingen död, det vitala ämnet rinner ut ur kroppen för att återfödas i en annan form.
Bland vissa bergstammar minns vi Lagodos, en gammal man som odlade sig själv hela sitt liv. När lågan lämnade hans kropp steg en konstig glöd att stiga en sista gång.

Källa för språk: Corse


5000/5000
Nombre maximala karaktärer: 5000
steniga sluttningar. Det nådde nästan toppen av berget, gudarnas värld uppifrån och det var där en växt som kallas en lagun, en veratre, växte.
I landorna välkomnade den våta torven där gudomliga tankar de som hade stigit upp.
Sedan den tiden kallades alla gamla kloka män "Lagodos" och druidinnorna "Lagussa", de som reser sig med toppmötena. De sades vara de enda eftersom de alltid var de enda som bosatte sig där. Dessa bergtorv betraktades som heligt land där människor satte sitt prägel. Myten säger att det är i denna humus som stora sinnen kvarstår som kommer att näras för evigt.Nb: "Lagodos" kan översättas som "vingarna med stor inre adel" och "Lagussa" vingarna med stor vilja.

Lamat.
Magin etablerades på vissa platser i det galliska territoriet. På Lemovice-territoriet, särskilt ett berg förvärrade tankarna, kallas denna plats "de blonda bergen". Många varelser bodde där, sedan tidens gryning hade Druiderna gjort dessa berg till en pilgrimsfärd. Det är där borta det sägs att det bodde en jätte som heter Lãmat, den som skyddade. Dessa omgivningar var kända eftersom det fanns rikligt med guld som härstammade från aggregatet. Vi pratar fortfarande om Mandrake-varelsen som skyddar på dessa platser, jätte megaliter skyddar den. Dessa berömda megaliter är gjorda av granit som förvandlas till enorma guldklumpar på vissa dagar, vid solnedgången. Denna säkerhetssten kallas "Lãma", skydd eller till och med "berömmelse". Det är Lemovices sten. Det är på detta berg som våra förfäder valt att ställa upp många dolmens och menhirs, vilket innebar att de var av de stående stenfolket.
Synen av klipporna i Lama immobiliserade sina fiender, det kallades också "den skarpa" eftersom den skar massorna i två på en gång med den vassa handens vassa kant, det var besvärligt, sedan tog det dem i sin högra hand. Och sedan hade hon roligt att placera dem ovanpå varandra för att beundra hennes skatt när västra solen tände på henne. Vi är skyldiga honom en mycket vacker jätte- svamp.
OBS: det finns fortfarande hål, paralleller och dubbla betydelser i kunskapen om det galliska språket, de använde i själva verket liknelsen mycket och detta medför några etimologiska problem. Det är tack vare dessa brister som jag lägger grunden för en abstrakt eller parabolisk tanke från det förflutna. Det är inte lätt men det är "spelbart". Detta gör att vi kan hitta grunden till antika myter. Det är inget riskabelt med vad jag transkriberar.

"Lãma" har att göra med skydd, beröm, ta. Det måste vara den så kallade försäkringssäkerhetsstett. Hans träd var en alm och hans blomma en akonit, som passar bra.

Livets födelse.
IVI

Vad fick Kernunos att vakna upp? När han var ensam mitt i ingenting, för i början fanns det ingenting. Inte ens ingenting.
Det som öppnade hennes ögon var henne ... Nemeton. Himmelsvattenens stora primordial gudinna.
Stjärnorna återspeglade ett hav av Christal, gigantiskt och lugnande, som en magnifik smaragd med skimrande reflektioner.
Det döda fröet som senare skulle spira på jorden förändrades med gudarnas ljus.
Kernunos vaknade och tittade på universums magnifika vidder. Han blev medveten och ändrade tankar, han blev galet kär i henne, hon hade blivit från det ögonblicket den stora gudomligheten i hennes nätter. Kanske är det detta som orsakade fallet av en av dess grenar på den gröna och blå planeten. Grenen rotade, den stora vita hjorten hade precis lyft huvudet. Lug hade precis träffat Etunia och tittade på hennes reflektioner på den blå himlen. Han hade också precis blivit medveten med en ny synvinkel som förändrade allt. Han hade nu en själ. Mannen som senare utnämndes till mästaren i alla konster vårdade den skyddande gudinnan i konsten och hennes trädgårdar.
På jorden hade Adamos precis vetat något liknande som var att förändra hela världen, i trädgårdarna i Etunia hade han precis mött Ivis (Évia) liv. Den vita hjorten kom till liv med en kraft som ingenting kunde ha motstått, kärlek.
Adamos hade just förälskats i livet, från det ögonblicket blev han en fysisk kropp.
Sätt på tvillingens ljus, solen, kunde inte längre klara sig utan månen Etunia, kärnor av Némétona som gjorde honom till en stor ande.
Således skapades livet. Behållare av ande, själ och kropp.
..och allt tack vare kärlek ....

Lehunnos och Alamahé.
Lehunnos och Alamahé

Bland Ausques och Rêmes trodde vi på världen ovan som den av fred. En plats där gudomlig tanke inte kunde störas. Det är på en lugn höjd, i staden som heter Laon för närvarande, som de i norr odlade. En ljus och hälsosam plats där guden Lehunnos hade deponerat sin brygga
re. En solid sandsten som kallades "Léhum", lugnens sten. Lehunnos hade också lagt sin sten bland Ausques, Landes-stränderna erbjöd lugn, ljus och lugn, det kallades den lyckliga kusten. Det var där, i fred, som vi ställde oss frågor om verkligheten i världen, det var en plats som var disponerad för djupa tankar. Denna berömda gud, som var förvirrad med Lugus, hade en tvillingsyster med namnet Alamahé. Hon bosatte sig längre sydost om de galliska territorierna. Lugnet i dess vatten gav den atmosfär som behövs för resenärer att vila. Alamahé fick också smeknamnet "det lysande", det som vilar andan.Nb: den här stenen är den av lugn, den som gör att du kan ta ett steg tillbaka från komplicerade saker och höjd med avseende på helvete uthyrningar från världen under. Det skulle vara en sandstensten med små hål.

De tre mästarna.

Det var en av dessa månlösa dagar som den ädla tjuren blev arg. Marken brummade och vinden tog sig upp, stark och virvlande i vindar och ökade från sekund till sekund.
Alla de vilda djuren skräckte sig och gömde sig var de kunde.
Tjuren tjutade i skogens djup ...: "Ni är djur! Du förtjänar inte att leva i slutet av Ivis-banorna!"
Och han sa också till dem detta: "Om du vill leva för evigt, måste du lära dig den gudomliga andens vägar. Du kommer aldrig att tränga igenom min del av jorden så länge du förblir djur!".
På vänster sida av det gudomliga trädet som växte i mitten av jorden dök tre kranar som såg allt på den lilla blå och gröna planeten. Alla djuren såg dem.
Den ädla tjuren lugnade till slut och sade: "Dessa kranar som du ser där på världens topp är familjens djur. De kommer att påminna dig vem du är, var du kommer ifrån och vart du ska gå. De är förflutna, nutiden och framtiden. Minnen för tider för evighet. De kommer att hjälpa dig att äntligen förvärva den gudomliga ande, bara de som förstår dem kommer att kunna komma åt mitt territorium! ".
På himlen vände en annan varelse som innehöll de ivrigaste djurens talanger på Lugos lysande stigar. Det högra sidan av det gudomliga trädet. Hon hade en gigantisk mun att äta allt, en kattkropp täckt med våg som en panter för att vara mer smidig än alla andra djur och bära klor för att ta tag i allt med kraft.
Det var Tarascan, andlig ättling till den ädla tjuren som var tvungen att skicka tillbaka den mest destruktiva animaliteten till sig själv, hon hade kraften att väga själar också.
I universum, från den andliga sidan av Kernunos, var det en bevingad häst som just dök upp. Eftersom hästen, som alla vet, är en mycket utvecklad varelse som förstår vad vi berättar för den, en mycket intelligent varelse som lär sig snabbt, delar allt och föredrar vänlighet och kännedom framför allt annat. Den här hade fler vingar, symbol för den lätta ande.
Några av de varelser som lever på jorden förstod och enligttappade vad de tre frågorna var.
En av dessa varelser i början rattade sig upp och förstod var den kom ifrån ..... och vart den skulle gå, vad kranarna gjorde under perioden då de häckte, var och varför de sedan åkte ut mot södra änden av säsong. Mot tidens början.
Dessa varelser som förstod bättre än andra djur var män och kvinnor. De började hitta familjer, sedan stammar, det var födelsen av Gallien, en gav titeln "mödrar till Gaules" till de tre kranarna.
Alla dessa klaner som bildades då hade en annan livsväg eftersom de föddes på de många vägarna i Ivis. Trots detta respekterade de varandra, levde för det mesta i fred. Som en väldigt stor familj.
Det är den vingade hästen som från nu av ledde galliken mot den gudomliga andan.
På jorden bodde en ny kvartett av hästar och de betade en efter den andra.

De svarta jungfrorna.
De tre mödrarna skänkte all sin kärlek på folket i Gallia, alltså blev våldet mindre.
Men dessa galliska människor skulle alla dö en dag när den andra, i dessa dagar, mästarna antog de svarta jungfruarnas utseende. Jungfru för att de bara levde i himlen, svart för att de förkroppsligar mödrar som sörjer sina försvunna barn. Den första mamma kom ihåg kärleken som hon hade gett barnet i dräktighet i sin kropp, en mycket personlig kärlek, mörk för dold för andra. Den andra och viktigaste modern var tvungen att ta hand om barnet som dog vid begravningen, hon sörjde den som just försvann medan hon fortfarande gav henne sin kärlek och höll honom i hennes armar. Den tredje mamman som var framtidens, vi kallade henne vävaren, den som flätar håret medan hon ständigt tänkte på den som hade varit, obestämd.


Vi vet om de tre frågorna att de är mammorna till gallrarna.

Det finns flera representationer som motsvarar tre förenade gudar, den första tillhör gudskungen, riddaren centaur, den andra, dessa är de tre kranarna som är kopplade till Guds Oxen. På ett gammalt mynt representeras en kran i närvaro av tre turneringar. Triscele tillhör de keltiska och galliska folken och har tre vattenformer i virvlar. Is, rörligt vatten och moln som återges i sitt temporära sammanhang motsvarar det kristalliserade förflutet, nutidens vatten och framtidens fria moln.

Kernunos studie visar att vatten är tid, historia. Gudinnorna är alla gudarnas vatten. Så de tre frågorna som ger tidens riktning, stammarnas historia och årets flöde i mörka då ljusa perioder, motsvarar de tre kranarna, detta eftersom det inte är sällsynt att se på våra territoriers himmel tre kranar i form av flygning, som går upp mot norr under den heta, lysande perioden, och går ner igen mot söder under den kalla, mörka perioden.

Dessa är fåglarna som markerar migrationstiden under året och därför styr besluten om arbete och resor som ska planeras, liksom bra beslut som ska fattas för den allmänna organisationen under den galliska era.

På vasen som finns i Danmark finns en representation av de tre mästarna som presiderar över döden av hjälten som besegrade omänsklighet skyddad av tjuren. Vi kan tydligt se funktionen för var och en av tidmästarna.


På denna vas märker vi också att mästarnas hår representerar flätningarna från tidigare och framtida tid; Gallien var mycket stolta över sitt hår och deras frisyrer. Håret är det är sant avslöjar åldern och karaktären hos var och en. Det är verkligen en filosofi mer än en religion.

De två himmel drakar.

KERNKernunos var ensam, hans tankar växte och han insåg att balansen i hans grenar också härstammade från andra krafter. Han lockades till ett av universums juveler, en liten planet med blå och gröna reflektioner.
I hans sinne kämpade en gigantisk varg med en annan, mänskligare varelse.
En stor ilska animerade honom, rasande, Gud skilde de två titanerna.
Han beordrade dem en plats för alla, de första skulle härska över ljuset, de var lugos, han hade alla livets krafter, skapelse och födelse av varelser, han var en skapare. Kernunos gav honom hälften av sin stjärnskrona.
Den andra draken hette Donn och han fick den andra hälften av Kernunos tankar. Denna sida där gav honom alla mörkrets krafter, över döda saker, damm, evighetsstenar och vad som inte existerar fysiskt, hemligheten med livet efter döden, det var en evighetens väktare som var att skydda de stora sinnena, men inte kroppar, de bör återfödas.
Balansen återställdes och vagnen på Kernunos tid hade nu två hjul, skjutna av de två tvillingarna.
Varje ägde och har fortfarande åtta delar.

Vid tiden för Lugs födelse föll en gren av himlen på jorden, denna gren förvandlades till en stor vit hjort, det var månens ljus som gav den denna färg, det var Adamos, schackbrädet. Andra grenar började växa på hans huvud som så många t

 

houghts. Ett ögonblick senare dök upp en enorm svart tjur framför hjortarna, det var Donnotarvos, den ädla tjuren som bevarade hemligheten med kunskap, andlighet och icke-jordiska saker, som föreställer odödlighetens kraft.
Så här såg liv och död ut på jorden.
Lugos födde varelser och Donn förhindrade det fysiska livet från att ta över den gudomliga kronan hela tiden, Lug sprider livets ljus och Donn fick spiritualitet att växa.
Den antika ormen.
Vi känner honom väl och ändå har vi alltid fruktat honom.
Han föddes med en bit, och hans gift gav feber mot hela mänskligheten.
Den antika ormen, den som kan läka eller bli sjuk.
Dess rykte kommer långt ifrån, från början.
Och en Druid kom ihåg djurets kraft,
Att bygga stora städer i sina noder, att spåra vägar för äventyrarna,
Han lade fram detta för en av sina elever, som i sin tur lärde det till andra,

"Se denna orm röra sig på jorden,
Så små, utan ben att springa, hans blick tillåter inte tvivel,
Han är en vild,
Känner du spänningen som borstar håret?
Naturlig motvilja starkare än anledningen?
Titta på denna oändliga förmåga att få jättarna att skaka,
Det är den gamla ormen som styr våra hjärtan,
Han är den som provocerar okontrollerbara lidanden,
Få kan bära synen,
Och där är han som erbjuder sin divergens till världen,
Oacceptabelt och ändå nödvändigt för livet,
Hans blotta syn driver tankar så mycket snabbare än vanligt,
Förbrytaren är faktiskt oskyldig,
Det är vår oerhörda rädsla som förråder oss,
Inte detta enkla djur,
Han ber i själva verket bara att leva i fred.
Kom ihåg den gamla ormen,
Den kryper inte in i den fysiska världen,
Det är inom oss att krama våra hjärtan.
Kom ihåg att vi en dag kommer att döda honom,
Tillsammans med vår animation,
Den dagen kommer vi inte längre att vara män,
Och vi är fortfarande inte gudar "

Så talade den gamla Druiden som hade försökt begrava sina egna lidanden och sina egna smärta innan han insåg att denna orm var mycket nödvändig för vital tanke.Nb: enligt en skulptur av ramkungen omgiven av fredliga ormar, tror jag att vi kan säga att våra förfäder inte försökte döda ormen, den animalitet som fanns i dem. De försökte temma det, det här är hemligheten med ramens hornorm.
Möjligheten att temma den medfödda vildheten som finns i var och en av oss.
Du kommer bättre att förstå innebörden av Gundestrup-kitteln och de andra skulpturerna och legenderna från den galliska kulturen.

De sju Suléviasna.
SUL


Så att männen bättre kunde se de vägar som gavs dem, skickade de tre frågorna sju gudomliga kvinnor till jorden under.
En stor flod med namnet Bodigom föll från kupén och förvandlades till en orm på jorden.
Det sägs att sulévias var och en anger en av banorna som spåras av ormen.
Omlägga de sju livskällorna, sju livets vägar som är som hus, bon där mänskligheten kan göra sig själv perfekt.

De tre kranarna.

På avstånd såg jag bara ett träd som steg upp till molnen,
Närmare närmare såg jag där tre kranar flyga i himlen tillsammans, en över den andra,
Över dem virvlade molnen i oändliga virvlar,
Under henne fick vinden som genererades av deras vingar de buska gräserna att böjas i två motsatta delar,
Och under detta fantastiska träd, två enorma ögon, var ett öppet där månen reflekterades, han såg på framtiden, det andra ögat var stängt, han såg bakom honom på sitt förflutna,
Och mitten visade en bagageutrymme, som basen på näsan.

(personlig inspiration för att få dig att förstå var myterna kommer ifrån, om jag inte visade bilderna och att jag organiserade texten enligt ett krypterat prisma, skulle du falla ut i en helt profetisk vision).

Plötsligt delades världen i två, allt omkring mig rörde sig som om alla saker flydde från mig.
Det var toppen och botten,
Det fanns fyra sidor, varav den ena jag inte kunde se, bakom min rygg, den för de rika örnarna,
Platsen där jag stod blev gigantisk,

Jag visste inte i vilket land jag stod och såg på marken,
Där, vid mina fötter, låg en övergiven gammal rustning,
Jag tog den och det passade mig som en handske, dess vapen hade inte tråkats av tiden,
Genom sin form gissade jag att den en gång tillhörde en oövervinnbar titan,

Jag tittade äntligen upp men min vision hade förändrats,
Ett enormt berg täckt med oförträngliga skogar invaderade mitt synfält,
I dess centrum bjöd en grotta som grävts upp av några jättar mig in,
Det var den enda möjliga vägen, jag gick på den enda möjliga vägen,
Den i en annan värld med många tvivel,

Ljus gav plats för mörker, mycket snabbt kunde jag se trädliknande former,
Sedan, när jag gick i grottans fukt, började ljuset komma in igen,
Det var en fin, mjuk glöd, men en glöd som jag aldrig kom ihåg att ha sett förut,
Jag hade gått in i ett fantastiskt, nästan störande rike,

Och plötsligt kände jag mig transporterad i luften,
Jag flygde och vinden bar mig till himlen,
En magnifik skiva med perfekta former väntade på mig,
När jag gick omborddet snurrade över kupén med en hastighet som jag inte kunde ha föreställt mig,

Det här fartyget leder mig till en kust,
Det stod en röd hydra som bevakade detta mystiska land,
Hon blockerade fartygets båge och jag var tvungen att hoppa över henne för att demontera.

Ovanför mig fanns det som en mörk stjärna med kratrar och sprickor,
Jag trodde att det skulle gå ner där jag var men det var fortfarande i universum,
Klippor där slingrande otaliga stigar ledde till himlen,
När jag såg en av de fantastiska varelserna som befolkar rymden,
Jag kände igen det utan svårigheter, det var Mîloscos,

Han bar en stor påse på ryggen,
han hade varit en resenär på jorden,
en resenär som ville gå längre,
Han hade anlängt för länge sedan i strejken från världen uppifrån,
han hade redan bara en fot vid den tiden, den andra hade slitit,
Mîloscos var nyfiken av sin natur och bar ögonen i armslängden för att se lite längre än vad som var tillåtet,
De säger att han bär hela sitt liv i sin stora påse,
Och om hans börda hindrar honom från att gå snabbt,
Det är också det som håller honom framåt,
När du tittar på stjärnorna kan du se Mîloscos, precis ovanför hydra, det är ett stjärnbild som grekerna kallade "krater",

Vänder på huvudet hit och dit,
Himlen blev grön och den stjärnklara natten gav sina former tillbaka till dess mytiska varelser,
Jag beundrade galaxer i en universell clearing,

Mitt i stjärnorna växte ett träd tillbaka,
Som en helig låga.

Ett träd gjord av spiritualitet.
Nb: bland de gamla galliska konstellationerna var "ormen" i det andliga trädet "draken" idag. (Vi har två druidismdrakar, en vit och en svart, inte bara en)

De tre berusade soldaterna.
Det är en plats där tre gränser skiljer sig åt, eftersom stammar skickade sina arméer för att erövra jungfruligt territorium.
Var och en av kungarna som hade planerat att ockupera dessa länder uppnådde aldrig full tillfredsställelse. Det var på grund av tre soldater som var och en tillhörde en av dessa stammar.

Denna del av planeten täcktes av skyddet av gudarna. Män kunde inte bosätta sig där på smärta av upprepade olyckor.

Här är vad som hände:

När de tre arméerna började höra Belisama rykten om deras tvångsmarsch. Hon flög bort på kvällen för att förverkliga situationen och noterade det värsta, tusentals män, grova krigare avancerade mot hans länder från alla sidor.

Gudinnan valde den starkaste av soldaterna i varje grupp och andade en trollform genom brännet som omslutade platsen.

Den första kallades Andabatos, han var en glödande tjänare av gudarna.
Trollformeln
berusade och gjorde honom till en fighter förblindad av gudomliga känslor. Han började bara tro på saker som inte fanns, i gudarnas namn dödade han hela truppen för att han trodde att han själv hade blivit en krigsgud, de som förblev levande flydde till alla ben och blev feglingar.

Den andra soldaten som kom från en motsatt stam hette Rodati, han var också en modig bland de modiga före denna dag.
Staven berusar också honom.
Således förvandlade han i sin galenskap till en bedragare som förrådde sin egen och aldrig litade på vad han såg. Han sådde förvirring i sin armé och de dödade varandra, bara förrädaren stod stående. Ensam promenader på natten, som en rovdrivare.

Den tredje soldaten såg gudinnan komma genom de mörka kvällsmolnen, men Belisamas charm kom fortfarande till honom.
På det hade han effekten av gränslös ärlighet. Han upprepade: "Lyssna verkligen på mig, jag kommer att säga dig den sanna sanningen från sanningen!"
Hans kamrater beundrade honom och lyssnade på honom med rättvisa. Emellertid är ingen människa på jorden perfekt, och Britamos, den rättfärdiga som kommer att övervinnas av Belisamas charm, påpekade dem alla deras fel. Strax efter försvann också denna armé, konsumerad av ånger och osäkerhet.

Således fanns det bara tre fiendekrigare kvar för att invadera gudarnas land. Det var alldeles för lite men det sistnämnda motsatte sig moorens centrum.

De rättfärdiga, lögnare och blinda kämpade.
Och inte heller hade överhanden över de andra två.

Det är här de tre berusade soldaterna omvandlades till sten för att markera gränsen.
Och bara det är tre stenar som står i en triangel för att markera en enda gräns, i mitten är det land med stor skönhet som ingen människa någonsin har lyckats erövra.

Lugus.

De säger ... att livet föddes med honom.
Det sägs också att det var han som skapade allt i ljusets värld, att vår jordiska historia, vår jordiska tid, berättas för oss av Lug.
Det sägs ... att tidigare, när landet Etunia attackerades av en varelse utan gränser och blodtörstig, inkarnerades det på marken och försvarade det.
De säger ... att han är gudens värsta och bäst. Att vi alla är hans ättlingar.
Lugus, representerar ljus, han är sonen till Kernunos, solen.
Han har smeknamnet: "Låt det långa spjutet" och han bär ett mässingssvärd.
Myten berättar att om guden som härstammar på jorden inte hittar vägen att älska, kan han förstöra allt det som är.
Han var den galliska panteons sol, den mest kända av alla. Vi känner igen detverkar vara sitt lysande mysterium, ingen kan se det i ansiktet utan att ta risken att sluta leva. Om en person, bara en person kunde se honom i ansiktet .... ett av ansikterna till oskyldighet.

Obscurantism betecknar honom som den smarta skaparen av passionerad helvete, den lysande känner igen honom som den som odlar grenadillaen.
De som kämpar mot dess princip är dehumaniserade, maskiner kommer aldrig att veta regnbågen, kraften att föreställa sig.
Lugus den lysande, är skillnaden mellan den levande och den livlösa saken.

Som ni ser här bär den första av tvillingarna en lyr, en symbol för kreativa konstnärer. Det är en sen framförande av Lugus.
Den andra tvillingen är Donns, symboliskt för den internaliserade mörka perioden av spiritualitet.

Lugus har tre ansikten, det kan vara
Den förflutna-nutid-framtiden men den tillhör Donns.

Det kan också och snarare vara de tre civilisationens makter, konstnärerna (inklusive forskare) - armén - jordbruk, detta motsvarar ganska bra hans profil som polytekniker.

Det kan också vara etos-patos-logotyper, de tre principerna för övertalning.


För mig är dessa tre ansikten av människan:
-födseln
-Ungdomen
-mognad

Men mer säkert är det de tre ansiktena för vad vi själva är, det vill säga:
-en animation
- vår mänsklighet
- din gudomliga del

Där går vi verkligen med i filosofiska manorna (manna) hos Druiderna.
Lugus är skapande av historisk tid i allmänhet, av livskonsten i den lysande världen. Dessa är därför födelse, ungdom och mognad genom hans animalitet, hans centrala mänskliga sida och hans gudomliga mognad, dessa är tre mänsklighetens nivåer som han definierar på fysisk och andlig nivå.

Nb: hur vet vi att det är Lugus som vi förkortade med tre ansikten?
Bara för att på en snidad basrelief, är guden med tre ansikten representerad med en lyr vid sin sida, det är instrumentet för heliga konstnärer.

Magos.
Kunskapen måste överföras, Ogmios beordrade rankningarna men hade inte all kunskap om magiska stenar.
En dag åtog sig en man vid namn Magos att samla all världens kunskap, för att han behövde Uironas stenar.
Han avancerade länge och besökte alla galliska länder. Åkte till stamcheferna för att diskutera med var och en av dem de säkerheter som de hade blivit vaktmästare.
Flera år gick och han lyckades samla skönheten i alla stenar som stödde Gallien. Han återvände till sin utgångspunkt och grundade en skola där sanningen lärdes ut om elementen och ursprunget till gallisk, förfäderkunskap, bevarad av stammarna.
När han dog bad Magos att han begravdes under stenhögen från Uirona. Han hade lärt sig mycket, blivit en trollkarl eller mer exakt en magi. Han reinkarnerade vid flera tillfällen genom sina ättlingar. Hans kunskap kom tillbaka till honom tack vare spelet för överföring av andan av stenarna som hölls av hans familj.Nb: "Magos" är ett ord som indikerar högen av en god, en kunskap om hur en familjens perennialitet, det är så att många ättlingar också kallades "magus".
Ordet betecknar också alliansen mellan samhällets saker, en marknad där vi handlar till exempel. Nås på franska som "le mage", en term som inte heller är av indoeuropeiskt ursprung. Den är lika gammal som den första högen.
Maponos.
Familjer bildades, härkomst var en viktig sak. Den här måste representera fäderna och sönerna, för ja ett avsnitt av den galliska civilisationen var patriarkalsk, patriarkalsk men utsatt för en stor moder gudinna. Det var tack vare henne som sönerna tog över från sina fäder.
I själva verket hade hon fött en gud som var tvungen att agera i denna riktning, han representerade föräldraskap, likheten med andan, yrket eller kroppen. Det var Maponos, pojken med ett ängsligt ansikte. Det var han som tog vägarna som redan spårats, som talade på samma sätt som sina förfäder.Obs: vi visste att Maponos var en barngud, han är ofta associerad med Esus volontär.
På primospråket:
"Min": tvilling-likhet,
"Épo": familjens täckning,
"Eno": kön,
"Os": från Esos, viljan.
Vilket ganska mycket ger oss en primär tolkning som denna:
Maponos = "Begäran om familjens likhet".

Marcos och Darcos.
Kernos levde länge, han hade ett stort hjärta och han hade två tvillingsöner som han kallade Marcos och Darcos.
De hade vuxit upp tillsammans och ingenting kunde skilja dem. Fadern hade uppfunnit jordbruk och hans söner arbetade på fälten bredvid stigarna. Trots sin stora karaktärskillnad kom de två bröderna överens om att inte göra någonting separat eftersom en vanlig olycka hade drabbat dem.
För den ena naturen hade gett en god utsikt men inga fötter att gå framåt och till den andra fick blindhet och två ben att springa snabbt.
Det var irriterande för när Marcos sådd ett spannmål, trampade Darcos på den växande växten. Även när man arbetar i par gav således endast hälften av grödorna en gröda.
Människor som kände dem hade smeknamnet dem förresten: "Här! Marcos och Darcos, than tarar av åkrarna och det goda säden ".
Gear och Abala.
Kung Matos hade sovit i sin grotta länge när luften berikad med vårens smaker vaknade honom. Han var tung i naturen och tog upp besvärligt att gå och se vad dagen hade väntat på honom. Vid ingången till hans grotta regerade en luktande malström som kittrade hans näsborrar, han kom plötsligt ihåg att han inte hade ätit någonting i flera dagar, kanske till och med månader.
Denna plötsliga man rusade mot det gröna utsidan med den fasta avsikten att hitta var denna lycka som fyllde luften kom ifrån, det var som en söthet. Han behövde inte titta särskilt långt, på vägkanten verkade konstiga träd tala för honom. När han närmade sig hans illa slickade björnsteg fångade en lysande gnista hans öga, det var där han träffade Abala, en gudinna med kvinnlig skönhet. Dess kurvor fick honom omedelbart att vilja, den sistnämnda kroppen glimmade av silkeslen reflexioner.
Så närmande frågade han frågan som brände hans läppar:
"Av alla gudar, vem är du ung kvinna?"
Gudinnan log igen och bekräftade utan att blinka att hon var gudomligheten som väcker de uppvaktade själarna. Att det kom från himlen och att tiden var inne för honom att lära sig vad kunskapsträdet innehöll för honom i framtiden.
Matos brummade: "Jag är hungrig, jag har aldrig varit så hungrig som idag!".
"- Det är korrekt, viskade den personifierade skönheten, och denna hunger kommer att komma tillbaka till dig ofta nu när du har träffat mig.
Det du ser är bara vad du tänker inuti dig. Mina kurvor, mina färger är bara en smak av vad som väntar dig. Vissa säger att det är en förbannelse som frossa men du är gjord för att förkroppsliga frukterna av min skönhet, ung gallisk "
Matos kastade sig mot henne.
Omedelbart förvandlades gudinnan till en ny frukt, av de som ni människor, du kallar äpplet. Killen tog frukten i sina stora händer och krossade den till tänderna. Hans syn fylld med färger, hans sinnen transporterade honom med lätthet och han var inte längre medveten om den plats där han var ...
Han vaknade senare vid foten av äppelträdet, gudinnan var borta, mannen tittade sorgligt omkring honom. Han insåg plötsligt att marken strömmade av Abalas godhet.
Äpplen, det fanns äpplen runt honom. Hans läppar raktade framför denna gudomliga man, log han ivrig.
När natten föll, återvände han till sin ensamma grotta och tänkte på den gudomliga banketten som hade erbjudits honom.
Därefter återvände Matos ofta till platsen för sin första kärlek, och han såg gudinnan en eller två gånger.
Under en diskussion lärde hon honom att han aldrig skulle äta alla äpplen som erbjuds honom, det riskerade att aldrig se henne igen. Han höll fast vid detta kloka råd i flera år, men en dag tog övertygelse över och han knossade alla frukter han fann. Sedan det datumet var Matos gourmanden olycklig med att inte längre hitta det heliga äppelträdet .... han återvände aldrig till sitt lera och visste inte längre var hans lycka kunde vara.
Sedan det datum då han träffade Abala bestämde han sig för att ge sitt namn denna år på dagen, det var den sista dagen i Cantlos-månaden, den 29: e just.

Moritasgus.
Det var gudarna från ovan och gudarna underifrån. Den förstnämnda gav sprit medan den senare hade mer köttliga krafter. Moritasgus var särskilt känd, de förde honom offer eftersom han kom från tarmarna på jorden, från passionernas värld och anslöt sig till vissa löften, särskilt älskare. De förde fingrar, fallos, bröst och bäcken. Han kallades "den som tränger igenom allt" eftersom även de mörka krafterna inte stoppade honom. Han kunde röra sig tyst, springa i de mörkaste nätter med hög hastighet och komma in i hjärtan. I Alise ansågs en fontän från en av dess hålor för att ge fruktbarhet och sexualitetens dygder. Människor badade i den grävande gudens vilja. En kock Sénon hade till och med tagit sitt namn, Moritasgus, havsgrävlingen, vilket antydde "kvinnans älskare" eller "den stora älskaren". Han var guden för köttsliga åkallelser, den som kunde tränga in på jordens hjärta, kvinnornas. Av dessa passioner där verkar det som att vissa gallrar inte berövade sig dem. Han var guden för jubelgruvorna, för de varma lagren, av sexualitetens nöjen. Dessutom var Sirona, fantasininnan, aldrig så långt från Moritasgus. Damona också. Av alla erbjudanden gav de honom i synnerhet mässingsögon för att fånga den andra.
En mäktig gud om det någonsin fanns en, för den som provocerar kärlek kontrollerar en del av världen.Nb: Jag bekräftar att guden med sexuella nöjen inte är en gris utan en grävling.
Du kan sätta dina kaniner i papperskorgen.
En annan sak, homosexualitet har alltid funnits, bland de erbjudanden som upptäckts finns det en som hänför sig till den. Oavsett om vi gillar det eller inte, fanns det ingen ilska bland gallerna om denna typ av praxis.
Det var ett fritt tankesätt. Alla gjorde vad de ville.Morgana

Morgana

För vattendyrkan är Morgana gudinnan för dimma.Bättre känd som mässany Morgane på 1100-talet förekommer ändå Morgana i gamla galliska inskriptioner. Morgana är den berömda vita damen i våra fortfarande färska legender, som vi träffar på vägarna på natten och som lovar en farlig framtid.

Ordet etymologi, populära legender och kulturen i vattnet säger oss att Morgana är gudinna för dimmor som förlorar resenärer. Gudinnan för mist och förlorade själar. Det verkar ha en överväldigande roll i legenden om riddarna på det runda bordet, vars berömda Excalibur planterad i sten representeras på ett galliskt mynt, mitt i skogen.

Kung Artur är symbolen för ljuset från civilisationen. Två perfekt antagonistiska och komplementära enheter i extrapolationen av gott och ont.

Det måste erkännas att den hemliga guden Centaur kanske är en enhet före legenden om Arthur lejon.

MORGANA REPRESENTERAR GAMDEN AV DE JAMMEDA VÄGENNA, DET ÄR OCH MASTER AV DE ÖPPNA VÄGEN.

MÄNGEN bryter ner.

Morigana betyder: den unga drottningens mor.

Nantos.
Med Namnetes kommer omsorgsfullhet till ungdomar när en gud kommer ut från Atlantiska vatten. På stränder som slås av västvinden ankom Nantos i enorma och lekfulla tidvatten. Den rodna tvingades utan de solida förankringarna av den påtvingade moralen. Hennes kommunicerande skratt rullade nerför backarna som torrenter som vred allt upp och ner. Blandas med osäker affär, dess flöden blandade säkerheter i ogenomträngliga knutar med allvar av de attraherade folket. Nantos gjorde narr av allt och levde omedelbart. Hans eviga ungdom ville inte när de förlorade själarna ville invadera detta territorium i slutet av hösten. Han fortsatte att komma tillbaka till anklagelsen, slu, till och med att göra narr av sorgen som kom från världen nedan. Den skrattande mannen Nantos, den som upprör den etablerade ordningen tvekade inte heller att mingla i striderna, göra narr av de motsatta ville införa sina orättvisa lagar. Och ändå hade hans lätthet inget fel, döden själv skakade före vågorna hos denna simiankung. Dess närvaro tillkännagavs ofta av havsfåglar, de roliga måsarna med namnet Ernaes invaderade länderna och höjde själarna till dem som hade tappat hoppet. Nantos fruktade ingenting och ingen, han hängde hela tiden vid portarna i den andra världen och försökte komma in, för att spela några förbjudna prankar.Obs: Nantos skulle också ha en namngivare som "Nertos" inlandet. Hans sten, "Nantos" som betecknar rädsla är en mörkblå, från Atlanten, hans djur verkar vara den hålande Jay. Ernaerna är förfäderna till de grekiska Erynies.

Nemausos.
På Nymoise-länderna, i början fanns det bara borste, infekterad med giftiga ormar, denna plats erbjöd inget gott för passagerarnas stammar.
Inga kulturer tycktes vilja stå upp rakt. I mitten flödade emellertid en sval flod och ett stort ek gav en liten paus till utmattade och hungriga resenärer.

En kvinna, en kraftfull klärvoant, bad gudarna att ta med sig historia, den stora antika ormen som spårade vägarna och installerade städerna i sina knutar.
Den första morgonen påföljande vår, hittades ett nyfött barn övergivet vid foten av det stora trädet, en fågel sjöng en glad melodi i närheten. Låten varade i fyra nätter och tre dagar. Vilket väldigt fascinerat människor.
Kvinnan kallade honom Nemausos. Hon tog upp honom i dessa torra länder, och han blev ond. Som tonåring var hans förmågor ännu mer förvånande. Denna barns galning som ingen annan var
att konfrontera de största och livligaste ormarna.
Bli en man, Némausos beslutade att utrota de onda andarna från detta territorium där bara han kunde leva i fred. Han sprang i tio nätter och nio dagar genom landet täckt med taggbuskar. Söker onda varelser och fångar alla ormar på platsen. Han fyllde dem i en påse som han ledde till ett stort hål som ledde till världarna nedan, och han kastade påsen i förlorarens klöver.
Sletten rensade således, han kunde erbjuda den till den som hade tagit upp den. Platsen blev en fristad där gudarna underifrån inte längre kunde återvända. Till hans ära kallades platsen runt trädet: "Németon", platsen för firandet. Nemausos var platsens första kung, han ansågs som gudas utsändare ovanifrån.
Fågeln sjöng sin beröm under lång tid och människor firade den ännu längre efter den första hjältens död.
Särskilt på natten, i den heliga cirkeln, berättade folk sin historia i fantastiska odes.Nb: Némausos, även kallad Némaxat betyder: "den gudomliga vilja".
Nemo: täcker himlen, Ésos: volontärarbete.
Dess sten är "Némax": kändis.
Ordet som har kommit till oss på franska är "byta namn", från "Némos", himlen.
Om jag inte tar fel är Nemausos konstellationen av perseus bland grekerna.

Neman-Iacos.
I början, i tidens dimma fanns det en stor Auroch, jag tror att det var han som hette Iamos.
Han vaknade i början av en solcykel och med ett tassslag gnistor gnistan,
Denna smed tog upp solen och grät

 

universum,
Eftersom detta avtryck spridit det första ordet,
Hans karakters styrka levde trettio år,
Hans önskan beviljades och vita hjortarnas horn växte runt om i världsträdet,
Det gudomliga djurets lag var den första som startade cyklerna,
En Druid med namnet Iacos såg stjärnorna röra sig under påverkan,
Därifrån kommer kunskapens adel,
Reglerna för Iacos modellerades på dess kurs,
Det var han som formade Nema-Iacos,
Under hela sin historia gav den den makt att reglera människors liv,
I slutet av hans regeringstid som varade under ett galliskt århundrade bankade aurok på stenen en andra gång,
Han beställde nattugglarna,
De kom ihåg styrkan i hans tal,
Sedan dess bär vem som bär Neman-iacos märket till universell lag,
Skylten kring den första värmen och den första födelsen.Nb: det vi kallar Torc idag kallades "Neman-Iacos", det är maktens halsband. Det betecknar början och slutet på universum, tid, men också och framför allt förfädernas lag.
Uttrycket "Maniaces" som gjorts av grekerna är lite fel.
Neman-Iacos är som en krona i gallisk antik, det gudomliga tecknet på den som är utbildad och som ger lagen, livets regler. Det är märket av de antika Druiderna, framstående. Denna hänvisning till aurok kommer från det faktum att runt helgedomen i Stonehenge begravdes en gigantisk Neman-Iacos i den yttre diket, som omger tidens vilja, i kalendern för Kernunos installerad i cirklarna.

"Iacos" betyder bra tal, fasthet också.
Allt väl.


Nemeton.

Nemetona

Nemetona kallas också Neptuna, hon är den stora modergudinnan som skapar liv tack vare månvattnet, som gallerna hade idealiserat med sin smak för kvinnor.

Hon tillhör himmelriket.

Det är tack vare månen som hon är kopplad till i sin tro att Nemetona framkallar allt jord- och marint liv (det är månens inflytande på växter och djur) och tack vare tidvattens rörelser ger det en fruktbar vindfallsmat på revben. Hon är en bördig gudinna som också deponerar salt och odlar samphire. I åkrarna såväl som i skogarna är det gudinnan som tar mat och tar hand om födslar och kärleksriter i allmänhet.Nemetona är också termen som indikerar livets helgedom, krönas i alla Gaules genom nemetoner, clearings där konstnärerna och professorerna lärde konst och de gudomliga lagarna, ordet indikerar också nattens himmel eller räknade den galliska kalendern, i Lunaisons. Det är också och framför allt tack vare Nemetona som tidens organisation av stammens närande, andliga och intellektuella aktiviteter ägde rum.
En gudinna för dagen och överflödet är mycket nära myten om Nemetona, det är Etuna (gudinnan i de gröna trädgårdarna, där grön gudinna (Itunia), som hon är en lysande gudinna. Kanske gör dessa två gudar n 'dem endast en, dag och natt förenade i en allmänt övergivande enhet.

Nb: Enligt majoriteten av Druiderna är kärnor den manliga solprincipen, solen. Lugus är hans son som representerar dagsljus. Donn är hans andra son, närmare sin mamma Nemetona, han representerar mörkret i det som inte är fysiskt, tankarnas värld.

Till detta måste läggas till den feminina principen, där Nemetunia är nattens stora modergudinna och himmelens himmel, Étunia fullmånen är hennes dotter som representerar ljusreflektionen på natten, den andra flickan som utan tvekan är Morgana, där representerar den svarta månen, det vill säga totalt mörker.

Nervinaé.
Världen var på väg, cykler av att erkänna, på vissa datum skickade gudarna sina meddelanden, Nervinaés.
Bland Noricii och Nitiobriges firades en kult vid stjärnorna för stjärnorna för att välkomna dem. Det var nymferna som anlände genom att korsa himmelvalvet, de passerade alltid vid samma tid på året för att komma till Gallia, som du också kallar Galatée i Grekland. I denna kosmiska ström som tog dem finns det en mycket specifik sten som kallas "säkerhet om konstans". En sten med episodiska reflektioner som bara visade sig på ena sidan, en lysande remsa som tillhörde höjdleden och försvann genom att sjunka ner, den av glimmer. Nervinaerna kom för att ge män en mycket vacker present från bergsuniverset, konstans, som användes för att beräkna varaktigheten på allt som såg normalt. Det lades till spritkatronen för att ge den dess soliditet. Det av rytm. Dessa skytte stjärnor skickades från konstellationen av mästare som du nu kallar "persée". Det är det av varaktighet.
Det verkar för mig att en idrott, känd som löpning, utövades till sin ära längs skyddsväggarna som stöder de klara himlarna och vars klippor är gjorda av denna mörka glimmer. Denna sten kallas "Nervi", konstans, som ger nattens fasthet.
Det sägs att dessa nymfer bara bor i små pooler med klart vatten dolda av stora stenblock i bergen.
Nb: det verkar så"Perseids" som kallas "Percernes", invadersens sagakitet var "Nervinaerna" i de galliska stammarna. Budgångarnas nymfer i de himmelska haven.
Vi hittar deras spår överallt till Liguriska och Nerviska territorierna. De är därför en myt som allmänt accepteras av alla.

Stjärnan i centrum av stjärnbilden kallas Nérius.


ogmios


Darcos återvände tillbaka till markerna i marklivet, han flög över rensningen av Bélissama utan att ha hittat den unga jungfru som kunde återställa hennes normala form.
Han kom snart i årets femte månad.
Lugus hade tagit upp ett lejon som väntade på honom nere och ingen grotta där det inte kunde döljas under dagen.
Han gömde sig strax bakom ett träd när han kom.
Lejonet skriker: "vad kan vi visa till någon som inte vill se.
Jag är Ogmios och om du vägrar titta på mig måste du höra mig! "


ogmios

Ogmios är närvarande inom konsthuggen, han är en huvudgud. Han representeras av en gammal man täckt med ett lejonskinn som skiljer sig från att ha människor kedjade av öronen som följer honom, verkar denna kedja börja från hans tunga.

Ogmios är en åldersrepresentation som har bevisat sitt värde och sin erfarenhet av att döda ett lejon som är en symbol för födelse, människor lyssnar på dess tal utan att kunna bli av med det, kedjat av öronen.

Det är därför den gudomlighet som vi lyssnar på villkorslöst, den som antar lagarna för att respektera tack vare sin erfarenhet och alla följer beteendet att följa från vilket historien om den gamla mannen flyter.

Guden till gamla galliska lagstiftare och erfarna krigare.


Gallianerna var välkända för sina verve och sina långa tal. De hittade epitaferna säger att Ogmios representerar "vältalighet i solens ansikte". Den vältalighet som inte kan motbevisas, erfarenhetens, men det betyder i forntida symbologi: vältalighetens födelse. Inlärning.
Maktens galliska gud.
Man kan tro att den galliska maktguden var Tanaris men det var Ogmios.
Gallternas styrka är först och främst karaktärens, det är detta som gör Ogmios 'vältalighet till den gamla mannen. De människor som är kedjade i öronen representerar de som lyssnar på honom och följer honom, tränade av hans starka ord och hans sätt att tala helt enkelt.

I skrift.

Onuava.
Människor åkte naturligtvis och bland dem var ett lopp som inte var som de andra. Dessa gallrar där hade ett äventyrligt temperament. De bodde nästan ständigt på vattnet. Och många förlorade genom öns slingrande och in i havet utan klippor för att hålla dem. Således landade en gudinna, kanske mamman till mödrar, på ett sjunkande fartyg. Det var Onuava, morgonstjärnan.
På sidorna av hans huvud hade ett par vingar vuxit, en symbol för gudomliga och lärda andar. Tack vare henne gick sjömännen som hade haft en dålig natt hem väl den här gången. Hon hade verkat så, tidigt på morgonen och en kväll kom hon tillbaka för att visa riktningen. I själva verket skickades Onuava ständigt mellan land och hav. Sjömän älskar snabbt honom och skulpterade hans skönhet i spetsen för deras båtar.
Nb: Onuava är verkligen morgonstjärnan som många andra har gissat. Men denna planet som är Venus, morgonstjärnan, har inte samma betydelse som den grekisk-romerska Venus. Även här är det den galliska pragmatismen som ger den sin grund.
Från "Anao": noggrannhet och "Ivis": livets sätt.Ovios.
På nordväst om den galliska kusten var ett folk med flera stammar. Han grupperade Éburovices, Léxoviens, Viducasdes, Esuviens och Ovéliocasses runt samma gud, utan tvekan platsens första gud, han kallades Ovios den eviga. Han var evighetens gud, han dök upp i form av en ö. Extremt motståndskraftigt trä strödde Ouves bredder, och framträdde i form av olika och spridda ben som hade deponerats överallt. Denna döds gud erbjöd presenter till stammarna som gjorde bågar av den, gift men som också användes för att besöka de dödas värld och att återvända från den när man använde sina ångor. Porten till den dolda världen var vid källan till floden på ön. Denna gud kallades också Luxovios, den som använder barlinden. En farlig gud som kunde upprätta de döda, en gud i de tidigare använde benen.

Nb: där har den indo-europeiska strömmen som förespråkas av judeokristna helt klart bidragit till att radera alla spår från våra förfäder. Således förvirrade vi uttryckligen "Ovios" barländen med "ja" fåren, de grekisk-romerska inskriptionerna blandar frivilligt "U" och "V" för att lägga till komplikationer i sökandet efter vårt gamla europeiska ursprung. Det är verkligen en systematisk vilja att skada
till den europeiska primokulturen som har använts. De försökte få vår multimillennialska civilisation att försvinna med saker från någon annanstans.

Detta ord "ovios" har fortfarande en fransk härkomst: "os".
Hans sten med namnet "Ovi".


Det var en gallisk fårgud som bar roten på sitt namn: "Moltinus" inte "Ja".

Pantos.
Nantos

 

hade en bror som heter Pantos. Om den första var uppslukad i extraordinärt skratt utan att kunna riktigt lugna efteråt, hade den andra ärvt den på andra sidan av kosmisk balans. Han kunde bara leva genom att utstå.
Det sägs att Pantos är den som aldrig slutar, att han måste uppleva motsatt kraft för att leva ordentligt. Det var en konstig gud som blev förälskad i inkonstans utan att kunna förbli trogen mot honom. Vid det minsta problemet sprang han för att stödja de fallande världarna, hans existens var den motsatta kraften, för att leva var han tvungen att uppleva passionsmakterna.
Gudarna från ovan ville förhindra honom från att hålla världen för fast och en dag förde de ner en enorm sten från himlen.
Pantos som är för glada för denna nya utmaning rusade till toppmötet genom att ta tag i berget som slog sig nerför sluttningarna. Han kunde stoppa honom men han kunde inte släppa honom eftersom han skulle ha tappat sin utmaning. Den enorma massan som hölls vid bergssidan skulle ha smält in i människans värld och sedan till de passionerade världarna nedan.
Det sägs att denna klippa som hänger på sidan av en klippa, Pantos håller den på plats idag, flera tusen år senare. Vi säger inte om guden är olycklig eller inte, han uppfyller sitt öde det är allt.


Nb: "Pantos" betyder inte "lidande", det betyder uthållighet. Tydligen var han en gallisk gud.

Poeninos.
Det är välkänt att gudarna från ovan bär hälsa och de nedifrån bär imbroglios. Ofta måste människor som bär sina bördor ventilera sig och lämna den dödliga världen för att gå och be om lite lycka på höjderna. Ligurierna och gallerna hade en gemensam gud som var upptagen med att läka själens sjukdomar lika mycket som hos kroppar som hade kommit för nära de korrupta krafterna. Hans namn var Poeninos, den som ger det goda livet. Han bodde främst på bergen fulla av renhet om så begärdes. Människor som gick till hans palats befriades ofta av sjukdomar orsakade av de leriga fläckarna. Dess källor renade andarna också. Hans växt var Sapana, den röda kikväven som läker kroppen och sinnet. När de återvände till mänvärlden förvandlades de som hade gjort ett botemedel. I gott skick gjorde det hälsosamma livet som Poeninos hade överklagat dem att leva fullt ut hela tiden. Det verkar som om det på dess territorier låg en hälsosten som heter "Pana", ametisten.Nb: det är allt bra, Poeninos var den helande guden sade om full vitalitet. 100%. Trots vad de romerska och kristna lögnerna säger, är denna gud av galliskt och liguriskt ursprung. Han är ansluten till Épona.

Fours.
I slutet av varje stjärnår kom tiden för en förfäderceremoni. Det kallades Quatos, festivalen för döda träd. Detta namn kom från en bard som graciöst hade berömt slutet av året, den sista säsongen.
Under Cutios månad samlades vi på en speciell plats, skogens träd hade tappat alla sina blad, druiderna hade en cantalon uppfört och vi sjöng till minne av de som dog, eller åtminstone som verkade döda, som dessa bladlösa träd som skulle återvända till deras nästa liv året efter.
En stor eld tändes sedan en bankett följde där guatateren ledde festligheterna. Det var ett varmt ögonblick då de forntida gudomliga skogen återkallade sin existens för klanerna, den gamla festen i solårets sista ögonblick. Festivalen med döda träd.
Nb: Qutios, skulle också kallas Quatos, antecknade i kalendern, det var tiden för de gamla och de döds högtiden. Från vad jag hittade, var det en fråga om att resa ett kanton (plats för sång, kanske en menhir). Denna festival hade en relation med utseendet på bladlösa träd på vintern, förmodligen med livhusaspekten och själens evighet.
I det primospråket utser "Quatos" de forntida, gudomliga skogen. Det var kanske en poetisk berättelse av den bardiska typen.

Randosatis.
Hästar var kraftfulla djur, vilket gjorde det möjligt att röra sig nästan överallt och korsa hinder. Dessa djur, vars galliska människor brukade föda upp stora djur, användes också av många trupper. Och det fanns en gud som förkroppsligar denna storhet, det var Randosatis. Hans truppers rikedom förstärktes av färgen på dessa hästar och deras glödande filtar. Randosatis åkare bildade oklanderliga rankningar, av lång rad meddelade en stor behärskning av kavalleriet. Han var gud av tränade krigshästar som bildade en mur genom att engagera sig i strid.
Dessa ryttare kunde resa länge, det var de som bildade armén av jämlikar.
Själens adel, nåd och rättfärdighet på grund av deras utbildning var reco

5000/5000
Nombre maximala karaktärer: 5000
naken av alla. Senare kallades de riddare.


Nb: Randosatis var guden för ryttarnas tropp, gruppdressuren som framgår av den etymologiska studien framkallar hästar som var beredda att hålla ordning.Gudinnan Ratis.
Uppenbarligen differentierades stammarna främst av sina vanor och produktioner. Och en viss gudess bevakade ingången till klanområden, hon kallades Ratis, gudinnan av ormbunkar. En mycket mystisk gudinna som vi har känt sedan dess bland venetierna till och med åker till de gamla keltiska territorierna där hon kallades Ritona, eller till och med till Lutetia. Hans anläggning var ormbunken eftersom det är den som gränsar till skogens kanter, vilket gör den till gränsväxten i högsta grad. Gallien åberopade gudomligheten för att behålla sina personliga länder också, åtminstone de rikaste.


Nb: allt som gjort, gudinnan Ratis är gudinnan i grindarna, i gränserna där forder och andra avgränsningar. Det gör henne till barnvakt. Här återigen finns det en sida av det galliska landets kvinnlighet.
Å andra sidan verkar det som om hans namn blandades med färger specifika för vissa platser

Rigisamus.
Vid parisii, äntligen i början av implantationen av stammen fanns det inget, bara några få ormbunkar, fantastiska, som gav sina rysomer att mata de resenärer som passerade där. Ratis, en lokal geni, kallad "The Root", bodde där. Ett bra geni som inte tvekade för att bota kroppens och själens sjukdomar. Denna plats var snabbt mycket trångt eftersom därifrån lämnade själens fyra vägar att det var, och därifrån kunde vi åka väldigt långt. För att välkomna resenärer där, skickade mästarna en annan Titan, kallad "Rigisamus", sade också far till gudinnorna i sagakitet, percernes. Platsen fungerar som en kittel av sprit, den kallades "pario" som också betyder "väggen", behållaren. Det var här rötterna till dessa berömda ormbunker tillagades. Även där såldes den magiska produkten som kallades "prení" i massor, poetternas rötter och adeln.
Rigisamus blev snabbt invånarnas föredragna gud, dessutom kommer deras namn "parisii" från denna poetgud också känd som "parigisamus". Här handlade vi i adeln av ande, förmögenhet och nåd. Den första riktiga kungen, den som visade alla nådarna av poeten och tidigare guden föddes i detta land, uppdelat mellan kallt och varmt. Land av fosterbregnar.
Kitteln där de förberedde sig kallades också "Quariates", kannan, skallen, behållaren som reflekterade. Säkerhetsstenen kallas "Rigi": individualitet, det som stöder.
nb: "Rigi" uttalas "Risi" av "parisii" indikerar personen. den första formen har verkligen varit "besparingar". "Pritio" av "pritio" (publiceringen?) Anger bönen. "Samos" är den period som är känd som av andlighet som motsvarar samlingen av örnarnas ormrötter, därmed "Rigisamus".

För att skämta för indoeuropeisterna. : "Parisii" betyder inte: "där borta"
Denna säkerhetssten kallas "Rigis", den är krita av mycket god kvalitet.
Vi bör hitta stenen från Epona i Seinen, "Épo", inkubatorn kallas också "täckningen" är en orange sten eller blå i geode.
Saxanos.
Vi visste fördelarna med gudarna, men för att skaffa oss ännu mer kunskap borde vi inte tveka att ringa deras råd.
Av alla branscher som föddes för att motverka nödens gudar, fanns det krigare. Gallrarna var kända för att inte ha någon rädsla. Ännu andra människor hade blivit deras fiender och de var också modiga.
För att göra enkla bönder till formidabla krigare skickades de unga i utbildning till världen nedan. I kontakt med varelser som är mest olämpliga för fred. I stenbrottet där ädelmetaller hittades bodde en vapengud med namnet Saxanos grundare. De som gick ner dit åkte dit för att ta emot gåvorna från guden för vapenmästarna. Flera år gick innan de skickade männen sågs igen. Träningen var hård, utmattande, men senorna kom tillbaka med kroppar av blandat järn och koppar. "Det är här vi ser, det är här vi samlar in, det är här vi gör krigsmetallerna. Det är också här vi smidar själen och hjärtat till den fruktansvärda galliska krigaren" meddelade en vid ingången till dessa gruvor. Saxanos förde hårdhet och glans av raseri lika mycket som upplevelsen av att hantera vapen som han var den obestridda mästaren.
Den som hade genomgått lektioner blev säkert berömda soldater. Mörkningen blev ett yrke och instruktörerna var säkra på sina rekryter när de skickade dem till ytan. Saxanos var en gud underifrån, hans passioner gjorde honom till krigsmästare, hans studenter badade i excellensvatten.
OBS: uppenbarligen var Saxanos framför allt en gud av professionella krigare, men det verkar som om han var en excellens gud genom att lära sig för andra yrken.
Du kan sätta "Terminator" i papperskorgen.

Sequana.
Mellan Alperna och Vosges finns det ett territorium där en hård stam är etablerad. De dyrkade en gudom som heter "Sequana", en gudinna i hårda vatten som regerade över Saône.
Dessa män var kämpar, de kallades "Séquanes", de av den kraftfulla stenen, "Ségo" var en säkerhet. Krigarna kolliderade ständigt med andra folk. De bodde i ett land av grovhet, de var tunga och kraftfulla i varje strid. Vi såg dem bryta ner frånomgivande berg, bestämt rasande.
Deras huvudstad kallades "Vésontio". Saônen kallades vid den tiden "Souconna", floden Sequana.

Sirona.
Och män visste att gudarna inte talade till dem, alldeles för högt placerade i de gudomliga världarna. Men en halvgudinna och halvmänsk kvinna hade förvärvat vetenskapen om ljusens vatten. Hon pratade med stjärnorna. Hans litaniska sånger fulla av omänsklig språket fick människor att drömma. Det kallades Sirona som orsakar drömmar. Hans förtrollningar var kraftfulla, hans astrala böner skulle förtrollas som en torrent som tog förflutna med sig. Från dessa sena stunder inledde den inre resan sina berättelser. Ormarna släpptes och kom ur världens hjärta. Svarta silkeslen reptiler som hedrade sorg där omänskliga lidelser flodade.
Nostalgi ledde till skarp motståndskraft, Sirona inspirerade män, slitna band med förflutna. Systrarna firade henne och hennes dominerande krafter över önskemål. Stickar sin magi genom sina kroppar, sprider en berusande lukt bland de livliga Biturige-stammarna.
Nb: Från vad jag hittade var Sirona en trollkarl som firas av sororities. Stenen är kol: "språket", namnet "Siros" framkallade stenen av levde drömmar, fantasin.
Jag trodde inte på det i början och ändå är Sirona en förfader till sirenerna, allt motsvarar.

Smertullos.
Jordbruket krävde strikta regler, guden Smertullos var där för att beordra sin moral. Han var en krigsgud, en försvarare för världen uppifrån.
Smertullos var en skördgud, löften om förvärvad kunskap och moralen i att arbeta i fälten. Han åberopades i slutet av sommaren, under skörden för sin visdom, skörden gjorde honom till en av de viktigaste gudarna. Han var också den som höll 1/3 av grödorna i skydd så att han kunde återplantera året efter. Han var lantbruksgudens gud. Det var också han som höll män från deras frestelser och förhindrade dem från att fånga vad som inte tillhörde dem, och således misstrode de den gamla ormen, Smertullos moral avskaffade feberiga passioner som kunde ha varit katastrofala för ladugårdar.Nb: det är ok, i det primospråket definierar Smertullos moralen i att arbeta med miljön. Det är en energi eftersom det också är en grymhetens gud.

Smertullos

Smertullos på galliskt betyder, reaperen, vi hittar det i ett gammalt tempel där tre andra galliska gudar är representerade. De andra gudarna med namnen som anbringats av inkräktaren på baksidan av sina stelae och bilden har förändrats något, Lug klädd i högghorn det verkar. Smertullos låtsas vilja krossa en hotande orm.

För gallrarna är ormen symbolen för en berättelse, en form av vattendyrkan.

Smertullos kusaren vill förstöra den falska berättelsen som uppfanns av invaderaren, döda den liggande, passionerade ormen, säkert för att skydda de dyrbara säckarna med spannmål som samma rånare var tvungna att fråga de galliska bönderna efter invasionen, och ändrade i att förmedla budskapet från stora huvudgudar.

Genom avdrag kan vi överväga att reaperen också är distributören. Hans starka konstitution bevisar att han är en hård arbetare. Synonymt med extravagans och framsyn är det en resistent.


Smertullos är därför böndernas och jordbruksguden i allmänhet.


Stolocus.
Stolocus var en titan som var välkänd för idrottare, han var brottarnas gud.
De som spelade det här spelet hedrades mest eftersom tornadonguden hade sitt palats i stjärnorna. Vi såg honom komma långt ifrån och fortsätta luta sig med all sin styrka. Hans enorma andedräkt väckte glöd, han var också en vaksamhet. När den häpnadsväckande guden med molniga vindar kastade sina motståndare på marken respekterade han respekten till gudarna, hans tydliga magi uthärde de gudomliga behållarna som fick offerterna. Vi kände honom också i form av vattendrag, han var en riktig kämpe, imponerande, som erbjöd seger till vem som var värd det.


Nb: Jag borde inte ha gjort många misstag,
det var en gud som åberopades under slagsmål men dessutom verkar det som om han beviljade de amorösa önskningarna. Det fanns mycket glöd runt den tidigare Titans Stolocus.

Sudecronis.
Män letade efter minman, prestation, och några av dem gick in i grottor för att drömma. Det var i början av tiden.
Dessa högar kallades "Sudecronis", vilket betyder kärnornas inre energi. Dessa platser var täckta av skakande grönska som förde dem närmare himlen. Det sägs att det är här tidens gud sover, i dessa fridfulla hål med en bra atmosfär, det är inuti som andens sjukdomar läker. Druiderna beordrade byggandet av de första högarna på denna modell, de tidigare kom att tänka på det i skydd för det störande ljuset av kreativitet. Senare begravdes kungar där, i en mycket relativ andlig evighet.
Platserna för inre fred omvandlades sedan till platser för evig fred.Nb: där var det igen ett stort tolkningsfel för indoeuropeisterna, "Minman" betyder: prestation. Inte"tanke" som är en term som går överallt.
"Su" betyder energi, "sude" inre energi, "cronis", andens tid, där tidsånden som du vill, det är Kernunos.
Detta namn på "Kernunos" omvandlades till "kranium" på franska. Det är tankeplatsen.
En annan info, "Krich" på Gaulish har blivit "ödemark" på franska.

Sucellos.


SUCELLOS OCH NANTOSUELTA ÄR KOPLARNA.

I universum förnyades andan från Cernunos från och med nu, uppdelad i två tvillingar, Lugh den kreativa och Donn minnesmärket.
På jorden föddes en varelse och den senare hade inte hittat kvinnan som skulle förnya den för att ge den odödlighet när den var vuxen.
Han sökte länge efter vad han saknade utan att veta vad det var, hans steg stödde honom i rytm och han gillade bara det.
Vi vet att gudarna gav honom en plats eftersom hans rytm var trevlig för dem.
De gav honom en burk fylld med en evighet vätska och en stor korg vars slag liknade hjärtslag.
Han fick höra att om han inte hade hittat sig ensam, berodde det på att han saknade hälften av sig själv. Att han skulle träffa henne förr eller senare och att han aldrig skulle sluta träffa rytmen i det heliga kärlet fylld med vital vätska.

Sutugios.
Gudarna krönas, prisas, bad och respekteras i hela Gallien.
Varje landskap har sitt eget eftersom pagus och dess breda horisonter är deras palats på jorden.
I de höga bergen på Pyrenéerna fanns en gud Sutugios som fick smeknamnet "den krönade krigaren". De högsta topparna täckte solkrona varje kväll och varje morgon var det uttrycket för Sutugios. Den som ger röst från bergen.
Denna krigergud, alla haloerad med ljus, hade sina poeter över hela Pyrenéskedjan.


Nb: från "Su": lätt energi, "Togi": toppar och "ben": volontärarbete. Denna gud förkroppsligade frivilligt tjänsten för dem som klättrar upp till toppen, det var en hederstitel. En vision av visionära ledare.

Sylvanos.
I skogen förlorade människor sig. Druiderna förbjöd de galliska männen att våga sig för långt in i skogarna eftersom det alltför ofta hände att unga människor försvinner. Det var då som en gud dök upp mitt i ett barns väg i nöd i form av en ekorre. Det var Sylvanos, filialens gud, han bar en sten som heter "Silva" som liknar en knopp, man hittar den i floderna ovanför Lutèce. På Sylvanectes territorium.
Denna sten som är känd som troskap, bevarar ättlingar och skruvar bort de sammanflätade andarna. Det sägs att varje stam hade en, den tillät alltid att hitta sin väg och därmed, för att återvända till sin utgångspunkt, är det på uppriktiga vägar. Denna gud Sylvanos skyddade föreningarna, han utsåg tillhörighet och fortsatte den vitala vägen för den som hedrade honom.
Vägarna där gudomen dök upp verkade mycket som grenar som är fast förankrade.
Jag tror att jag kommer ihåg att det var han som gav idén till våra förfäder att dekorera ett träd med alla säkerhetsstenar på semestern som du kallar "jul", ett träd dekorerat med alla regnbågens färger på himlen.
Det hände tidigt på morgonen, det hade regnat hela natten och när den första solstrålen rörde det aktuella trädet, kysste dropparna som hängde överallt i ändarna av grenarna i alla skapelsens färger.
Nb: "Sylvanos" uttalades "Filvanos" och "Silva": "Filva". Dessa är glädjen i det galliska språket, en gammal patois.

Tanaris

Darcos sprang blint i alla riktningar, och en dag åkte han till de stigar som oavsiktligt ledde till det gudomliga territoriet Donn, andarna. Den senare trampade till stor del på månträdgårdarna och Donn tog stor vrede. Den ädla tjuren var hjälplös mot blinds hastighet.
Årets sjunde månad, vid skördstid, fick Donn en varggud att dyka upp på medelvärlden, det var Tanaris och han hade kraften i bergstormarnas vrede.
Tanaris lans hade givits honom av Donns, det kallades "Gaïsos", den galna lansen, vapnet var snabbt, det sicksackade genom himlen och slumpmässigt letade efter sitt offer.
Darcos kände en stark vind som stoppade honom netto i sin bana, då fick en blixt honom täcka sikten och det han såg skrämde honom, ett enormt moln, svartare än han själv, avancerade i hans riktning och ropade. skrämmande röst: "Kom ihåg vem du är!"
Hennes extremiteter stivnade och det darrande ljudet spridit sig genom hennes hjärta.
Han kom ihåg vem han var och han var bara en halv man.
En annan blixt blinda igen honom och han förvandlades till en fladdermus.

"Vi kommer inte att kunna reparera skadan du orsakade. Nu måste du gå i taket och du kommer bara att leva i mörkret," säger Tanaris.
"Du har vågat dig in i andländernas rike, du har blivit en halvgud och du kommer inte att kunna reinkarnera dig för att du har trottat evighetens växter", sa han igen och tittade på Darcos flyga bort skällande.
Tarasken.
Under hela historien har män lärt sig från sin omgivning. Vissa inv

 

ented verktyg och andra uppfann metafysiska idéer av sig själva. Men tjuren var gudomligt minne, och minnen minne ville inte röra sig, den förblev på sina positioner, sina intressen, levde på sina otillräckliga tillgångar. Tanaris fanns för att skydda grunden för den religiösa anden och den religiösa anden gjorde kriget mot nyhet.
Kernunos var arg för att inte utvecklas, han var tid och ande, evolution. Dödsgudinnan skapade en gång ett fantastiskt varelse från en vårdnadshavare, Tarasque, försedd med de mest skarpa djurtalenterna, den här hade stora björnklor för att fånga allt, en enorm lejon mun att äta allt och en kropp av panter täckt med våg för att motstå allt och rör dig med smidighet. Hon förkroppsligade fienden som personifieras av obscurantism.
Denna fantastiska varelse attackerade alla de som hade den religiösa anden för sina personliga egenskaper, de som inte ville utvecklas medan de odlade lögner och förkastade den kreativa andan i Lugus ljus. Hon vägde själar och förtärde ansiktena på dem som hade blivit upplysta. dessa män känns igen av ett slags kupolhuv som skyddade deras skallar från stjärnorna.
Senare attackerade Tarasque, som inte längre accepterade några nyheter, direkt polytnikerens land och en jägare skickades med sin hund för att döda varelsen. Men monsteret skyddades av Donnotarvos anda. Jägaren känd som Cucholain, Conan, omkom med tjurens kraft. Monsteret som jagades av hunden tog honom till länderna ovan, han är fortfarande inskriven i stjärnorna.
Taraskan kunde gå vart den ville i de 12 markerna på jorden.
Animositet orsakade en hel del skador bland folk och en dag beslutade en anspråkig oförskämd jägare vid namn Cauono att bedriva den och döda den med hjälp av sin trofasta hund som hade de bästa talangerna för mänsklig animation. Han jagade länge och förföljde det fantastiska odjuret så långt som Donnotarvos, Tarascus hade tagit honom dit jagarens öde skulle förseglas. Hunden fortsatte att jaga det gudomliga monsteret medan hans herre befann sig strandad framför den ädla tjuren, hans öde svärd i handen.
"Varför hindrar du mig från att döda detta ädla djur Oxen, det äter religiösa och andra män, de religiösa är din?" Skrek den enorma Bovid.
"Om den skapade mänskliga religionen vägrar nyheten kommer du att sluta gå mot det som fortfarande är större.
Hunter, du har vågat dig utanför den fysiska världen, här är ditt slut, ditt minne och din uppståndelse, här kommer att hållas ditt minne, för man kan inte jaga efter döden eller ta besittning av livet definitivt. Mattrarna välkomnar dig till örnens rike.
Ingenting i människors land är evigt. ", Svarade guden.Tanaris
Det finns en missförståelse om Tanaris, känd som Taraniss, även känd som Thor.
Kristen akulturation har transkriberat gamla keltiskt-germanska legender genom att inducera (frivilligt?) Flera fel.
"Donar" misstogs med "Tanar", men denna berömda Donar är faktiskt Odin, inte Thor.
Det är Donnotarvos, tjurguden, medan Taranis ständigt är ansluten till vargen.

(För de som är intresserade representerar den berömda Thor-hammaren, som bara han kan lyfta i sanning: det nordiska kulturminnet, som
bara sonen till denna kultur kan bära)

Tanaris har smeknamnet: åska.
Han kallas också Taranis guden med styrkan av en tjur, eftersom han tillhör kungariket Odin, den andliga delen av kalendern.

Han är en stridande gud som kom till oss från bergen i centralmassivet och Cevennes, (han är också känd i karpaterna, Tatrisbergen och Tyrasfloden)
Han är den alternativa personligheten till guden Lug, hans bror (Tanaris är Donns krigsliknande uttryck, det är därför vi ibland tycker att han håller en av tidens två vagnar).

Tanaris är en gudom som åberopas under strider, blixtens snabbhet, den förlamande åskan och översvämningarna som tar bort allt, är hans "varumärke".

Morgana, älskarinnan gudinna, kan vara hustru till den mörka molnguden.

Hans karaktär är skuggig. Dödsskuggorna följer honom, han är uppenbarligen försvararen av andlighet och minne.

Om Lug är en frodig skapare, agerar Tanaris genom att förstöra det som blockerar vägen. Det är arketypen för hämnaren med rykte som allmänt trollkarl. Det är framträdande gudomlighet som är ansvarig för att försvara Donns gudomliga och andliga rike.

Dess djur är den brusande vargen, korpen med svarta vingar, ormen i det rasande vattnet. Falken, singi, är kanske Tanaris mest representativa djur, den har också den svarta tjurens andliga styrka.
Soldurio.
Alla samhällen har sina krigare, även buddhisterna. Det är knappast förenligt med uttrycket av en fredlig Druidism, men det skulle vara att slösa ansiktet och sticka i halsen för att ignorera farorna i den mänskliga världen.

Fred skyddar sig själv när det försvinner.


Att veta hur man försvarar sig är en naturlig act.

Guden med rasande element, mästare i andabata är Tanaris. Det är till och med mänskliga spöken, soldater.

Hans rykte föregår honom, hans handling är säker, inget slipper honom.


Tango.
Moralen gäller ofta bara för att chefernas anda kräver det.
Det var en ganska fast chef som avgränsade sitt hus med stora, raka spikar. Lokalbefolkningen sa att lagarna i Tangos var de rakaste, längsta och mest av allt. Dessa cyklar gjorda av mycket hårt trä kallades togi, vi skulle kalla det "principer idag, de som skyddar bra hus.
Senare demonstrerade en av hans ättlingar som kallade sig Tegonius lagen om hans förfader Tangos i form av raka stammar som täckte hans hus. Det var också någon att säga att de som bar en snygg, skickligt ordnad huvudbonad, var de som gjorde lagen, som visade rättvisa för folket. Sedan tog några stjälkar, väl slitna det här rättfärdighetens namn, vi hamnade också på taket på raka hus.
Tangos, genom fastheten och rättfärdigheten i sina piker hade passerat i minne av sina ättlingar som det som först visade vanan med andens adel, livets principer. Det representerade också lojalitet, allt som var snyggt.


Nb: "Tangos" betecknar verkligen en spades rättvisa, den som gör ett klart val.
"tannos" är namnet på en mycket solid holm ek med spikar, "Gos" är ett ord som passeras på franska under namnet "val" (viktigt), "Ossu" betecknar vilja. Jag vet inte om Tangos hade blivit en gudom men användningen av termen görs ofta på det galliska språket, det var åtminstone någon som såg sig själva vara gudomlig, kanske en av dem som kom in i uppvärlden.


Teutates

Teutates
Det svarta vildsvinet.

"Av Teutates! Himlen kan falla på våra huvuden!"

Guden i mitten av den galliska världen, han är en del av medelvärlden, Bitu.
Teutates är en markprojektion av Kernunos, den förkroppsligar mod.

Även kallad stamfadern är Sacred Boar dess mest kända representation, med Jaumattres-stenar, i centrum av Frankrike, en stor och lång megalit i balans bär också hans namn.

Det är därför rättviseskalorna som gjorts under eken, vildträdet genom förkärlek. Han är Guds domare och beskyddare av stammen. Det är representationen av balans i världen genom bilden av massiv ek.
Vi hittade flera representationer av hans ideologi, dessa skulpturer är väldigt raffinerade, alla sportar tuften som borstar med ett vildsvin, det var sammansatt av öppet i förhållande till ljusfläckarna som passerar genom lövverket.

Det särskiljande med vildsvinet i dess attityder är att gå framåt med sitt bollhuvud på sina förföljare, så att det står i hörn eller om dess många små vildträd är hotade. Noble och modiga djur i sitt defensiva beteende. Detta är vad jag kallar mig själv: vildsvinkomplexet. Det bör inte överskridas eller det laddas utan att tänka på konsekvenserna, även om det måste sluta i döden.
Djuret är extremt resistent och rasande vildsvin, i den galliska eran måste vissa exemplar vara cirka 300 kilo.

Det var av dessa skäl som han ledde stammens försvarande slag och att gallerna älskade honom. Mycket stark försvarare av hotade familjer. Fruktansvärt i striden.

Det verkar som att de spetsiga håren i Teutatès uppvisar en hel rad konstnärliga eller symboliska tecken, som naturliga växtformer avgränsade av himmelens ljus, den ädla kraften och skönheten i anda av rättvisa, den skyddande krigare och världens symbolik. trädet är oskiljaktigt, den heliga eken och dess trofasta djur representerade i osmos.

På en viss valuta sitter ett gigantiskt svärd fast i marken mitt i skogen, skulle det vara svärdet för titans öde? I själva verket är det representationen av en gammal myt där en liten, ödmjuk man presenteras i ljuset ett jätteöde.

Rättvisa genomfördes av professionella soldater som gjorde sig till den officiella handen av druidiska domar.
En av de mest kända lagarna säger att ingen inom stammen hade rätt att bli för fet, för rik jämfört med de andra, som upprätthöll friheten att arbeta för alla men särskilt balans mellan de förvaltande styrkorna, de flesta stammar hade rykte om att välja sin kung årligen. Det var mer en republik än en allmänt monark. Därför behövdes flera potentiella kandidater och ingen kunde kväva de andra med sin rikedom. Endast en deifierad kung kunde inte ersättas.

Gallien bodde i stora trähus som skyddade hela stammen, detta globala familjebeteende härrör från essensen av Teutatès som också var tvungen att ingripa när romantiska relationer behövde hjälp.
Och det var Druiderna som bestämde när och vad.

"Teuta" betyder "stam" på galliska, jag kommer också att översätta den av familj och hus.Tolosendosus
Det finns länder trevligare än andra, och fortfarande, oftare stödjer inte bergsboaren stranden.
Tolosas territorium

 

tes har alltid välsignats av gudarna, klimatet är milt, för det mesta trevligt. Invånarna i dessa länder är tänkare och poeter, sägs det. Det var inte alltid så för länge sedan, det var frivoliteten, medvetslösheten och tillräckligheten som animerade dem. Och sedan en dag, när hon såg att Tolosaterna aldrig skulle ta vägen till spiritualitet, blev den stora gudinnan i himmelhaven arg, sakta, försiktigt, och hon skickade Tolosendosus till jorden.
Tolosendosus, titanen.
Långt borta, på västra sidan, såg folk en enorm våg stiga, något som överskred fantasin med dess storlek. Skummen från dessa floder steg upp till himlen och i dess långsamma ryck tog det flera timmar att närma sig.
På kvällen dök Taranis upp, stormen var hård, det hördes från de pyreniska foten till de låga slätter av Garonna. Gallrarna var rädda för första gången i sina liv. En översvämning vanligtvis bosatte sig på slätten så lugn, som varade i två timmar. När kvällen närmade sig, dök Titan upp, en tjock dimma täckte Tolosates territorium. Dimman är väldigt speciell där. De råkiga människorna separerade. De hade just förlorat sig själva i andlighetens rike, var och en på sin sida, ensam.

Täckta av de gudomliga haven såg de efter varandra, ingen kan leva ensam hemma, de behövde alltid varandra för att röra sig. Den första kallade i elden: "hooohoooo var är du?"
"Hoohoooo, vem är du?" svarade de andra.
Och ingen korsade vägar.
Ekon kunde bära långt i denna dimma och rulla mil och mil i alla riktningar ...
Så och för första gången där igen, människor satt på marken, och de började verkligen tänka. Avancering i den fysiska världen ledde ingenstans på dimmiga dagar.
Det varade tills morgonen, några timmar, nästan en evighet för den som reflekterade.
Allt detta rimliga grepp av Tolosendosus hade lärt dem att ....... resonera.
Nästa dag slet Lugus de mörka slöjorna som täckte landet. Ljus slipper ut. Men invånarna hade förändrats mycket, det var inte längre beteendet hos arroganta barn de bar, de förblev tankeväckande. Rördes av kolossens hand som kallades "den som demonstrerar hans tankar", fervors gud. På natten, tack vare alla ekon, hade han lärt sig att sjunga också. Och att sjunga bra igen, att sjunga ensam, att sjunga tillsammans för att visa sin glädje i denna värld. Och så var det något annat som hade förändrats över en natt, vattnet hade grymt och grävt marken djupt på platser, från huvudstaden Tolosa, till de västligaste slättarna i Gers. Och överallt fanns bevis för att himmelhavet hade badat platsen i timmar, miljoner år, över natten. Havsskal strö i marken, vissa fossiliserade, andra inte. Tolosaterna tillverkade halsband med dessa skal, det var deras säkerhetssten, glödstenen.
Sedan dess och fortfarande idag älskar de att tänka där borta, vi kommer att hitta fantastiska poeter hemma.
Denna säkerhetssten kallas "Talos", det sägs att det är med den som druiderna mätte universum.


Nb: Tolosendosus betyder "den som visar sin rörande tanke", det är grymmen.
Ordet som kommer till oss från den här tiden Tolosates, är "talang" på franska, "Talo" är också en tidsenhet, det är den enda sten som gör att vi kan mäta universumet med glöd, ett litet skal.

Trittia.
Det finns platser som inte liknar andra, det är därför vissa gudar bosätter sig där.
Trittia var en lugn vattnymf som bodde längst ner i en bördig dal.
Dess djurform var en ljungfasan. Hon var mycket eftertraktad eftersom hon var en gudinna av parfymer, hennes land erbjöd sig solen genom att sprida tusentals arom i luften. Hennes produktion av oljor, olika parfymer och hennes rykte som en gudomlighet fick henne till att vara en fruktbarhetsnymf som är särskilt känd av kvinnor.
Bland annat var hon också en trollkarl som tillhörde gruppen gudinnor Kasses och en helare eftersom växterna i Trittia också erbjöd sina medicinska principer. Det var framför allt hennes rena parfymerier som gav henne rykte runt Medelhavet, men denna gudinna var av galliskt och liguriskt ursprung.Nb: I det galliska språket har "sortering" i samband med nummer tre en tydlig relation med kvinnlig fruktbarhet, markbunden. Det verkar som att "Tia" betecknar en parfym där en parfymande olja är i känslan av att känna, blötlägga, ta hand om sig själv eller rena sig i stället. Det här uttrycket indikerar tystnad, det är därför jag förknippar det med parfym. Tretsdalen var utan tvekan en meditationsplats där det kanske var en förgångna hermitage. Verbetet "att behandla" på franska kan komma från namnet på den galliska gudinnan.

Uirona.
Skogens barn rörde sig efter deras önskningar och deras behov. Bekanta utbytte vad de kunde, men grupperna, de verkliga grupperna, dök upp endast vid en viss tidpunkt. När Kernunos bestämde sig för att gå ner på det galliska landet. Det är ett enormt vildsvin som kom ut ur skogen, och de som bodde där hade detidé om att organisera sig i stamgrupper runt det heliga djuret. De gjorde också emblemet för alla huvuden på det här guldbäret.
Och Teutates gav röst, det förenades i kärlek till havsdrottningen Mori, minnet.
Hans första ord gav liv till en prinsessa av ande. Hennes namn var Uirona, den tydliga, den som formade andarna.
Uirona samlade gallrarna vid många tillfällen, jag tror förutom att det var det som samlade alla stamgrupperna i denna tid. För att göra detta använde hon en välkänd magi, magin i tecken som är graverade på stenar.
Hon bosatte sig med Sénonerna, Sénonerna och blev deras handgudinna.
Nb: "Uirona" på galliskt betyder "säkerhet", de galliska symbolerna är glyfer som vi kallar "säkerheter". Vilket också uttalas "Virona". Där hittar du saker.
Vi hittar det i Yonne under namnet "Icauna" som faktiskt måste ha uttalat "Icovna", Yonne. Dess moderna namn återges på franska som ordet "icone". Dess fontän, med tydligt galliskt ursprung, har åtta ansikten, den tjänade till att spåra bokstäver från olika nationer. Du kommer att hitta dess vatten genom en kristen tolkning som de tog från oss, i ett bassäng där ... dop utövas, det vill säga ögonblicket då vi ger ett namn till någon. Fortfarande av galliskt ursprung.
Celtisers har anslagit det onödigt under namnet "icovellauna". Men hon är inte alls en keltisk gudinna, hon är mycket äldre. Viking kan vara ???? Goidel utan tvekan.
"Mori" är verkligen ett galliskt ord som betecknar minnet från den förflutna, feminina sidan, på franska, "där slutet och återgår till alla vatten". Morigana.
Den första säkerheten att namnge "Medul", det tillhör Medulistammarna, det är där den mellersta stammen samlades, vid havet där Uirona föddes. En strand där vi hittar mycket nyfikna stenar färgade med röda granater.
Det ligger exakt i staden "Soulac sur Mer" i Frankrike, mot spetsen av den nuvarande Médoc. På men jag kanske inte har varnat er, "Gaulois" och "småsten" kommer från samma etymologiska ven, den verkliga. De har behållit karaktären på någon annanstans, mild, artig, tålamod, hård och resistent.

Denna första evighetssten, en granat, kallades "Medul", mitt på engelska, mitt.

Det finns också en smaragdkust, en Opal-kust, ametistkusten, vermeille och mer.

På Opal Coast finns en sten kallad "calete", hoven. Den andra säkerheten som definierar framsteg. Och det är verkligen förvånande att höra dessa tusentals stenar som slår varandra i vågorna och gör ljudet från hästhövar. Dessutom kallades stammen som bodde där "Calete".
Namnet på denna andra evighetssten är "Calet". Som gav sitt namn till staden Calais. Och även idag gör de mycket ljud, riktiga avslöjare. Det har inte förändrats mycket över tiden.
Namnet på en berömd tårta kommer från dem.


En tredje "säkerhet" finns på de södra stränderna. Bland Salluvianerna hittar vi på stranden känd som "Salis Beach" en slags sten med en mycket klar, solig hy. Ljusgul. Dess namn är "Salis", den vi ser långt ifrån, den anger tydlighet.
Så detta är den tredje säkerheten.


På sidan av Rutene-stammen, i floden, hittar vi en annan rödaktig sten från Uirona, den kallas "Rudis". Och det var hon som gav sitt namn till staden Rodez.
Det är den fjärde "säkerheten", som vikingarna kallade "runor".

Han berättade för sig själv att alla säkerheter slutade slöja, att det alltid fanns nya för att ersätta de gamla.

Bland ikonerna är det "Pécia", kallad den starka. Det finns främst vid kusten, det användes för att bygga komplicerade saker, det är i sin form som det visade vad det är, formen sten. Hon är beige.


"Liga" är också en säkerhet för Uirona, det finns i de lingoner som hon gav sina efternamn till. Det kallas en bevaringssten, och det finns många vackert bevarade fossiler inuti.

Bland Osismerna betyder "Osismes" "terminal", på en plats som bretonerna kallar "slutet av den kända världen", vid kusten där klipporna lätt smular. Vi hittar loessstenen. En sten för mjuk för att motstå de utlösade elementen som exakt gav sitt namn till Osismerna, stunderna, det ultimata. "Ostim" på galliskt betyder väl: "slutet"
"Ostimio" är det galliska ordet som har förvandlats till franska "ultimata".
Denna sjunde säkerhet kallas därför "Ostim".

En stam av Gabales fanns i berget söderut, det är där man hittar fångstenens sten. Det kallas "Gabal".

Bland Eduens finns det en mycket speciell sten på den gamla oppidum. Det kallas "stenen i wivre", namnet på kiselsten var "Édui", som definierar den mörka aspekten av spiritualitet, det måste vara stenen känd som i minnet, och de religiösa hemligheternas sten.


Uirona distribuerade säkerhetsstenarna till alla galliska stammar, och alla modellerade sitt namn på det. Dessa stenar som skulle förena stammarna är härifrån .... det galliska språket. Och detta är en riktig myt som berättats av våra förfäder, det kan jag försäkra er

 

det är sanningen.

UATI.
Tiden flödade i allas frihet, men det fanns tillfällen då omständigheterna krävde att alla goda vilja samlades. Druiderna hade bett Teutates om råd, och de senare hade skickat dem Uãtis, en demi-gud som tjänade män. Uãtis hade den vackraste och starkaste rösten i hela skapelsen, han var en stämman. Det värmde andarna, människor samlades sedan i heliga kretsar för att lyssna på de ordningar som organiserade dagens arbete. Ibland var det att samla frön och bär, skörden. Andra gånger var det att föra krigarna för att gå i krig eller organisera försvaret på platsen. Där mer och mer enkelt kallade Uãtis människor att samla dem under bön.
Oavsett vad prästen frågade lydde gallrarna honom. Så organiserade vi oss i arbetsgrupper.
Uãtis, vate, provocerade lusten att allieras och arbeta tillsammans.Nb: det är helt klart att där också den indoeuropeiska strömmen tog fel, "Uãtis", vate, indikerar viljan att samlas. (Och "ualtu" indikerar inte skogen där håret är, det indikerar en naturlig gruppering). Det verkar som den romerska ackulturationen har arbetat mycket för att få människor att glömma de goda kontorens vader. Jag börjar tvivla på att de var präster eftersom de också var läkare. Det var mer som samlare för allt som var nödvändigt att göra i en grupp, medicin var en av tidens viktigaste saker, det var en eux-typ av läkare i samhället. En grav av Uãtis hittades, den innehåller en slags forntida klocka, som bekräftar det faktum att vi finner termen i etimologin för olika möten, klockan användes för att kalla människor till cirkeln.
Ucuetin.
Goben snarare smidda jordbruksverktyg, kallade fysiska verktyg, en annan gud smidda inre verktyg, han kallades UCUETIN, avgjutningsguden. Det var i Alésia som han hade sin kult, mycket riktad mot medicin också, det sades om Ucuetin att han hade makten att stärka kropparna. Dessutom kom ett antal vackert gjutna bronsstatyetter från hans produktion. Han var en gästfrihet och surrealistisk skulptureffekt. På andra håll i Gallien kallades det också Uecticios, Égedius och Ucuetis.Nb: olika mycket nära namn gavs honom men yrket smedgjutning och inre medicin verkar ha ägnats åt honom.
Han är en typsnittgud, med soliditeten och reglerna för gott beteende.Uenitia.
I stammarna fanns det grupper från varandra, bland druiderna tillhörde divinern till grupperna av vates, bland druidesserna, de som var ansvariga för de divinatoriska vetenskaperna tillhörde grupperna i Venitia, prinsessorna, de lokala kungarnas dotter borde inte skadas genom att blandas med massorna och förbli jungfruer.
Tillhörande sin kult till Onuava gjorde Venitia ödenens sken tack vare vattenens makter. Det sades att hon var en prästinna i våren som leder mot ljuset och sommaren värme. Det leder handlingar i en framtidsriktning.Nb: det verkar verkligen som om de maskulina vatterna finns i den feminina delen under detta namn Vénitia, där Uenitia. Och att de var dotter till kockar.

Uoretia.
Människor reste i Gallien som överallt, stora vägar hade byggts, mindre spårade också sina snören genom mer eller mindre bebodda regioner.
Och sedan inträffade det olyckor när några av resenärerna vågade sig lite slumpmässigt. Det var vid den här tiden som den vita damen dök upp, hennes namn var Uoretia, räddaren.
Det sägs att denna älva bodde på vilda platser, utanför murarna och att hon tillbringade sin tid på att hjälpa resenärer i fara. Dess bara närvaro signalerade en farlig plats att vara försiktig.
Denna budbärare avgränsade den vilda platsen, gränsen att inte överskridas. Det sägs också att hon var mänsklig och att hon gick upp till världen uppifrån, eftersom hon återvänder från tid till annan. Hon var en ledares dotter och en gudomlig resurs som gudarna gav evigt liv till.Obs: namnet på den berömda mytiska vita damen som varnade resenärer för en olycka var Uoretia. Det indikerar att du måste gå tillbaka till skydd. Jämförs med Ueleda.
Uerkalai.
Ogmios lärde människor vad som var rätt, vad som var bra och vad som borde stanna kvar i deras minnen.
Under natten tändes en stor eld i träningsparkerna, det var där soldaterna lärde sig att uppträda som krigare.
Först, innan någon träning, delade han grupperna i två. Var och en hade en person framför sig, sittande i korsbenen som visas i de gamla skulpturerna, och lyssnade på soldaternas lag. Deras öron kedjade till lärandens ord.

"Livet är en kamp", upprepade de.
"Respektera dina fiender",
"Titta i ansiktet",
"Håll din position fast",
"Gå aldrig tillbaka",
"Ge henne rädsla eller så kommer hon att döda dig själv",
"Använd hans våld för att få honom att falla",
"Låt inte raseri ta dig bort",
"Tvinga honom rättvisa och du kommer att bli hans mästare",
"Det finns inget paus för den som fortfarande håller med pistolen",

Så talade Ogmios genom att anta lagen i Uerkalai. th

 

är därför han fick smeknamnet "den gamla lejon" och "Hercules".Nb: Jag borde inte ha gjort många misstag på den här. Gallien var orädd och oflexibel krigare.

Uimbori.
Det har alltid varit strid och krig, det var igår som idag ett sätt på vilket gudarna valde ut dem som måste leva och dö, där de måste göra det.
Jag tror att det var den som heter Artios som ärvde skölden från Uimbori.
Artios var en krigare som alla galliska män, men när han kom till en viss ålder undrade han varför det fanns så många slag. Ibland av triviala skäl, nästan utan anledning.

Han gick ensam till den förbjudna skogen och gick in i gudarnas rensning.
I centrum regerade det jätteträdet över den omgivande banan.
Artios gick framåt, när jättens skugga täckte honom, ögonen vände sig till mörkret och han kunde se att i trädets hål väntar ett mycket stort vildsvin på honom.
Teutater visste i förväg vem denna människa var, han hade observerat det i skuggan av strider. Han kände sitt mod och sin djärvhet, hans vredskap också.

"Håll käft, män får inte tala med gudarna på jorden, jag vet varför du är där, och jag vet att björnsönerna inte är rädda för någonting."

Han återupptogs efter att ha observerat människans lugn i några ögonblick:

"Du förstår inte att bara de som kommer att vara användbara för dina stammers framtid måste överleva försöken! Jag vet att du är hänsynslös Artios men jag vet också att du kan dö i strid utan att ha säkerställt dina ättlingar. Det är vad jag inte skulle tillåt, så min rättvisa måste passera.
Lyssna på mig!
När du är drygt trettio år kommer du att falla på de dödliga åkrarna. Och det kommer att vara bra eftersom du själv har dödat mycket.
Men eftersom du är en av dem som måste förbli desamma, bestämde jag mig för att du skulle återvända från de döda.
Skölden du ser där på marken är min, det är Uimbori. Det skyddar dig effektivt även i den mörka passagen. Du kommer att korsa den mörka världen och du kommer att återfödas helt tack vare Uimbori.
Må din öde göras som sagt! "

Artios, som varken kunde tala eller röra sig före det heliga vildsvinet, tog skölden från Teutates. När han återvände till sin stam kom han inte ihåg vad som hade hänt i skogens djup. Han hade nu en stor svart och grön sköld.
När han återvände till striden skyddade skölden honom under lång tid tills han hade fyllt över 30 år. Sedan dödades han för det var hans öde. Folk hedrade den som hade kämpat så mycket för att försvara stammen, han begravdes med Uimbori.
Och skölden fortsatte att skydda människor i världen från de döda.
Det sägs att en gammal kung inte riktigt kan dö och att han kommer att återvända en dag. Det här berättar myten om Artios och Uimbori.
Det var en annan chef som senare fördes stående på gudarnas sköld, jag tror att jag minns att det var Brennos.
Nb: Enligt en liten skulptur som representerar nakna Teutater och den heliga skölden av stammen ensam, liksom ett arkeologiskt fynd där vi i en enda grav över hundratals hittade resterna av en man täckt av en enorm sköld ensam.
Etymologiskt motsvarar det, det arkeologiska ämnet tillåter oss att göra anslutningen.Oxouna.
Naturligtvis besökte stammarna varandra, vägarna hade spårats efter de ljusaste stjärnorna. En av dem gick med i Burdigala i Lutèce som passerade genom Lemovices-territorierna, vid gränsen till Turones-länderna, och följde byar som implanterades oftast på stranden av floder som nymferna bebodde. Så här blev utbyten och byteshandel ett sätt att odla. På denna berömda och stora väg hade en plats för hängivenhet till gudinnan Ouxona installerats. I Argentomarus, staden med silverreflektioner. Ouxona erbjöd berömmelse, renlighet och hälsa, dess vatten kom direkt från regnig avrinning. Dess sten med namnet "Oxa", den lysande, det är en blå amfibolskiss med silverreflektioner. Det betecknar överlägsen kvalitet. Köpmännen som gick förbi kallade den "rikedomens sten" och det var föremål för en liten helig ritual som bestod i att väta stenen att hedras med reflektioner från himlen. Oxouna la pure gjorde skillnaden och inspirerade självförtroendet. Köpmän stannade ofta vid sin fontän för att ägna sin tillbedjan där.Nb: blå stenar med våta och släta reflektioner är mycket heliga åtminstone sedan installationen av Stonehenge där folk redan kom för 4500 år sedan för att leta efter små bitar av blåaktiga stenar.
Denna myt om Oxouna, även kallad Uxona, verkar för mig komma långt ifrån tidigare.

Vascos.
Vi arbetade och vi ville alltid göra lite mer, lite bättre med gallrarna, det var verkligen denna önskan att förbättra vardagen.
Jag har hört talas om en gud i de pyreniska uddarna som heter Vascos, eller Iacos enligt folks accent. Han var en topp för gudstoppar där vi ville klättra, kvalitetsvägarna. Hans djur, eftersom han var en gud från medelvärlden, var ett bi. Och ja, jag

 

Det verkar som att det galliska biet hade ett manligt namn. Han dök upp på våren, i stora trupper och ledde sina raid, Uaxti på ljungfälten, han visade faktiskt det bästa sättet att flyga över de bergiga fallgroparna. Vascos var en guide, den som leder på kvalitetsvägar och hans honung var den bästa av alla. Han hade fått smeknamnet "fettet", fettgudens gud.Nb: primospråket ger betydelse: "en kvalitetsvägs vilja".
Han var faktiskt en gud av bergsvägar. Biet visar ofta var de bästa armaturerna är.
På franska verkar ordet "viskös" ganska nära mig.

Ueleda.
Gallers vingade hjälm hade utsmyckats med två larkar vingar på sidorna var tecknet på flygandan, som för resenärer.
Gudinnan Ueleda var dotter till Alamahé, fostergudinnan. Tidigt på året försvann hon från boet för att se landets och bergens storslagelse, hon lämnade i flera månader och galliska resenärer rapporterade ha sett henne på andra sidan världen, tusentals kilometer bort. Det sades att hans palats hade byggts av gudarna, på klipporna som förbiser människors land. Det kallas "vaktens palats", för det verkar som om han är den enda som inte kan byta plats. Varje år återvänder Ueleda hem i form av en lark, resenärens gudinna.Nb: riktigt namn: Ueleda, (Véléda), en profetinna bar detta namn senare. Élania, Éliane är ett rekonstituerat ord är Ueleda gudinnan, Alouette Alauda är en gudinna för resenärer, kanske hon var nymfen i en stam i synnerhet men det verkar som att alla galliska stammar kände henne. Kallas också "Alant-deuia". Som ger honom en passionerad aktivitet, minnen.
Gallrarna hade två liv, det första hände hemma och det andra tillhörde Alantia, det hände på en resa, på vägarna eller i deras andra hem. Men det fanns verkligen ett galliskt uttryck som handlade om det första och det andra livet.
Detta namn på Alant-deuia, av alauda och slutligen av Elania finns i det franska "Aline, Hélène ou Élodie", som också har en relation till resor.
Wow
Ingen kommer ihåg när hon kom, vi vet bara att det kommer från djupet i avgrunden där Ogmios hade kedjat henne.
Vet du varför, det gamla lejonet var alltid det enda som var okänsligt för trollkarlen.

De som såg den och som på ett mirakulöst sätt undkom döden berättade skrämmande historier om en hemsk orm som bar en konstig rubin mitt i pannan.

En av de överlevande sa detta när han återvände till byn:

"Jag fiskade i floden, och naturligtvis somnade jag vid foten av ett stort pilträd.
Det var först på kvällen som den omgivande förkylningen väckte mig, alla bedövade jag knappast rörde när jag hörde vissla. Det frös mitt blod. Vi var mellan hund och varg, natten fortsatte snabbt.
Men det här väsande ljudet gav mig en begäran, jag hade aldrig hört en sådan, och jag kommer aldrig att glömma det!
Jag var gömd av trädens skuggor och ingen kunde se mig.
Men jag! Jag såg det!

En ung naken och vacker kvinna badade i floden, hon simmade långsamt och gjorde fram och tillbaka, fladdade några meter från mig. Det kunde ha förtrollat mig men jag försäkrar er att dess visselpipor skulle påskynda lusten att flytta till en hel armé av tappra soldater!
Och sedan ... det var något som skrämde mig ännu mer. I floden, runt den, fanns det ormar i mycket stora antal, jag har aldrig sett så många och naturligtvis vackra storlekar!
Hundratals reptiler av alla raser krusade, blandade sig med sången av Wyvern.
Efter ett tag vet jag inte hur många, hon gick mot stranden, på andra sidan strömmen. När hon kom ut ur vattnet såg jag att botten på hennes kropp var annorlunda, saken hade inga ben och dessa ersattes av kroppen av en stor reptil ... vilken rädsla!
Det är här jag flyttade, men när jag flyttade lite krossade jag några torkade grenar och det gjorde ljud.
Med en snabb rörelse i huvudet vände hon blicken mot mig och hennes ögon mötte mina. Av alla gudar! Vilken skönhet!
Mitt i pannan låg en rubinröd sten och jag ville plötsligt. Jag ville stjäla hans juvel från honom!
Bara voila, ormarna hade precis vänt mot mig också, och vissa kastade sig i riktning mot mig.
Så jag gick utan att be om min vila, jag svär till dig att aldrig en man sprang så fort som jag just nu. Jag hörde visselpiporna, fortfarande lika hemska bakom ryggen, hon gav dem order ...
Jag trodde att jag dör på plats!
Och sedan kom jag tillbaka till byn, raslarna hade följt mig länge men jag hade undkommit dem. "

Så sa den här mannen. Och naturligtvis trodde ingen honom, folk sa att han hade en mardröm. Det var först nästa dag som beväpnade krigare gick för att kontrollera om det fanns ett monster på sidan av floden .... och ingenting, de hittade ingenting .... utom serpentinspår, intryckta i leran på de två bankerna, hundratals.
När de återvände visade en av soldaterna en skrov och feberluft, han intygade att han fick ett av spåren kvar in silt var verkligen den av en orm ... enorm, åtminstone lika stor som en man, säkert större.
Den manätande vouivren hade gått där.

Vi vet inte varför, sedan det datumet bonden som hade såg Wyvern förändrats mycket, han som vanligtvis var så glad visade alla en mörk och tillbakadragen karaktär.
Varje dag på kvällen återvände han till den plats där hans minnen förde honom tillbaka, det var som om han ville träffa henne igen. Som om han saknade henne hade han åldrats mycket på kort tid ...

Obs: wyvour är ett älva, som har sina fördelar och nackdelar, Merlin var ett offer. Det kallas också: "den stora fiskaren".

Xacãnos.
Det fanns många gudar och gudinnor, var och en hade sin plats i universum. På kanten av vissa floder, dammar och dammar fanns ett geni av vatten med namnet Xacãnus.
Han beviljade vissa önskemål men framför allt gav han sin omsorg och en god ande för de som var sjuka. Släkten levde i höga koncentrationer av vass. Vissa stammar dyrkade honom.
Dess frön närade klanerna, dansen och sången genererade vackra drömmar, bladen användes för att bota andning och förgiftning. Från dess stjälk drog vi flöjter och höjden av undring, dess juice användes för att göra välsmakande söta godis, dessutom och för att öka dess naturliga extravagans, gjorde vi kvastar med stjälkar och fjäderdamm.
Xacãnos var gudarnas budbärare, han var ett geni av vassen.


Nb: Jag hittade hans spår till och med väldigt långt från Galliens territorier. Xacãnos var ett vattengeni som var förkroppsligat i vassen, en växt som uppskattades av gallarna. Han förde lycka och lugn, han var en budbärare.
"Cãnos" skickas på franska som "la cane".

Xuban.
Xuban var en gud av attraktion, att dra på något sätt. Han levde på överdådiga horisonter och vi hittar honom på många ställen i Gallien, under mer eller mindre utvecklade namn. Det kallades det orädd, dess första kvalitet transporterades i den fysiska världen. Dess färskhet gavs av det vita vattnet som lindade. Det sades också att han hade växternas nåd. Han var en valfri gud och överflöd.


Nb: tydligen skulle det ha en relation med fisk och kvinnans höfter, det är en demonstrationsgud.

Yévuria.
Bland alla berättelserna jag har kunnat berätta, finns det en som talar om Eburos, det gudomliga vildsvinet.
Teutates beslutade att hjälpa en människa genom att låna honom sin fleece, Eburia. Det var en monsterjägare som var tvungen att jaga Gargos, en jättevarelse som skrämde djur och människor för hans nöje.
Krigaren i fråga klädd i Éburia innan han sjönk ner i skogen för att döda monsteret. Detta plagg tillät honom att bli osynlig genom att tillhöra den skog som han slog sig samman med. Det sades att denna fleece att ingenting kunde tränga igenom den utom solens ljus.
Spikar, svärd och andra klor kunde inte skada det.
Nb: "Éburo" är en term som indikerar den ogenomträngliga fleece som vissa stammar bar i strid. Visst en vildsvinhud. Det har förvirrats med ön Ovios på grund av dess trassliga lövverk som också är ogenomtränglig.
Vi hittar detta namn även i dag i former som "yèvre", "Yvrande" där äldre "yevuria", "Éburia".

Termen "Gargos" finns i det franska "gargouille", där "Gargantua".

APPENDA.
Denna första studie av gallisk mytologi genom sina ord återspeglar väl tanken som animerade våra förfäder och våra förfäder.
Vi finner de mycket nära relationerna de hade med vår miljö.
Träd först med beniga gudar, buskiga, ritade, upphöjda, fasta, rörliga var och framför allt balanserade som världens balans.
Andra gudomar väcker medvetet relativt med människokroppen, skönhet, likhet, muskulösa linjer, styrka, kvinnlighet ... etc. men också med karaktärsdrag.
Vatten är nästan ständigt förknippat med kvinnlighet och månen, jorden som också skapar liv. Det finns heliga kval som: böljande, glänsande, i form av vatten, friskt och rent, produktivt och det är mycket viktigt eftersom vatten är associerat med tiden.
Maskulinitet är emellertid förkroppsligad i landmärken, berg av sten eller andra grova kvaliteter. Jag pratar lite om säkerhetsstenarna som tydligen hade en maskulin dimension medan osäkerheterna var ganska feminina, det verkar för mig ganska naturligt, det hänvisar till vattenrörelserna, eftersom detta är en djup mänsklig lutning om det inte är inte automatisk.
Stammarna hade många gudar men till varje stam tillhörde i synnerhet en gren av panteonet. Var och en av dessa gudar tog sina namn och sin nåd tack vare Frankrikes landskap vars vackra och mångfald vi känner väl. Det verkar också som att dessa gudar hade ett huvudsakligt yrke som rör dessa stammers verksamhet. Hästar, korgar, timmerare ... etc ... och till och med en sportig del. Djuren har inte glömts och förflyttats till sin högsta klass, de är en integrerad del av den galliska panteon i medias värld, dvs. "människors land". Vilda djur respekterades eftersom de var par

 

t för den galiska magins värld.

Allt detta gör att du kan gå tillbaka i tiden och återupptäcka tankarna på våra förfäder, men ännu bättre, denna studie gör att vi verkligen kan förstå denna tanke genom det gamla heliga språket, det galliska språket. Och det är mycket viktigt för vår egen hållbarhet, den för Druid-kulturen.
Den verkliga Druidkulturen för minst två tusen år sedan. Mycket äldre faktiskt.

Gallisk mytologi transkriperar tydligt det faktum att våra förfäder rent och enkelt älskade världen runt dem. Denna tanke är ett träd som är rotat djupt i dig utan att du inser det. Jag ställer dig denna fråga idag: den här världen omkring dig är jag och jag också och förstör den. Ska du släppa taget? Kommer du att glömma vem du är, var du kommer ifrån och de som tillät dig att avancera och dog i brödraskap sedan de tidigaste tiderna för dig moderniserade på bekostnad av en slutlig utrotning? Detta tanketräd är ditt, om det försvinner kommer din själ att försvinna med det.
Ska du fortsätta att förstöra livet på den här planeten för att göra dig magen magen?
Låt oss vara uppriktiga: Jag tror inte att det är vad du ville ha. Så jag tycker att du borde komma tillbaka till att dyrka den här världen där bara livet reglerar. Inte jag, inte du, alla skönheterna i detta otroliga palats som gudarna har gett oss.

Inuti var och en av er är ett levande tanketräd planterat av dina förfäder.
Och alla människor bär sitt träd, och alla dessa träd utgör den heliga skogen. Tänk på det.